Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κλεφτές ματιές

Κλεφτές ματιές
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012 - 00:25

Περισσότερο από τα ματς του ομίλου τους, για το Champions League, οι παίκτες του Ολυμπιακού θα ρίξουν κλεφτή ματιά στα παιχνίδια του α’ ομίλου. Για το πιο απλό: αν η Κρόιτσλινγκεν νικήσει τη Γιουγκ στο Ντουμπρόβνικ ή η Μονπελιέ τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών από την αρχή του, δηλαδή το 1963. Στο Ντουμπρόβνικ η διαφορά αναμένεται να είναι σε διψήφια φιγούρα, στο Βελιγράδι το σκορ θα πάει κάπου εκεί κοντά. Long story short: οτιδήποτε άλλο θα αναχθεί στην κλίμακα της έκπληξης.

Ούτως ή άλλως, στα ματς της 20ης Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός θα είναι απλώς θεατής, μια και θα απολαύσει το ένα από τα δύο ρεπό του στον β’ όμιλο, που έχει μονό αριθμό ομάδων: 5. Αν τα προβλήματα τα… οικονομικά, για να παραφραστεί ένας στίχος του Χρήστου Κυριαζή από το μνημειώδες «τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια», επέτρεπαν στη Βάσας Βουδαπέστης να συμμετάσχει στους ομίλους, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα προετοιμάζονταν πυρετωδώς για ένα ραντεβού, είτε στην πόλη που κατέκτησαν προ δεκαετίας το Champions League, είτε στον Πειραιά. Αυτό, βέβαια, αποτελεί υπόθεση από τις 7 Σεπτεμβρίου, όταν και έγινε γνωστό ότι η θρυλική πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1980 και του 1985 δεν θα πάρει μέρος στη διοργάνωση.

Στον Ολυμπιακό ενδιαφέρονται για τα ματς του α’ ομίλου επειδή μία από τις τρεις ομάδες από τη δεύτερη έως την τέταρτη θέση- με περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει η δεύτερη ή η τρίτη- θα τεθεί απέναντί του στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να αποφευχθεί το ματσάρισμα με τον ΝΟ Βουλιαγμένης, ο οποίος θα παίξει στο Βόλκογκραντ με τη Σπαρτάκ και την Ουγγαρία με Έγκερ την πρώτη θέση του ομίλου. Δεν είναι βέβαιο, αλλά το 11-6 με τη Σπαρτάκ στον Λαιμό μοιάζει εχέγγυο σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Ρώσους. Η ομάδα του Τεό Λοράντου παίζει με τη μόνη άλλη αήττητη ομάδα του ομίλου, την ολλανδική Σούρμαν, αλλά αυτό είναι μία παραίσθηση: οι Ολλανδοί έχουν κάνει δύο αγχωτικές νίκες, με τη Λίγκαμους Τιφλίδας και το Αννόβερο, και εφόσον περάσουν στους «16» θα το κάνουν ως τέταρτοι. Ο ΝΟΒ θα περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα (17:45) και θα κάνει το 3 στα 3. Παραμένοντας πρώτος, με τη Σπαρτάκ (που παίζει στην Τιφλίδα) να περνάει στη δεύτερη θέση, υπερκερνώντας τη Σούρμαν και την Έγκερ (που υποδέχεται το Αννόβερο) θα παίρνει τους πρώτους τρεις βαθμούς στη διοργάνωση στο δεύτερο παιχνίδι της, μια και στην πρεμιέρα είχε αναβληθεί το ματς με τη Λίγκαμους Τμπίλισι.

Ο δρόμος, βέβαια, είναι μακρύς, αλλά όσο περνούν τα ματς, τόσο το τοπίο θα ξεκαθαρίζει. Είναι πιθανό να βρεθούμε ενώπιον πιθανότητας «εμφύλιου»- και μάλιστα με ακόμα περισσότερη ένταση σε σχέση με τα δύο περυσινά ευρωπαϊκά ματς- κάτι που καθιστά ακόμα και την περίπτωση της αντάμωσης «ονειρεμένη».

Α’ όμιλος

Βουλιαγμένη (Ελλάδα)-Σούρμαν (Ολλανδία)

Λίγκαμους Τυφλίδας (Γεωργία)-Σπαρτάκ Βόλβονγκραντ (Ρωσία)

Έγκερ (Ουγγαρία)- Ανόβερο (Γερμανία)

Η βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια): Βουλιαγμένη 6, Σούρμαν 6, Σπάρτακ Βόλβογκραντ 3, Λίγκαμους 0, Έγκερ 0, Ανόβερο 0.

*Λίγκαμους και Έγκερ έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Β’ όμιλος

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)- Κριτσιλίγκεν (Ελβετία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μονπελιέ (Γαλλία)

Ρεπό ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6, Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 3, Ερυθρός Αστέρας 3, Μονπελιέ 0, Κρόιτσλινγκεν 0.

*Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, Μονπελιέ έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Γ’ όμιλος

Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)- Μαρσέιγ (Γαλλία)

Σίντεζ Καζάν (Ρωσία) – Βοϊβοντίνα Νόβι Σάντ (Σερβία)

Ρεπό η Μπρέσια.

Η βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια): Μπαρτσελονέτα 6, Μαρσέιγ 3, Μπρέσια 3, Σίντεζ Καζάν 0, Βοϊβοντίνα 0.

*Μαρσέιγ και Σίντεζ Καζάν έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Δ’ όμιλος

Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)- Οραντέα (Ρουμανία)

Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)- Σπαντάου (Γερμανία)

Ρεπό η Ζέγκεντ

Η βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια): Ζέγκεντ 6, Παρτιζάν 4, Γαλατασαράι 1, Οραντέα 0, Σπαντάου 0.

*Γαλατάσαραϊ και Οραντέα έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Διαβάστε επίσης

Μίχο ο κορυφαίος

Μίχο ο κορυφαίος

Ο Κροάτης με το νούμερο 3 στο σκουφάκι είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος πολίστας για το 2012.

Η Κόντρα

Η Κόντρα

Το Ολυμπιακός-ΝΟΒ είναι το σπουδαιότερο παιχνίδι στα ελληνικά ομαδικά σπορ τη φετινή περίοδο.