Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Βασιλιάς» στο «Καπαγέρωφ»

«Βασιλιάς» στο «Καπαγέρωφ»
Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013 - 19:05

Στα 21 γκολ σταμάτησε- μία συμπτωματική αγάπη και πράξη τιμής για τα θύματα της Θύρας 7- ο Ολυμπιακός, που επικράτησε του ΓΣ Ηλιούπολης με υπερβολική άνεση για την 11η αγωνιστική της Α1 πόλο Ανδρών.

Στο τελικό 21-2 μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιάννης Φουντούλης, που ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του με τον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας 9 γκολ.

Περίπου 200 ήταν οι φίλοι του Ολυμπιακού που μαζεύτηκαν στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7. Μετά το ενός λεπτού σιγή που κρατήθηκε μόλις έγινε το πρώτο σπριντ της αναμέτρησης, ακούστηκαν συνθήματα, «Θρύλε θυμήσου, πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα και οι νεκροί σου» και «αδέλφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε».

Το παιχνίδι είχε περισσότερο ενδιαφέρον για τις αντιδράσεις του προπονητή του ΓΣ Ηλιούπολης, Νίκου Καραμάνη, αλλά και για τα έξι γκολ που είχε πετύχει ο Γιάννης Φουντούλης στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου, κάτι που ιντρίγκαρε σε ό,τι αφορούσε τη συνολική συγκομιδή του. Πράγματι, με 3’50’’ να απομένουν για τη λήξη, ο Χιώτης περιφερειακός έφθασε τα 9 γκολ- θα μπορούσε να έχει πετύχει άλλα δύο αλλά επέδειξε αλτρουισμό, δίνοντας στον Παντελή Καλογεράκο δύο έτοιμα γκολ.

Ο Ολυμπιακός σταμάτησε στα 21, όσα, δηλαδή, τα θύματα της τραγωδίας του 1981, αποτίνοντας τον δικό του φόρο τιμής. Τελείωσε τον πρώτο γύρο μόνο με νίκες, κάτι που έκανε για τελευταία φορά στον δεύτερο γύρο της σεζόν 209-10.

Τα οκτάλεπτα: 7-0, 6-1, 3-1, 5-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς, Δερβίσης, Καπότσης 2, Φουντούλης 9, Ποντικέας, Μπλάνης, Καλογεράκος 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Μάλιαρακ 3, Σχίζας 1, Φλώρος, Λιαπάκης 1, Πέττας.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Νίκος Καραμάνης): Εκιντζόγλου, Κοντογιώργος, Ματαράγκας, Σαρρής, Καζάζης, Κουλιεράκης 1, Αγγελίδης 1, Λάζαρης, Χαλιασός, Γκαραγκούνης, Κολυβάς, Γιάγκος, Παπαδογιάννης, Καρμαλής, Φωτόπουλος.

Α' Οκτάλεπτο: 7-0

Τηρείται ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της Θύρας 7. «Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» και «Θρύλε θυμίσου πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα και οι νεκροί σου», από 200 άτομα στο κολυμβητήριο. Ο Ολυμπιακός μπαίνει γκαζωμένος. Σκοράρει στην πρώτη επίθεση του παιχνιδιού με τον Κολόμβο, στη δεύτερη με τον Φουντούλη, ο Κολόμβος βάζει το τρίτο γκολ στην κόντρα, ο Μουρίκης το τέταρτο, ενώ ο Φουντούλης σκοράρει το 5-0 στην κόντρα, με 1'42'' να απομένουν.

6-0: Ο Φουντούλης σκοράρει εκ νέου στην κόντρα, με 44' να απομένουν. Το γκολ του Τάσου Σχίζα, 9'' πριν τη λήξη του πρώτου οκτάλεπτου, γράφει το σκορ.

Β' Οκτάλεπτο: 6-1

8-0: Ο Μπλάι Μάλιαρακ σκοράρει με 7' 31'' να απομένουν για τη λήξη του β' οκτάλεπτου, σε επίθεση στον παίκτη παραπάνω.

9-0: Ο Γιάννης Φουντούλης βάζει το τέταρτό του, με 6'11'' να απομένουν. Ο Κουλιεράκης κάνει σεφτέ για την Ηλιούπολη σε επίθεση στον παίκτη παραπάνω. Με 5'33'' να απομένουν, ο Μάριος Καπότσης κάνει το 10-1. Ο Μπλάι Μάλιαρακ κάνει το 11-1. Ο Θοδωρής Βλάχος βάζει στο ματς τον Λιαπάκη, με 3'40'' για τη λήξη του ημιχρόνου.

Πανό «Θρύλε θυμήσου 8-2-81» από τη Θύρα 7 της Νίκαιας, από Μοσχάτο, Παλαιά Κοκκινιά, Καλλίπολη, ΠΕΦΟ Σίφνου, Αθήνα και Πέραμα στο κολυμβητήριο. Το ματς παρακολουθούν και τα κορίτσια της ομάδας πόλο.

12-1: Σκοράρει ο Λιαπάκης, με ωραίο σουτ.

13-1: Ο Γιάννης Φουντούλης βάζει το πέμπτο γκολ του σήμερα, 32'' για το ημίχρονο.

Λήγει το οκτάλεπτο.

Γ' Οκτάλεπτο: 3-1

Ο Χρήστος Φλώρος μπήκε στο παιχνίδι. Ο Γιάννης Φουντούλης βάζει το έκτο του και κάνει το 14-1.

15-1: Ο Μάριος Καπότσης βάζει το δεύτερο γκολ του, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την κόντρα που δημιούργησε ο Μπλάι Μάλιαρακ. Ο Ισπανός βάζει και εκείνος το δεύτερο γκολ του, 16-1. Ο Αγγελίδης βάζει το δεύτερο γκολ της Ηλιούπολης.

Δ' Οκτάλεπτο: 5-0

Ο Γιάννης Φουντούλης βάζει στην κόντρα το έβδομο γκολ του, 17-2. Και μετά σερβίρει στον Παντελή Καλογεράκο, πάλι στην κόντρα, έτοιμο γκολ, 18-2.
19-2: Ο Φουντούλης βάζει το όγδοο γκολ του στην κόντρα.

20-2: Ο Γιάννης Φουντούλης ισοφαρίζει το ατομικό ρεκόρ του με τον Ολυμπιακό, αφού πετυχαίνει το ένατο προσωπικό γκολ του. Τον δείκτη του σκορ κλείνει με ωραία λόμπα ο Παντελής Καλογεράκος.

Διαβάστε επίσης

Ένα κλικ πάνω

Ένα κλικ πάνω

Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν παιχνίδι υψηλού ρυθμού στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» απέναντι στον Εθνικό.

Ο Θρύλος του Πειραιά

Ο Θρύλος του Πειραιά

Με 11-2 νίκησε ο Ολυμπιακός τον γηπεδούχο Εθνικό και έκανε το 5 στα 5 στην Α1 πόλο γυναικών...

Η μακέτα μιας ζωής

Η μακέτα μιας ζωής

Τον Δεκέμβριο του 1993 η ομάδα πόλο Ανδρών έμαθε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα παίζει στο δικό της κολυμβητήριο.