Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επτάρα ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Επτάρα ανήμερα της 25ης Μαρτίου
Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 - 10:53

Σαν σήμερα το 2012, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Αστέρα Τρίπολης για την 26η αγωνιστική της Superleague και πέτυχε μία από τις πιο επιβλητικές και μεγάλες σε έκταση σκορ νίκες της ιστορίας του.

Το τελικό 7-2, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου αλλά και της γιορτής του προέδρου, Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν ήρθε τόσο εύκολα, όσο έδειξε ο πίνακας του γηπέδου μετά τα 90 λεπτά του αγώνα.

Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης οι Αρκάδες βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0, με τα γκολ των Ναβάρο και Ροτζέριο Μάρτινς, παγώνοντας τους γηπεδούχους. Τα πρώτα 45 λεπτά βρήκαν τους Πειραιώτες πίσω στο σκορ με 2-1, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μιραλάς στο 20ο λεπτό.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως, ήταν ένας πραγματικός καταιγισμός από γκολ και ευκαιρίες από τους παίκτες του Θρύλου, με τους αντιπάλους τους να μην μπορούν να τους παρακολουθήσουν. Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Τζιμπούρ έφερε το ματς στα ίσα, για να έρθει στο 51 και πάλι ο Μιραλάς να κάνει την ολική ανατροπή.

Μετά από μόλις 2 λεπτά, ήταν η σειρά του Πάμπλο Ορμπάιθ να γράψει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, πετυχαίνοντας το 4-2. Ο Βέλγος άσος του Ολυμπιακού πέτυχε άλλα δύο τέρματα στο 70 και το 89, συμπληρώνοντας το καρέ του, ενώ στο 80ο λεπτό είχε σκοράρει ο «πιστός στρατιώτης» Νταβίντ Φουστέρ.

Η όμορφη βραδιά δεν τελείωσε εκεί όμως, αφού οι οπαδοί δεν σταμάτησαν να τραγουδούν, ακόμα και μισή ώρα μετά το τέλος του ματς, κάνοντας τους παίκτες του Θρύλου να ξαναβγούν από τ’ αποδυτήρια για την τελευταία αποθέωση.

Διαβάστε επίσης

Με εμφάνιση και άνεση (vid)

Με εμφάνιση και άνεση (vid)

Σαν σήμερα, το 1995, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 2-0.

Όρθιος στη ζούγκλα

Όρθιος στη ζούγκλα

Σαν σήμερα το 2002, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στη Λεωφόρο, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από θλιβερά επεισόδια...

«Καρέ» τερμάτων ο Κρητικόπουλος

«Καρέ» τερμάτων ο Κρητικόπουλος

Σαν σήμερα το 1975 ο Μιχάλης Κρητικόπουλος, πέτυχε 4 τέρματα απέναντι στο Αιγάλεω, σε ένα παιχνίδι όπου τελείωσε με 6-1 υπέρ του Ολυμπιακού.