Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ετήσιο ημερολόγιο

Ετήσιο ημερολόγιο
Τρίτη, 2 Απριλίου 2013 - 15:07

Πολύ περισσότερο από τα προγραμματισμένα ματς των ομάδων πόλο Ανδρών με τον ΝΟ Χίου, που προέκυψαν από την κλήρωση του πρωταθλήματος που έγιναν από την Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ) στις 29 Οκτωβρίου, αυτό του Κυπέλλου ενεργοποιεί τους αισθητήριους μηχανισμούς. Τούτο συμβαίνει ακολουθώντας τη διαδικασία ενός μουσικού ακούσματος. Μίας σχεδόν σταθερής κλίμακας, στην οποία συμβαίνουν τα εξής:

1.Ακούς κάπου τυχαία ένα τραγούδι το οποίο σε ενθουσιάζει. Είσαι μακριά από το ανοικτό κουβούκλιο που ζει και αναπνέει ο Disc Jockey. Έχει κόσμο και δεν μπορείς να το ζητήσεις. Προσπαθείς να πιάσεις κάποιους στίχους και να τους θυμηθείς, για να τους googlαρεις την επόμενη μέρα.

2.Την επόμενη μέρα, φυσικά, δεν θυμάσαι τίποτα. Λίγο η μπύρα, λίγο η μυρωδιά της, πάει το τραγούδι. Δύο εβδομάδες μετά είσαι με έναν φίλο και το ακούς και πάλι. Ο φίλος το ξέρει, σου λέει τον τίτλο.

3.Το κατεβάζεις από το ίντερνετ (πειρατικό; Ιιιιιιιιιιιιιιιι) και το βάζεις στο κινητό. Διανύεις μία απόσταση 50 χιλιομέτρων για δουλειά και το ακούς συνεχώς. Το ακούς δεύτερη και τρίτη μέρα και αρχίζεις να το βαριέσαι.

4.Τρεις μήνες μετά το ακούς στο ραδιόφωνο. Και ξαφνικά, αναπάντεχα, βρίσκεις ξανά τον ενθουσιασμό σου για εκείνο.

Ο Ολυμπιακός είχε λίγες πιθανότητες (14,2% το ποσοστό) για να κληρωθεί στο Κύπελλο με τον ΝΟ Χίου. Αυτή η κλήρωση δεν είναι διαφορετικό τραγούδι, αλλά εκείνο, το ίδιο, που άκουσες από το ραδιόφωνο τρεις μήνες μετά.

Ο Λάο Τσε Λανγκ, ο όγδοος ξάδελφος του Μάο Τσε Τουνγκ από την Κουάλα Λουμπούρ, το είχε πει ξεκάθαρα: «Αν ο Ολυμπιακός κληρωθεί με τον ΝΟ Χίου στο Κύπελλο και την ίδια εποχή ο Παναγιώτης Παππής εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει, θα πρέπει να γράψεις ημερολόγιο». Αυτό το ημερολόγιο είναι ετήσιο, αφορά, δηλαδή, στην κόντρα των δύο ομάδων τη σεζόν 2011-12, που είχε μπόλικο δράμα, τόσο που ήταν αδύνατον να μη συγκινήσει ακόμα και τους λιγότερο μυημένους.

8 Ιουνίου 2011: Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου επιστρέφει από το Βελιγράδι, ως πρωταθλητής Ευρώπης με την Παρτιζάν στο «Φόρο Ιτάλικο» της Ρώμης και τη συγκεκριμένη ημερομηνία ο ΝΟ Χίου ανακοινώνει την απόκτησή του. Είναι ανήμερα του τρίτου τελικού του πρωταθλήματος μεταξύ Ολυμπιακού και ΝΟ Βουλιαγμένης στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» (6-2). Ο Παναγιώτης Παππής τον παρουσιάζει στα γραφεία του στην Κηφισιά, την επόμενη μέρα. Φήμες λένε ότι ο Αντώνης Βλοντάκης έχει κλείσει από τις αρχές της… προηγούμενης σεζόν, αλλά δεν ανακοινώνεται με τον Χατζηθεοδώρου. Ο «Τεό» λέει ότι δεν τον ενόχλησε κανείς από τον Ολυμπιακό, αλλά από τον Ολυμπιακό βγαίνει ότι ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης τον κάλεσε για να του πει «συγχαρητήρια», του ζήτησε να περάσει από την πλατεία Αλεξάνδρας, κάτι που δεν έγινε.

2 Νοεμβρίου 2011: Ο ΝΟ Χίου αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Ιωνικό κολυμβητήριο. Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν πλάκα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, προηγούνται 3-6. Ο Δημήτρης Μάζης βλέπει το πέναλτι του στο 5-6 να αποκρούεται από τον Φίλιππο Καραμπέτσο, ο Αντώνης Βλοντάκης ισοφαρίζει και στο «μηδέν» ο Χατζηθεοδώρου πετυχαίνει το τελευταίο από τα πέντε γκολ του, για να δώσει τη νίκη στη Χίο με 7-6. Στο αεροπλάνο ο Θοδωρής Βλάχος του κάνει αυστηρές συστάσεις για τη συμπεριφορά του απέναντι στην πρώην ομάδα του, την οποία βρίσκει τουλάχιστον προκλητική. Το πρώτο ρήγμα στις σχέσεις των δύο ανδρών είναι γεγονός.

5 Μαρτίου 2012: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΝΟ Χίου στο «Πέτρος Καπαγέρωφ». Οι οπαδοί που βρίσκονται στο κολυμβητήριο δεν αποδοκιμάζουν τον «Τεό», ενώ για πρώτη φορά, λίγο πριν τη διακοπή για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας, γίνεται γνωστό το πρόβλημα του Γιώργου Ντόσκα με τη λοιμώδη μονοπυρήνωση. Ο Χιώτης παίζει φανερά με ενοχλήσεις σε αυτό το ματς, στο οποίοι οι «ερυθρόλευκοι» διασύρουν τον ΝΟΧ, νικώντας τον με 10-2. Στον Πειραιά θυμούνται τις αναμετρήσεις με τον Εθνικό, το 2003, όταν οι «κυανόλευκοι» τους είχαν νικήσει με 9-8 στο πρώτο ματς, έκαναν δηλώσεις περί αυτοκρατορίας, αλλά στο δεύτερο ο Ολυμπιακός τους διέσυρε με 9-1 και τους έδειξε τι επρόκειτο να συμβεί. Οι κακές γλώσσες, πάντως, λένε ότι οι παίκτες της Χίου παίζουν έτσι για να διώξουν τον Βαγγέλη Ρούπακα και να πάει στον πάγκο της ομάδας ο Μάκης Βολτυράκης. Το πρώτο μέρος γίνεται, ενώ το δεύτερο συμβαίνει παρά τις διαψεύσεις των νησιωτών ότι θα αποκτήσουν άλλο προπονητή, οι οποίες και έρχονται μετά το «όχι» του Βαγγέλη Πάτερου σε μία πολύ συμφέρουσα, για τον ίδιο, πρόταση.

9 Μαΐου 2012: Ο ΝΟ Χίου μπαίνει στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» για τον πρώτο ημιτελικό της Α1 πόλο Ανδρών και ο Ολυμπιακός βρίσκει τον μπελά του. Το ματς δεν είναι καθόλου ίδιο με το προηγούμενο στον Πειραιά, αλλά έχουν γνώση οι φύλακες. Ο Ολυμπιακός κερδίζει την τελευταία επίθεση με παίκτη παραπάνω στο παιχνίδι και ο Βαγγέλης Δελακάς, με 9’’ να απομένουν, κάνει το σκορ 7-6 από το δοκάρι. Ο Παναγιώτης Παππής λέει, μετά το παιχνίδι, «τώρα καταλαβαίνω πώς αισθάνονται οι Αγγελόπουλοι», για τη διαιτησία, ενώ ο Αντώνης Βλοντάκης λέει αφοπλιστικά: «Αυτή είναι η τελευταία φορά που μας νικάει φέτος ο Ολυμπιακός».

11 Μαΐου 2012: Ο Ολυμπιακός χάνει στα πέναλτι από τον ΝΟ Χίου με 11-10 και η ένταση που δημιουργείται μετά τη λήξη του παιχνιδιού, είναι από τις κλασικές. Ο Ανδρέας Μιράλης πανηγυρίζει το τελευταίο πέναλτι, που δίνει το προβάδισμα στη Χίο, με όχι και τόσο κόσμιο τρόπο, ο Αντώνης Βλοντάκης επιτίθεται στον Γιάννη Φουντούλη και ο Γαβαλάς σπρώχνει τον Χρβόγε Κόλιανιν, για να δεχθεί το χτύπημα του Θοδωρή Βλάχου. Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου κατακεραυνώνει την πράξη του προπονητή του Ολυμπιακού στα μικρόφωνα και στις κάμερες και οι Χιώτες προσπαθούν να ασκήσουν ψυχολογική βία στους αντίπαλούς τους. Ο Ολυμπιακός βάζει αυτογκόλ, με τον Σχίζα, χάνει πέναλτι, αλλά στέκεται όρθιος μέχρι τα πέναλτι, τα οποία πια είναι φανερό ότι έχουν εξελιχθεί σε εκατόμβη για την ομάδα του Βλάχου. Στην προπόνηση του Σαββάτου επικρατεί ηρεμία.

13 Μαΐου 2012: Το «Πέτρος Καπαγέρωφ» γεμίζει από νωρίς και ο Ολυμπιακός κάνει πλάκα απέναντι στον ΝΟ Χίου, νικώντας τον με 12-9. Κερασάκι σε αυτό το… black Russia των «ερυθρόλευκων» είναι το τούιστερ του Χρβόγε Κόλιανιν, που κάνει το σκορ 10-5. Ο Κροάτης βρίσκεται σε νιρβάνα. Προκρίνεται έτσι στους τελικούς της Α1 πόλο Ανδρών, με τον Νικόλα Δεληγιάννη να μιλάει για εκείνους που «έκοψαν τα μάτια, τα αυτιά και τα χέρια του Ολυμπιακού, αλλά δεν μπόρεσαν να κόψουν την καρδιά και τα αυγά του». Ο Τάσος Σχίζας, αρχηγός της ομάδας, γράφει την ίδια μέρα στο Facebook ένα εκπληκτικό στάτους: «Εσείς οι καπεταναίοι με τα πολλά λεφτά πάρτε τα κιάλια σας τώρα να μας βλέπετε, γιατί εμείς έχουμε πολύ δρόμο ακόμα». Την επόμενη μέρα ο Αντώνης Βλοντάκης καταφέρεται με δηλώσεις απέναντι στον Δεληγιάννη, ο οποίος απαντά σιβυλλικά: «Για να το λέει ο Αντώνης, έτσι θα είναι».

Διαβάστε επίσης

Κλήρωση για Κορασίδες

Κλήρωση για Κορασίδες

Όμιλος που καίει είναι ο δεύτερος της Αττικής, με τη συμμετοχή και του Ολυμπιακού του Γιάννη Μπενόπουλου.

Με άνεση το 9 στα 9

Με άνεση το 9 στα 9

Με 23-3 νίκησε τον τύποις γηπεδούχο ΝΟ Ρεθύμνου στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» ο Ολυμπιακός...