Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σαν άνοστο φαγητό

Σαν άνοστο φαγητό
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 - 03:15

Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού βρίσκεται από τα σαλόνια στα… αλώνια, με τη μεταφορά σε αυτήν την περίπτωση να αποκτά κυριολεκτικό περίγραμμα. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν την Τετάρτη στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» παιχνίδι απέναντι στην Προ Ρέκο για την 9η αγωνιστική του Champions League, και την Πέμπτη στις 19:00 θα υποδεχθούν τον ΠΑΟΚ για τον 1ο ημιτελικό των πλέι οφ για την Α1 πόλο Ανδρών.

Πέρα από τη σημασία του παιχνιδιού, μοιάζει περίπου με ρουτίνα για τους «ερυθρόλευκους» η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, έστω κι αν αυτό είναι το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Ο νικητής, που περνάει στους τελικούς, είναι ο πρώτος που θα συμπληρώσει δύο νίκες και από τα δύο ματς πρωταθλήματος (15-7 στη Θεσσαλονίκη και 15-4 στον Πειραιά), φαίνεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι εκείνοι που έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Μάλιστα, η σειρά αναμένεται να έχει τελειώσει γύρω στις 15:00 της Παρασκευής, μια και ο Ολυμπιακός θα παίξει ως τυπικά φιλοξενούμενος με τον ΠΑΟΚ στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», καθώς οι δύο ομάδες έκαναν αίτημα στην Κολυμβητική Ομοσπονδία η οποία το έκανε δεκτό.

Σε ό,τι αφορά το Champions League, η Προ Ρέκο είναι εκείνη η ομάδα που θα ακολουθήσει ως δεύτερη την Πριμόριε Ριέκα στο Final 6 της Βαρκελώνης. Μαλιστα, οι Ιταλοί αναμένεται να αντιμετωπίσουν την Παρτιζάν Βελιγραδίου στις 29 Μαΐου, την ώρα που η γηπεδούχος Μπαρτσελονέτα θα παίξει με τη δεύτερη του β’ ομίλου Μπρέσια. Η Γιουγκ έμεινε εκτός νυμφώνος καθώς μετά από ματσάρα στην πισίνα Γκρουζ ήρθε ισόπαλη με την Πριμόριε, η οποία ήθελε ένα βαθμό για να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου και να παίξει τη δεύτερη μέρα του Final 6 (το ίδιο ισχύει και για τη Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς). Αυτό σημαίνει ότι με τη νίκη της επί του Ολυμπιακού η Ρέκο έφθασε τους 16 βαθμούς, όσους και η Μπαρτσελονέτα, μόνο που ακόμα και αν οι Καταλανοί χάσουν την τελευταία αγωνιστική στη Ριέκα από την Πριμόριε, ακόμα και αν ο Ολυμπιακός νικήσει, η ομάδα του Χεσούς Μαρτίν έχει επί της ουσίας καπαρώσει θέση στο Final 66. Η Μπαρτσελονέτα, για την ιστορία, νίκησε 9-5 την Έγκερ στη Βαρκελώνη.

Διαβάστε επίσης

Σβηστός στους τελικούς

Σβηστός στους τελικούς

Την άνετη πρόκριση εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, αφού νίκησε τον ΠΑΟΚ στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» με σκορ 5-15.

Η... ελβετική τράπεζα

Η... ελβετική τράπεζα

Η Βουλιαγμένη βρίσκεται στον τελικό της Ευρωλίγκας για πέμπτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια. Αληθινή υπερδύναμη.

Όνειρο ήταν και πάει...

Όνειρο ήταν και πάει...

Η Προ Ρέκο κέρδισε με 12-6 τον Ολυμπιακό στον Πειραιά και τον απέκλεισε και μαθηματικά από το Final 6.

Μοναδικές στιγμές

Μοναδικές στιγμές

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε ο Χάρης Παυλίδης στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.