Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος του Πειραιά

Ο Θρύλος του Πειραιά
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 - 03:50

Ο Εθνικός ήθελε να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον, η απόσταση των δύο ομάδων είναι ίδια με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 11-2, ως τύποις φιλοξενούμενος στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και έκανε το 5 στα 5 στην Α1.

Με την άμυνα που ακολούθησαν οι πολίστριες του Ολυμπιακού στην πρώτη περίοδο, εξάρθρωσαν εξ ολοκλήρου την επιθετική λειτουργία του Εθνικού. Η άμυνα είχε τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι, μια και οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά, οπότε μπορεί να πει κάποιος ότι ήταν σαν καυγάς θυμωμένων συγγενών. Ο Ολυμπιακός βρήκε τα δύο γκολ που τον διαχώρισαν στην τούρλα της στιγμής, σε 42’’ στη λήξη του πρώτου οκτάλεπτου, όταν στην κόντρα οι Αβραμίδου και Ελευθερία Πλευρίτου διαμόρφωσαν το 3-0. Στο δεύτερο ο Εθνικός έκανε την αντεπίθεσή του, αλλά δεν πήρε κάτι άλλο από ένα πέναλτι από τη Σταυρούλα Αντωνάκου. Θα μπορούσε να πάρει και ακόμα ένα γκολ, αν η δαιμόνια Φιλιώ Μανωλιουδάκη δεν παραμόνευε στη γραμμή, στη λήξη του ημιχρόνου.

Το παιχνίδι έμοιαζε να είναι ανταγωνιστικό και αν ο Εθνικός κρατούσε στην άμυνά του ίσως να χαμήλωνε το σκορ και να διεκδικούσε κάτι περισσότερο. Ωστόσο στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε τέμπο, ο Χάρης Παυλίδης έβαλε στο ματς τα διαβολάκια του, τη Μαρία Σώρα και τη Μίλβα Καλογεράκου, η ταχύτητα αυξήθηκε και μαζί με αυτή και οι «ερυθρόλευκες» επιλογές. Σουτ χωρίς μπλοκ, επιθέσεις στην κόντρα και το επί μέρους 5-0 «κλείδωσε» τη νίκη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος οδηγεί τη βαθμολογία, με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 1-0, 0-5, 1-3

ΕΘΝΙΚΟΣ (Γιώργος Κατσούλης: Λεοντσίνη, Ζέκου, Χαραλαμπίδου, Μ. Κουγιουμτζή, Ασουμανάκη, Μπίσμπα, Ν. Κουγιουμτζή, Ν. Κούβδου, Καραλόγου, Παντελίδου, Αντωνάκου 1, Σολανάκη 1, Σταματιάδου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 3, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 4, Μαυρέλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Βάσω Πλευρίτου, Μπαλωμενάκη, Καλογεράκου 1, Καλαργυρού 1, Σταματοπούλου, Νιαρχάκου, Γιαννοπούλου.

Η μετάδοση του gavros.gr

Ο Χάρης Παυλίδης συμπεριέλαβε στην αποστολή τη 14χρονη τερματοφύλακα Ιωάννα Σταματοπούλου, αντί της Γεωργίας Γαραντζιώτη. Παρών στο παιχνίδι είναι και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης. Τρεις πολίστριες του Εθνικού τίθενται αντιμέτωπες με την πρώην ομάδα τους, οι Σταυρούλα Αντωνάκου, Νίκη Κουγιουμτζή και Ξένη Λεοντσίνη. Η Εύη Τετζαλίδου αντιμετωπίζει την περυσινή ομάδα της.

Α' οκτάλεπτο: 0-3

Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μανωλιουδάκη, Τετζαλίδου, Αβραμίδου, Μαυρέλου, Ελευθερία Πλευρίτου η βασική επτάδα του Ολυμπιακού.

0-1: Η Άλκηστη Αβραμίδου σκοράρει σε επίθεση σε παίκτρια παραπάνω, που κέρδισε η Μαργαρίτα Πλευρίτου. Η Ξένη Λεοντσίνη, τερματοφύλακας του Εθνικού, έχει τρεις αποκρούσεις στο ενεργητικό της.

Τάιμ άουτ από τον Γιώργο Κατσούλη, με 1'34'' για τη λήξη της πρώτης περιόδου.

0-2: Η Ελευθερία Πλευρίτου έχει χέρι αλφάδι, 1'03'' για το οκτάλεπτο.

0-3:΅Η Άλκηστη Αβραμίδου σκοράρει με 19'' για τη λήξη του οκτάλεπτου στην κόντρα. Τέλος οκτάλεπτου.

Β' οκτάλεπτο:1-0

Σκοράρει ο Εθνικός με πέναλτι της Αντωνάκου, που σκορά;ρει απέναντι στην πρώην ομάδα της. Η Σολανάκη κέρδισε την ποινή από την Αβραμίδου. 7'07'' για τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Εθνικός χάνει επίθεση στην παίκτρια παραπάνω. Πολύ καλή άμυνα από τις πολίστριες του Γιώργου Κατσούλη. Ο Ολυμπιακός παίζει ακόμα καλύτερα σε αυτό το κομμάτι, αφού όλα τα σουτ είνα;ι βεβιασμένα.

Ο Χάρης Παυλίδης ξεκουράζει τη Μαργαρίτα Πλευρίτου και παίζει με εναλλακτικές φουνταριστές. Καταπληκτική φάση με 10'' για το ημίχρονο, με τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη να σώζει πάνω στη γραμμή τη λόμπα της Σταυρούλας Αντωνάκου. Παραδόξως, οι δύο διαιτητές αποφασίζουν να δώσουν κόρνερ. Ο διαιτητής Κατσώνης εξήγησε ότι όταν ένας παίκτης τη βγάζει ηθελημένα έξω, είναι κόρνερ. Τέλος οκτάλεπτου, με απόκρουση της Χρυσής σε σουτ της Κουγιουμτζή. 1-0.

Γ' οκτάλεπτο:0-5

1-4: Η Άλκηστη Αβραμίδου βάζει το τρίτο της, με ωραίο πλασέ. Στο ματς η Βιργινία Νιαρχάκου.

Στον Εθνικό διαμαρτύρονται για πέναλτι σε μαρκάρισμα της Καλαργυρού στη Σολανάκη. Η Χιώτισσα σηκώνει τα χέρια της την κρίσιμη στιγμή.

1-5:Εξαιρετικό πλασέ, με αυτοπεποίθηση, από τη Μίλβα Καλογεράκου. 3'41'' για το γ' οκτάλεπτο.

Παραπάνω για τον Εθνικό, πρώτη ποινή για την Καλαργυρού.

1-6: Ο Ολυμπιακός είναι καταιγιστικός. 1-6 με την Καλαργυρού. Μένουν 2' για το οκτάλεπτο.

1-7: Γκολάρα από την Τετζαλίδου. 1'12'' για το οκτάλεπτο. Τάιμ άουτ ο Γιώργος Κατσούλης.

1-8: Η Τετζαλίδου σκοράρει ξανά, με 11'' να απομένουν για τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ωραίο σουτ. Το σκορ δεν αλλάζει.

Δ' οκτάλεπτο:1-3

1-9: Το τέταρτο της Αβραμίδου, 2 στις 3 επιθέσεις στην παίκτρια παραπάνω. Η Θεσσαλονικιά περιφερειακή χτύπησε στο πρόσωπο στην επόμενη φάση και εξετάζεται από τον γιατρό του κολυμβητηρίου.

1-10:Σκοράρει από την περιφέρεια η Εύη Τετζαλίδου, το τρίτο της. Ρεφάρει η Σολανάκη, παίζει και η Ιωάννα Σταματοπούλου στο παιχνίδι.

2-11: Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη βάζει το τελεσίγραφο, με 5'' να απομένουν για τη λήξη.

Διαβάστε επίσης

Υψηλή αντίληψη

Υψηλή αντίληψη

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη έδειξε, με τον Εθνικό, για ποιο λόγο είναι μία από τις πιο έξυπνες Ελληνίδες πολίστριες.

Το Λιμάνι ήταν βαθύ!

Το Λιμάνι ήταν βαθύ!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 25-6 τον ΠΑΟΚ σε ματς που έγινε στον Πειραιά. Οι άλλοι έφυγαν με μπρατσάκια.

Ένα κλικ πάνω

Ένα κλικ πάνω

Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν παιχνίδι υψηλού ρυθμού στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» απέναντι στον Εθνικό.