Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στον πρώτο προκριματικό

Στον πρώτο προκριματικό
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 - 01:50

Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού θα ξεκινήσει, όπως όλα δείχνουν, τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της από τις 8 Νοεμβρίου και τον πρώτο προκριματικό γύρο της πρώτης Ευρωλίγκας πόλο Γυναικών στην ιστορία.

Η απόφαση της LEN να μετονομάσει τη διοργάνωση δεν είναι τυχαία, αφού τουλάχιστον για τη φετινή περίοδο θα είναι η μόνη που θα γίνεται υπό την αιγίδα της. Ο Ολυμπιακός θα γλίτωνε ένα γύρο και θα έμπαινε στον δεύτερο προκριματικό αν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, μια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έδινε τη δικαιοδοσία στις τέσσερις χώρες των οποίων οι ομάδες πήγαν στο Final 4 της προηγούμενης σεζόν να βάλουν την πρωταθλήτρια ομάδα στον δεύτερο γύρο εφόσον ήταν διαφορετική. Ωστόσο τόσο στην περίπτωση του ΝΟ Βουλιαγμένης όσο και σε εκείνη των ουγγρικής Έγκερ, ρωσικής Κίνεφ Κίρισι και ισπανικής Σαμπαντέλ, η οποία στέφθηκε και πρωταθλήτρια Ευρώπης, δεν συνέβη κάτι τέτοιο αφού και οι τέσσερις ομάδες κατέκτησαν τα εγχώρια πρωταθλήματα.

Ο Ολυμπιακός είναι, βεβαίως, ψηλά στην άτυπη βαθμολογική λίστα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αφού την τελευταία πενταετία έχει τέσσερις συμμετοχές στην τετράδα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που έλαβε μέρος, ενώ η ουγγρική Έγκερ στους προημιτελικούς ανέκοψε ένα σερί που ξεκίνησε το 2008, με τον τελικό του LEN Trophy. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει εύκολη κλήρωση στους δύο πρώτους προκριματικούς γύρους, αυτόν, δηλαδή, από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου και εκείνον από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου και αυτά είναι τα πιο σημαντικά παιχνίδια για τον Χάρη Παυλίδη και τις παίκτριές του. Αν ο Ολυμπιακός βρίσκεται μέσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες θα έχει διασφαλίσει ότι θα παίξει σε Final 4, διότι εφόσον περάσει από τα διπλά παιχνίδια στις 12 Φεβρουαρίου και στις 5 Μαρτίου θα παίξει στο Final 4 της Ευρωλίγκας (11-12 Απριλίου), ενώ αν αποκλειστεί θα παίξει στο Final 4 που θα γίνει και θα πιάνει ως εκείνο για τη δεύτερη, τη τάξει, ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, δηλαδή του LEN Trophy, στις 4 και 5 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης

Η επτάδα του Παυλίδη

Η επτάδα του Παυλίδη

Τις αγαπημένες πολίστριές του από τα χρόνια που κάθεται στους πάγκους διάλεξε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, στον «ΓΑΥΡΟ» του Σαββάτου.

Κοντά στη συμφωνία

Κοντά στη συμφωνία

Έπειτα από την αποχώρηση της Μπαλωμενάκη και το «διαζύγιο» με τη Μαυρέλου, ο μέσος όρος ηλικίας του Ολυμπιακού έπεσε.

Με δύο νεοσύλλεκτες

Με δύο νεοσύλλεκτες

Η Μαρία Σώρα και η Μίλβα Καλογεράκου θα λάβουν μέρος στο Πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας τους.

Καλοκαιρινά στον Βόλο

Καλοκαιρινά στον Βόλο

Μία διοργάνωση που μπορεί να είναι αντίο για τη σπουδαία φουρνιά του ελληνικού πόλο Γυναικών.