Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ίβοβιτς και ο παραπάνω

Ο Ίβοβιτς και ο παραπάνω
Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 - 22:45

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τον Εθνικό στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» για τον προημιτελικό Κυπέλλου, τρία ήταν τα θέματα συζήτησης. Το… videobombing, η νίκη της Μπαρτσελονέτα στο Ντουμπρόβνικ με τη Γιουγκ και ο τελικός της Προ Ρέκο με την Μπρέσια, που άρχιζε εκείνη την ώρα.

Το πρώτο θέμα ήρθε δίκην… χαβαλέ, αλλά τα υπόλοιπα ήταν πιο σοβαρά: οι παίκτες του Ολυμπιακού βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να συζητούν για τις αντιπάλους τους, όχι ως θεατές αλλά ως συνδαιτυμόνες, δηλαδή άνθρωποι που θέλουν να μοιραστούν το ίδιο φαγητό, πάει να πει την πρόκριση στο Final 6 του Champions League, το οποίο θα γίνει από τις 29 έως τις 31 Μαΐου στη Βαρκελώνη.

Φυσικά προέχει το παιχνίδι με την Πριμόριε Ριέκα, στις 26 Μαρτίου, στην πισίνα «Κατρίντα», που ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να τα δώσει όλα για όλα, επειδή χρειάζεται τον βαθμό ώστε με κάποιον τρόπο να περνάει η πρόκρισή του από τα χέρια του εφόσον δεν γίνει κάτι αφύσικο (να πάρει, παραδείγματος χάρη, κάτι η Γιουγκ από το δικό της ματς με την Πριμόριε), αλλά ακόμα και έτσι είναι στο πλάνο να προμηθευθεί ο Θοδωρής Βλάχος τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, ματς στο οποίο η Ρέκο νίκησε με σκορ 11-6. Αυτό το παιχνίδι δείχνει, εμμέσως πλην σαφώς, το επίπεδο του Ολυμπιακού: η αντίπαλός του στο μεθεπόμενο παιχνίδι νικάει ένα ματς έχοντας 2 στις 8 επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω μία ομάδα η οποία είναι δεύτερη στη βαθμολογία στον β’ όμιλο του Champions League.

Το 2 στα 8 έχει ενδιαφέρον, υπό την έννοια ότι η Έγκερ είχε το ίδιο ποσοστό στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», εφόσον ο λόγος γίνεται για την άμυνα που παίζουν οι ομάδες που κατορθώνουν να κρατούν σε τέτοιο ποσοστό (25%) ομάδες με επιθετικό ταλέντο. Φυσικά, τα 5 γκολ του Αλεξάντερ Ίβοβιτς είναι ένα θέμα που στον Ολυμπιακό θα ασχοληθούν. Ο Μαυροβούνιος είναι από τους κορυφαίος πολίστες στον κόσμο και οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να σκεφτούν ένα πλάνο αναχαίτισης που δεν θα προσθέτει ρίσκο στην άμυνα στους υπόλοιπους.

Αυτήν τη στιγμή, ασφαλώς, όλα είναι τόσο μακρινά όσο το «The Hateful Eight», δηλαδή το έργο του Κουέντιν Ταραντίνο που είναι να βγει το 2014 αλλά δεν έχει δοθεί καν ακόμα ημερομηνία. Παιχνίδια όπως εκείνο με την Πριμόριε Ριέκα στην πισίνα Κατρίντα είναι τόσο σημαντικά όσο μία σεζόν ολόκληρη.

Διαβάστε επίσης

Ο νόμος των μποξέρ

Ο νόμος των μποξέρ

Ο ΝΟ Χίου μπόρεσε να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό πριν το Final 4 της Λάρισας επειδή το είχε ξανακάνει.

«Διαφορετική ομάδα»

«Διαφορετική ομάδα»

Ο Θοδωρής Βλάχος παραδέχθηκε ότι στα τελευταία παιχνίδια του Champions League η ομάδα του παίζει όμορφα.

Η εποχή του Βέσκο

Η εποχή του Βέσκο

Η Γιουγκ έδωσε πίστωση χρόνου στον Βέσελιν Τζούχο πριν τελικά του δείξει την πόρτα της εξόδου.