Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έγινε η αρχή στα Βοτσαλάκια

Έγινε η αρχή στα Βοτσαλάκια
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 - 00:14

Μερικά ενσταντανέ από το 1ο τουρνουά υδατοσφαίρισης "Πειραιάς 2011'', που διοργάνωσε η Ακαδημία πόλο του Ολυμπιακού και σημείωσε επιτυχία, παρουσίασε ο "ΓΑΥΡΟΣ" της Δευτέρας.

Πρόκειται, ασφαλώς, για μία σημαντική στιγμή για όλο τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που πέτυχε να φιλοξενήσει- και να πάρει υψηλό βαθμό σε ό,τι αφορά την οργάνωση και τη φιλοξενία- το πρώτο επίσημο τουρνουά Εφήβων.

«Η διεξαγωγή του 1ου τουρνουά υδατοσφαίρισης Εφήβων «Πειραιάς 2011» ήταν απολύτως επιτυχημένη και ο οικοδεσπότης Ολυμπιακός έκανε ένα βήμα μπροστά, καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά του και ανακαλύπτοντας νέα πράγματα, για την επόμενη φορά.

Οι προβολείς έσβησαν και οι τελευταίοι αμετανόητοι είπαν λίγες ψιθυριστές κουβέντες, πριν αποχωρήσουν από τα Βοτσαλάκια. Από σήμερα η ζωή θα συνεχιστεί κανονικά για την ακαδημία πόλο του Ολυμπιακού και, μάλιστα, με μπελάδες στο κεφάλι του προπονητικού τιμ. Οι ομάδες των Εφήβων, των Νέων Ανδρών και των Μίνι Παίδων θα δώσουν συνέχεια στις υποχρεώσεις τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα. Η πρώτη, του Δημήτρη Κραβαρίτη, έχει τελική φάση στις αρχές του Ιούλη (1-3) στο κολυμβητήριο του Βόλου. Η δεύτερη, του Βασίλη Καμάρη, παίζει επίσης με φόντο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, από τις 15 έως τις 17 του επόμενου μήνα. Η τρίτη, του Νίκου Βενετόπουλου, έκανε το Σάββατο, καθαρά και παστρικά, τη δουλειά που έπρεπε στο ανοικτό κολυμβητήριο του Λαιμού και προκρίθηκε στη β’ φάση (8-10 Ιουλίου). Αν τα καταφέρει και εκεί, από τις 22 έως τις 24 του επόμενου μήνα θα διεκδικήσει τις δικές της πιθανότητες διάκρισης στον τελικό γύρο του πρωταθλήματος. Οταν, ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Κυριάκος Καλογεράκος, σχολίασε ότι οι Μίνι Παίδες τα πήγαν πολύ καλά, ο Βενετόπουλος απάντησε: «Οχι πολύ καλά. Χάσαμε στην πρεμιέρα από τον ΝΟ Βουλιαγμένης.

Ειρήσθω εν παρόδω -και μετά τη λήξη του μεσημεριανού ματς, μεταξύ του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης, που οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν με 9-5 και ο Δημήτρης Κραβαρίτης ήταν εξοργισμένος- για τον πρώην φουνταριστό του Ολυμπιακού, για τον οποίο, το 1990, ο Γιώργος Κοσκωτάς δαπάνησε 50 εκατομμύρια ώστε να τον αποκτήσει από τον Ηρακλή, βρέθηκε ένα μαγιό του Ολυμπιακού. Δήλωσε συμμετοχή σε ένα φιλικό παλαιμάχων και το πρώτο πράγμα που έκανε με μία μπλε μπαλίτσα ήταν να τη στριφογυρίσει πάνω από το κεφάλι του και να κάνει γυριστό με το πόδι. Ο αστικός μύθος, άλλωστε, αναφέρει ότι ο Βενετόπουλος σκόραρε σε επίσημα ματς με τέτοιον τρόπο.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η οργάνωση του τουρνουά δεν έγινε με… επιφοίτηση. Οι ιθύνοντες της ακαδημίας ζήτησαν τη βοήθεια του δήμου Πειραιά, συμφώνησαν με τη διοίκηση του κολυμβητηρίου στα Βοτσαλάκια και άρχισε το… τρεχαλητό. Ο γενικός αρχηγός της ακαδημίας, Κώστας Γούρας, υπήρξε σκαπανέας του επιχειρήματος. Εκανε αφισοκόλληση, ήταν αυτός που γέμιζε το ψυγείο με ισοτονικά και χυμούς, για τους πολίστες και τους προπονητές των ομάδων και εκείνος που σκαρφίστηκε το κόλπο και έφερε τα χρονόμετρα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για να… ντύσει άψογα και… ωρολογιακά το τουρνουά. Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία του οργανισμού Ολυμπιακού: ήταν, εν πάση περιπτώσει, το άνοιγμα ενός δρόμου που μπορεί να δώσει λύσεις και σε επίπεδο Ανδρών και Γυναικών. Ούτως ή άλλως, το εγχείρημα της ακαδημίας βασίζεται στην εύρεση πολλών διαφορετικών χορηγών, οι οποίοι βοηθούν τις ομάδες και διαφημίζονται.

Το τουρνουά, βεβαίως, πιστώνεται στον Ολυμπιακό. Πριν από έξι χρόνια ξεκίνησε η δράση της ακαδημίας, από την ιδέα του τιμ μάνατζερ της ομάδας πόλο Ανδρών, Ακη Λογοθέτη. Μάλιστα, ο τελευταίος πρότεινε να γίνει υπεύθυνός της ο Δημήτρης Κραβαρίτης, πολίστας και έπειτα προπονητής της ομάδας, σάρκα από τη σάρκα της. Ο έτερος υποψήφιος ήταν ο Θοδωρής Βλάχος, ο οποίος χθες το μεσημέρι βρέθηκε στο κολυμβητήριο, για να δει τους πιτσιρικάδες του Παλαιού Φαλήρου. Ο Βλάχος -βοηθός προπονητής των Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς το 2001 και Ζόλταν Κάσας το 2002, τη διετία του Ολυμπιακού στους τελικούς της Ευρωλίγκας, η οποία σηματοδοτήθηκε από την κατάκτηση του τροπαίου- έχει μόνο φίλους στο «ερυθρόλευκο» κομμάτι, δηλαδή το μεγαλύτερο, του Πειραιά. Αλλωστε, είναι «βαμμένος» Ολυμπιακός. Ο Βλάχος, βεβαίως, ήταν μόνον ένας εκ των σπόρτσμαν που βρέθηκαν χθες στο κολυμβητήριο. Το ατυχές για τον Ολυμπιακό παιχνίδι κόντρα στον ΝΟ Βουλιαγμένης παρακολούθησαν και ο προπονητής της ομάδας πόλο Ανδρών, Βαγγέλης Πάτερος, ο προπονητής της ομάδας Μίνι Παίδων, Νίκος Βενετόπουλος, ο κόουτς του ΝΟ Βουλιαγμένης, Τεό Λοράντος, αλλά και ο Γιώργος Μαυρωτάς των πέντε Ολυμπιακών Αγώνων». Ο τελευταίος καμάρωσε τον γιο του, Στέφανο, το παιδί με το νούμερο 11. Ο έτερος υιός του, στην ομάδα των Νέων Ανδρών του ΝΟΒ, φοράει το νούμερο 5, τους δύο αριθμούς του πατέρα σε Βουλιαγμένη και εθνική ομάδα. Ο Βενετόπουλος σχολίασε περιπαικτικά το γεγονός, «έδωσες το 11 στον μεγάλο και το 5 στον μικρό και ξεμπέρδεψες», για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από τον συγγραφέα του «Θεωρήματος της Επτάδας»: «Ευτυχώς, που δεν έκανα τρίτο παιδί»…

«ΑΣ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ»…

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στο τουρνουά, αλλά στον αγώνα συμβαίνουν αυτά. Το απόγευμα της Παρασκευής ο καιρός ήταν μεν ζεστός, αλλά όχι τόσο ώστε να σταματήσει να είναι γλυκός και ο ουρανός είχε πάρει εκείνο το απολαυστικό χρώμα, που είναι δώρο της φύσης στους ανθρώπους. Η «ερυθρόλευκη» ομάδα πόλο Εφήβων είχε μόλις πάρει το ροζ φύλλο με τον Πανιώνιο, νικώντας με 9-8. Ο Δημήτρης Κραβαρίτης κοίταξε τον κόσμο για λίγο και αναφώνησε: «Ωραία, ε;». Πράγματι. Ο υπεύθυνος της ακαδημίας θυμάται πάντα ότι για μία τέτοια όμορφη στιγμή υπάρχουν προπονήσεις στο κρύο και στην παγωνιά, επί μιάμιση ώρα, σε ένα ξένο κολυμβητήριο, στα μουλωχτά. Το σχόλιο του γράφοντα ήταν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά ο υπεύθυνος της ακαδημίας δεν δίστασε λεπτό.«Ας είχα δικό μου κολυμβητήριο και ας γινόμουν… παγοκολόνα», απάντησε ο υπεύθυνος της ακαδημίας πόλο του Ολυμπιακού, που ετοιμάζει την εφηβική ομάδα του για να πάει σε… πόλεμο. Ο Κραβαρίτης ισχυρίζεται ότι στον Βόλο, από την 1η έως τις 3 Ιουλίου, στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, θα γίνει «αίμα και άμμος. Είναι το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα όλων των εποχών». Πολλά μέλη της ομάδας έπαιξαν πέρυσι τελικό στο πρωτάθλημα Νέων, κόντρα στον ΝΟ Βουλιαγμένης. Ο Ολυμπιακός έχει στον όμιλό του τον Πανιώνιο, τον ΑΝΟ Γλυφάδας, τον Παναθηναϊκό και τον ΝΟ Χανίων. Οι δύο πρώτες ομάδες έπαιξαν κρυφτούλι στα δικά τους παιχνίδια, αλλά και οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήγαν πίσω. Μετά το ματς με τον ΝΟ Βουλιαγμένης και την ήττα με 9-5, κάποιοι από τους παίκτες της ομάδας κατάλαβαν ότι η ζωή μπορεί να γίνει πάρα πολύ δύσκολη: το παιχνίδι αρχίζει ως σημάδι χαράς, αλλά οι αξίες του είναι το δύσκολο μέρος. Και όταν παίζεις σε έναν εμβληματικό σύλλογο, όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει».

Διαβάστε επίσης

15 χρόνια χωρίς τον Σαμαρτζίδη

15 χρόνια χωρίς τον Σαμαρτζίδη

Οι Θέμης Χατζής και Θοδωρής Καλακόνας αποτίνουν τον δικό τους φόρο τιμής στον Νώντα Σαμαρτζίδη, 15 χρόνια από τον θάνατό του.

Τζετ λαγκ και Θρύλος

Τζετ λαγκ και Θρύλος

Μπορεί να τελειώσει πολύ γρήγορα το θέμα ανανέωσης των τεσσάρων διεθνών πολιστριών του Ολυμπιακού.

«Χ» με Φάληρο, νίκη με Χίο

«Χ» με Φάληρο, νίκη με Χίο

Η ομάδα πόλο Εφήβων του Ολυμπιακού ήρθε ισόπαλη, 9-9, με το Παλαιό Φάληρο, οι Μίνι Παίδες νίκησαν με 15-4 τη Χίο.

Nίκη για τους Έφηβους

Nίκη για τους Έφηβους

Με 9-8 νίκησε η ομάδα πόλο Εφήβων του Ολυμπιακού την αντίστοιχη του Πανιωνίου, στο πρώτο ματς για το τουρνουά «Πειραιάς 2011» που γίνεται στα Βοτσαλάκια.