Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κόντρα στα... θηρία

Κόντρα στα... θηρία
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 - 04:22

Σε τροχιά προκριματικών World League μπαίνει η εθνική ομάδα πόλο Ανδρών, που ξανά δεν μπόρεσε να αποφύγει την Κροατία σε όμιλο προκριματικής φάσης της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Με τους Κροάτες οι διεθνείς έχουν παίξει μία φορά τα τελευταία 8 χρόνια σε επίσημη διοργάνωση, στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όταν και έχασαν με σκορ 8-6. Πάντως, η εθνική παίζει σωρηδόν με τους «Χρβάτσκι» του Ίβιτσα Τούτσακ στους ομίλους που οδηγούν στην τελική φάση του World League.

Η ομάδα του Σάκη Κεχαγιά πήρε στον όμιλό της και την πρωταθλήτρια κόσμου, από τις αρχές Αυγούστου στη Βαρκελώνη, Ουγγαρία και έτσι η υπόθεση-πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα γίνει από τις 17 έως τις 22 Ιουνίου στο Ντουμπάι (το λεγόμενο και Superfinal) είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Η Εθνική πάντως θα δώσει τέσσερα πολύ δύσκολα παιχνίδια, το καθένα εκ των οποίων συνιστά μεμονωμένη και ενδιαφέρουσα εμπειρία: στις 12 Νοεμβρίου και στις 11 Φεβρουαρίου θα παίξει απέναντι στους Ούγγρους εντός και εκτός έδρας αντιστοίχως, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου και στις 11 Μαρτίου θα αντιμετωπίσει τους Κροάτες, πρώτα εκτός και μετά εντός.

Σε ό,τι αφορά τις Γυναίκες, η τελική φάση της διοργάνωσης των οποίων θα γίνει από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου στην Κίνα, χωρίς να έχει οριστεί ακόμα η πόλη, η Εθνική θα τεθεί επίσης απέναντι στην Ουγγαρία ενώ θα ανταμώσει και με την Ιταλία σε δύο πολύ συναρπαστικά ματς. Μάλιστα οι διεθνείς κάνουν πρεμιέρα στη χρονιά απέναντι στα «σετερόσα» στις 19 Νοεμβρίου εντός έδρας, σε ένα πολύ κρίσιμο ματς που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση της πρόκρισης της ομάδας στην τελικό φάση, ενώ εκτός έδρας οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στις 18 Φεβρουαρίου. Όσον αφορά στην Ουγγαρία, η Μπάρμπαρα Μπούικα μπορεί να παραμείνει στον Πειραιά και να αναμένει τις συμπαίκτριές της για το εκτός έδρας παιχνίδι της 21ης Μαρτίου, ενώ στις 22 Απριλίου θα παίξουν πιθανότατα στη Βουδαπέστη.

Στην ουγγρική πρωτεύουσα, άλλωστε, γίνεται η κορυφαία διοργάνωση πόλο του καλοκαιριού, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που αρχίζει στις 14 και ολοκληρώνεται στις 27 Ιουλίου και οι εθνικές πόλο Γυναικών και Ανδρών θα δώσουν το «παρών».

Διαβάστε επίσης

Ρεκόρ με γκολ

Ρεκόρ με γκολ

Ό,τι δεν την ενδιαφέρει, δηλαδή τη στατιστική, έχει κατακτήσει η Άλκηστη Αβραμίδου στην Α1 πόλο Γυναικών.

Δανεικός στη Γλυφάδα

Δανεικός στη Γλυφάδα

Δανεικός στη Γλυφάδα για να πάρει χρόνο συμμετοχής θα δοθεί ο Παντελής Καλογεράκος του Ολυμπιακού.