Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα το σηκώσουν στο «σπίτι»!

Θα το σηκώσουν στο «σπίτι»!
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 - 01:17

Παράταση πήρε η στέψη για τις «ερυθρόλευκες»! Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη εμφανίστηκε κατώτερη του αναμενόμενου, δεν πίστεψε ότι μπορεί να νικήσει μέσα στο Λαιμό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ηττηθεί 8-5 από τη Βουλιαγμένη. Η σειρά των τελικών είναι πλέον ισόπαλη 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί το απόγευμα του Σαββάτου (18:30) στο κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης, με τη βοήθεια του κόσμου τους, θα το σηκώσουν μέσα στο «σπίτι» τους, στον Πειραιά.

Στο σημερινό ματς στο Λαιμό, ενώ τα κορίτσια του Θρύλου ξεκίνησαν καλά και κατάφεραν να είναι μπροστά στο σκορ, με το φινάλε του πρώτου 8λεπτου, η συνέχειά τους δεν ήταν ανάλογη. Διότι από εκείνο το σημείο και μετά οι «ερυθρόλευκες» ήταν σαν να κατέβασαν… διακόπτη. Έδειξαν «υπνωτισμένες», λες και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να ανατρέψουν το ματς που φάνηκε ότι είχε κριθεί. Από τη στιγμή που ο ΝΟΒ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, είχε την ψυχολογία με το μέρος του και δεν απειλήθηκε.

Το κυρίαρχο στοιχείο στο ματς ήταν η νευρικότητα που είχαν τα κορίτσια του Ολυμπιακού. Ειδικά στο δεύτερο οκτάλεπτο. Κάτι που συνεχίστηκε και στο τρίτο. Έμειναν μακριά από το γκολ σχεδόν 20 λεπτά, ενώ είχαν και πολύ χαμηλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω, μόλις 2/12 (16%). Συν τοις άλλοις, οι δύο αποβολές της Μπιανκόνι από πολύ νωρίς -λιγότερο από 3 λεπτά από την αφετηρία του ματς- είχαν ως αποτέλεσμα να βγει η Ιταλίδα εκτός κλίματος αγώνα και ο Ολυμπιακός έχασε ένα σημαντικό επιθετικό του «όπλο».

Ο ΝΟΒ με ποσοστό πάνω από το 50% στον παίκτη παραπάνω και με καθαρό μυαλό όλο και αύξανε την υπέρ του διαφορά που έφτασε έως τα τέσσερα γκολ (7-3) για να τελειώσει το ματς 8-5 με τα δύο γκολ της Μπιανκόνι. Πάντως, παρά την κακή εμφάνιση η διαιτησία σε ένα ακόμα ματς δεν ήταν καλή. «Προστάτευσε» τη Βουλιαγμένη όταν το ματς ήταν ακόμα ανοικτό και αυτό έπαιξε το δικό του ρόλο.

Όλα αυτά ανήκουν πάντως στο παρελθόν. Τα πάντα κρίνονται το Σάββατο (18:30) στον Πειραιά, στο «Π. Καπαγέρωφ» κι εκεί οι «ερυθρόλευκες» θα δώσουν τις απαντήσεις τους. Κι εκεί θα πρέπει να δείξουν όλοι το σεβασμό που οφείλουν απέναντι στη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-0, 2-0, 3-2.

Η διακύμανση: 1ο 0-1 Ασημάκη (π/π, 6:14), 1-1 Τσουκαλά (4:01), 1-2 Ελ. Πλευρίτου (3:36), 2-2 Χυδηριώτη (2:20), 2-3 Μ. Πλευρίτου (1:56), 2ο 3-3 Χυδηριώτη (π/π, 3:01), 3ο 4-3 Τσουκαλά (π/π, 6:39), 5-3 Ρουμπέση (π/π, 2:31), 4ο 6-3 Γερόλυμου (π/π, 6:58), 7-3 Χυδηριώτη (5:32), 7-4 Μπιανκόνι (4:58), 8-4 Τσουκαλά (π/π, 0:33), 8-5 Μπιανκόνι (π., 0:20)

ΝΟΒ: Κούβδου, Τσουκαλά 3, Χυδηριώτη 3, Μουλάκη, Πρωτόπαππα, Ξενάκη, Ιφ. Μαυρωτά, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 1, Β. Διαμαντοπούλου, Μελιδώνη, Κοντογιάννη, Κοτσιώνη, Μαμόγλου, Ζοφώλη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χρ. Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελ. Πλευρίτου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου 1, Καλογεράκου, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι 2, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου, Λογοθέτη.

Διαβάστε επίσης

Δίπλα στα κορίτσια στο Παπαστράτειο!

Δίπλα στα κορίτσια στο Παπαστράτειο!

Ο κόσμος του Θρύλου πρέπει να δώσει δυναμικό «παρών» στον πέμπτο τελικό της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού το Σάββατο, κόντρα στη Βουλιαγμένη...

Τον «βουλιάζει»!

Τον «βουλιάζει»!

Έτοιμος για νέο σόου ο Ολυμπιακός στον δεύτερο τελικό απέναντι στον ΠΑΟ (Live από το gavros.gr, 19:00, NS3).

«Ανάλογη εμφάνιση»

«Ανάλογη εμφάνιση»

Το έναυσμα για ανάλογο πρόσωπο στον δεύτερο τελικό έδωσε ο πορτιέρο του Θρύλου Κώστας Γαλανίδης