Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η... ελβετική τράπεζα

Η... ελβετική τράπεζα
Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 - 04:05

Δεν υπήρχε, επί της ουσίας, τρόπος να γλιτώσει η Μεντιτερανέα Ιμπέρια το βράδυ της Παρασκευής στην πισίνα «Καν Λιονγκ» του Σαμπαντέλ. Στο τέλος του ημιτελικού, το τεχνικό τιμ του ΝΟ Βουλιαγμένης φίλησε τις πολίστριες της ομάδας, αλλά δεν έγινε και τίποτα φοβερό. Αυτή η τεράστια ομάδα προκρίθηκε στον τελικό της Ευρωλίγκας Γυναικών από τότε που έγινε η κλήρωση, υπό την ίδια έννοια που θα ήσουν ασφαλής αν είχες ένα σεβαστό ποσό σε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα.

Η Βουλιαγμένη ήταν γκανιάν, τουλάχιστον έως τον τελικό. Αυτό συμβαίνει με τις σπουδαίες ομάδες: όταν παίζουν με υποδεέστερες αντίπαλους πάντα νικάνε. Βαρέθηκαν και οι ίδιες οι πολίστριες του Κώστα Δήμου να βλέπουν τις αντίπαλές τους να παίζουν τόσο υποτονικά και να αρχίσουν να κάνουν ό,τι και οι πολίστριες της Φιρέντσε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: και δώστου τράβηγμα, και δώστου θέατρο και αν σφυρίξει τα 7 στα 10 ο διαιτητής καλά είμαστε και στο έβδομο που θα σφυρίξει είμαστε και θιγμένες.

Το τελικό 9-7 της Βουλιαγμένης λίγο έλειψε να στείλει τους θεατές στην αγκαλιά του Μορφέα. Όλοι ήξεραν ότι θα γίνει, το θέμα ήταν πώς θα γινόταν. Έγινε επειδή η Αγγελική Γερόλυμου είναι τόσο καλή αθλήτρια και πολίστρια, που λίγο έλειψε ο Γιώργος Μορφέσης να αφήσει το σχόλιο από το στούντιο της συνδρομητικής τηλεόρασης η οποία έδειξε το ματς- περιττό να πει κάποιος ότι οι ρέκτες του ελληνικού πόλο Γυναικών έχασαν κάτι πολύ σημαντικό με την αναποφασιστικότητα για τη μετάδοση του ημιτελικού του Ολυμπιακού με την Κίνεφ Κίρισι πριν μία εβδομάδα στη Φλωρεντία και να πάει… γονυπετής στα γραφεία της ΚΟΕ, ζητώντας από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να του επιτρέψει να αφήσει και τη «Γέρο» να επιστρέψει στην εθνική ομάδα. Δεν επιτρέπεται τέτοια προσωπικότητα να είναι στα πιτς τα καλοκαίρια και ειδικά όταν ποτέ δεν ήταν απούσα, όποτε και αν της ζητήθηκε.

Αυτά, βεβαίως, θα τα βρει η υπηρεσία του καλοκαιριού. Προς το παρόν, το ζητούμενο είναι να βρει τον τρόπο η Βουλιαγμένη τον τρόπο να νικήσει τη Σαμπαντέλ στην πισίνα «Καν Λιονγκ» το Σάββατο, στις 22:15.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Πρόκειται για τις 2 τελευταίες πρωταθλήτριες Ευρώπης αν βγάλουμε από την εξίσωση κάτι που προς το παρόν είναι πυροτέχνημα: την Προ Ρέκο του 2012. Σε εκείνο τον τελικό ο ΝΟΒ αποδείχθηκε σκληρόπετσος όσο αγριογούρουνο που δεν πρόλαβε να «βραστεί». Αλλά αν και κατάφερε να στριμώξει την ιταλική ομάδα στο Κίρισι, δεν κατάφερε να πάρει το τρίτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της σε 4 χρόνια! Η Βουλιαγμένη θα παίξει απέναντι στη Σαμπαντέλ για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης τα τελευταία 10 χρόνια!

Είναι ένας τελικός με πελώρια ιστορική σημασία. Η Βουλιαγμένη προκρίθηκε- με την Έλενα Κούβδου να είναι εκπληκτική σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού- στον πέμπτο τελικό τα τελευταία 7 χρόνια. Πήγε στην Κατάνια το 2008, στο Κίρισι το 2009, στην Κέρκυρα το 2010, στο Κίρισι το 2012 και τώρα στο Σαμπαντέλ. Η μόνη φορά που δεν πήγε στο Final 4 ήταν το 2011, ακριβώς όταν ανέτειλε το άστρο της Σαμπαντέλ και η μόνη φορά που πήγε στο Final 4 και δεν πήγε στον τελικό ήταν πέρυσι, όταν η ίδια η ομάδα από την Καταλονία την απέκλεισε.

Για να αφήσουμε κατά μέρος τις αβρότητες, οι δύο ομάδες ετοιμάζονται για πόλεμο. Τα κορίτσια της Σαμπαντέλ έχουν υιοθετήσει τον… σνομπισμό που όλες οι επιτυχημένες ισπανικές εθνικές ομάδες διαθέτουν. Από κορίτσια συμπαθητικά (που μάλιστα συμπαραστάθηκαν στις πολίστριες του Ολυμπιακού μετά τον αποκλεισμό από την Οριζόντε Κατάνια) υιοθέτησαν μία συμπεριφορά που είναι για τις αντίπαλες εξοργιστική. Αυτό δεν σημαίνει κάτι: για τους θαυμαστές η Σαμπαντέλ είναι η πιο κουλ ομάδα του πλανήτη, και θα είναι όσο μπορεί να νικάει με τις πολίστριές της να βγάζουν φωτογραφίες όπως εκείνη κάτω από τη βασική, με τη Μάτι Ορτίθ, αρχηγό της ομάδας και τη Λάουρα Έστερ, τερματοφύλακα, ξαπλωμένες αναπαυτικά σε έναν καναπέ. Παρά το γεγονός ότι οι δημοσιεύσεις δεν εξέλειψαν κατά μήκος της χρονικής απόστασης που χώριζε τον δεύτερο προημιτελικό της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό, στις 12 Μαρτίου, με το ματς απέναντι στην Οριζόντε, η Κατάνια δεινοπάθησε στα χέρια των Καταλανών πολιστριών, αθλητριών μάλιστα που οι πολιτικές πεποιθήσεις τους τις κατατάσσουν στη… βαθιά Καταλονία. Το τελικό 15-9 είναι ενδεικτικό, με την Μπλάνκα Χιλ να βιώνει ένα déjà vu με την επιστροφή της στο Final 4 του Champions Cup. Μάλιστα, τα 2 γκολ που σημείωσε η… αρτιστίκ Γκαμπριέλα Σουκς στο παιχνίδι της Παρασκευής κατέστησαν άβατον το ματς για τις πολίστριες της Μαρτίνα Μικέλι, αφού ήταν… πανομοιότυπο σκηνικό με τον τελικό της Καταλονίας τρία χρόνια πριν, δηλαδή στις 23 Απριλίου του 2011.

Η Βουλιαγμένη δεν θέλει να αφήσει, επίσης, τη Σαμπαντέλ να γίνει η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να κάνει το… ριπίτ μετά την ίδια, αφού είχε νικήσει το 2009 και το 2010 στο Κίρισι και την Κέρκυρα αντιστοίχως. Πάντως, αναμένεται να υπάρξει και προσωπική αναμέτρηση στην πισίνα «Καν Λιονγκ», αφού η Μελίσα Σάιντμαν περιμένει πώς και πώς την Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Σε τούτη την περίπτωση ο φάντης έχει σχέση με το ρετσινόλαδο, και μεγάλη μάλιστα. Η Σάιντμαν, άπαξ και η Σαμπαντέλ προκρίθηκε στο Final 4 αποκλείοντας τον Ολυμπιακό στον δεύτερο προημιτελικό, έστειλε… ραβασάκι μέσω των «ερυθρόλευκων» διεθνών στην Ασημάκη ότι την περιμένει. Ένα άθελο χτύπημα της Ελληνίδας φουνταριστής στην Αμερικανίδα αμυντική στο ματς κατάταξης μεταξύ της Εθνικής και των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης (το οποίο πήγε στην παράταση, χάρη στο γκολ της Αβραμίδου στο τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής διάρκειας και έπειτα στα πέναλτι, δημιουργώντας… μποτιλιάρισμα στο πρόγραμμα και στο τελευταίο ματς που απέμενε, τον τελικό της Ισπανίας με την Αυστραλία) οδήγηση τη Σάιντμαν στο νοσοκομείο, όπου της έγιναν 21 ράμματα. Όπως και να το κάνεις, έχει δίκιο να είναι θυμωμένη, αλλά όπως είπε στο Kill Bill ο Μάικλ Μάντσεν «η Μπίατριξ έχει δίκιο που θέλει να μας σκοτώσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα την αφήσουμε».

Η Ασημάκη προφανώς δεν είναι από τα κοριτσάκια που ξέρει η Σάιντμαν, που όταν τελειώνει η προπόνηση επιστρέφουν στα δώματα του κολεγίου και μιλάνε με το skype στα αγόρια τους, τα οποία κάθε τρεις εβδομάδες τους στέλνουν τριαντάφυλλα… Είναι από άλλο ανέκδοτο, που δεν είναι εύκολα κατανοητό.

Διαβάστε επίσης

Εντυπωσιασμένη...

Εντυπωσιασμένη...

Εντυπωσιασμένη από τα όσα είδε στο Καραϊσκάκη και στη φιέστα για την κατάκτηση του 41ου Πρωταθλήματος έμεινε η Μπρον Νοξ.

Σβηστός στους τελικούς

Σβηστός στους τελικούς

Την άνετη πρόκριση εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, αφού νίκησε τον ΠΑΟΚ στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» με σκορ 5-15.

Σαν άνοστο φαγητό

Σαν άνοστο φαγητό

Χωρίς ανάσα η ομάδα πόλο Ανδρών, αρχίζει την προσεχή Πέμπτη τα πλέι οφ του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.