Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Είναι θέμα ψυχολογίας»

«Είναι θέμα ψυχολογίας»
Τρίτη, 19 Μαΐου 2015 - 13:29

ΓΡΑΦΕΙ Η ΟΛΙΒΙΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ

Η Άλκηστη Αβραμίδου και η Ελευθερία Πλευρίτου μίλησαν στην κάμερα του gavros.gr για την πρόκριση του Ολυμπιακού στα τελικά της Α1 πόλο Γυναικών, μετά την άνετη επικράτηση τη Δευτέρα στη Γλυφάδα επί του ΑΝΟΓ με σκορ 13-3 στον δεύτερο ημιτελικό, για τη σειρά των αγώνων με τη Βουλιαγμένη, που θα κρίνουν τον τίτλο.

Η Αβραμίδου μίλησε για τις συνθήκες του δεύτερου ημιτελικού, όπου το χρονόμετρο δεν λειτούργησε για μεγάλο μέρος του αγώνα, αλλά και για τους τελικούς με τη Βουλιαγμένη. «Δεν ξέρω αν βρήκαμε ρυθμό, νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι δεν μας έβαλε σε σειρά τελικών. Σταματούσε το χρονόμετρο, ξεκινούσε, σταματούσε ξανά, δεν ήταν το καλύτερο για εμάς. Πρέπει να προετοιμάσουμε πιο πολύ το μυαλό μας για αυτή τη σειρά των τελικών, να ξεχάσουμε ό,τι έχει γίνει τον προηγούμενο μήνα και να συγκεντρωθούμε, γιατί, από δω και πέρα, πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στους τελικούς. Τέρμα οι δικαιολογίες. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να πάμε ξανά στα βασικά, σε αυτά που έχουμε δουλέψει όλη τη χρονιά, να ξεχάσουμε τι έχει γίνει και να ξεκινήσουμε από την αρχή. Αυτό είναι το μυστικό. Να είμαστε προσγειωμένες και ο στόχος μας να είναι αυτός που ήταν από την αρχή, να πάρουμε το πρωτάθλημα». Για το πώς περιμένει τη Βουλιαγμένη, είπε: «Λόγω της αποτυχίας στην Ευρώπη, αφού δεν πέρασε στον τελικό και δεν διεκδίκησε το τρόπαιο, θεωρώ ότι θα έχει πεισμώσει και ότι θέλει πολύ να αποδείξει κάποια πράγματα. Είναι μεγάλες αθλήτριες και θέλουν να το αποδείξουν και μέσα στο νερό. Θα μπουν πολύ δυνατά, γι’ αυτό δεν θέλω να μας πιάσουν απροετοίμαστες. Το πρώτο παιχνίδι είναι θέμα ψυχολογίας και όποιος το πάρει θα έχει το αβαντάζ».

Η Ελευθερία Πλευρίτου σημείωσε, από την πλευρά της, για τους ημιτελικούς: «Μετά το ευρωπαϊκό είχαμε πολύ καιρό να παίξουμε επίσημο παιχνίδι. Είναι εντελώς διαφορετικά τα παιχνίδια αυτά, είδατε τι έγινε και με το χρονόμετρο. Μας βοήθησε να βρούμε ρυθμό, παίξαμε καλύτερα από ό,τι στον πρώτο ημιτελικό, όπου κάναμε πολλά λάθη που θεωρούνται χαζά. Τώρα είμαστε έτοιμες να παίξουμε στον τελικό. Ευτυχώς το παιχνίδι δεν ήταν ντέρμπι, γιατί τότε το θέμα με το χρονόμετρο θα μας έβγαζε από τη σκέψη του αγώνα. Ευτυχώς το πάθαμε τώρα και ελπίζω ότι δεν θα γίνει τίποτα ανάλογο στον τελικό». Για τη σειρά των τελικών, σχολίασε: «Πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά. Και οι δύο ομάδες γνωριζόμαστε, έχουμε κάνει προπονήσεις για αυτά τα παιχνίδια και ελπίζουμε για το καλύτερο. Ελπίζουμε να χρειαστούν μόνο τρεις αγώνες στη σειρά».

Διαβάστε επίσης

«Τέλος» ο Ράτζεν

«Τέλος» ο Ράτζεν

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη διακοπή συμβολαίου του Σέρβου αμυντικού...

Άνετα στους τελικούς

Άνετα στους τελικούς

Με το άνετο 13-3 τα κορίτσια του Ολυμπιακού υπέταξαν τον ΑΝΟΓ και προκρίθηκαν στους τελικούς της Α1.

Υπέταξαν τη Βουλιαγμένη!

Υπέταξαν τη Βουλιαγμένη!

Με τον ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσαν οι Μίνι Κορασίδες του Ολυμπιακού την πρώτη φάση του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 8-4 της Βουλιαγμένης.