Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όρθιος στη ζούγκλα

Όρθιος στη ζούγκλα
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 - 10:35

Ο Ολυμπιακός σαν σήμερα το 2002, αντιμετώπιζε τον ΠΑΟ, με γηπεδούχους τους πράσινους, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ελλάδος και τους ερυθρόλευκους να κυνηγούν την ΑΕΚ στον βαθμολογικό πίνακα, που βρισκόταν στην 1η θέση.

Το παιχνίδι κυλούσε ήρεμα και ενώ στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης είχε ανοίξει το σκορ για τον ΠΑΟ, ο Εμμάνουελ Ολισαντέμπε. Στις καθυστερήσεις άρχισαν όλα. Ο Στέλιος Βενετίδης ανατρέπεται εντός της μεγάλης περιοχής από τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, με τον διαιτητή Ευθυμιάδη να δείχνει την άσπρη βούλα. Οι οπαδοί των γηπεδούχων ξεκίνησαν τη ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων.

Με το τέλος του αγώνα και ενώ ο αρχηγός του Θρύλου, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς είχε ευστοχήσει στο πέναλτι και είχε ισοφαρίσει στο τελικό 1-1, άνθρωποι του ΠΑΟ, μαζί με οπαδούς κατευθύνθηκαν κατά του διαιτητή και τον ξυλοκόπησαν. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος Άγγελος Φιλιππίδης και ο προπονητής Σέρχιο Μαρκαριάν. Μία από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές στα ελληνικά γήπεδα.

Ένας από τους «σεκιούριτι» μάλιστα, είχε τρυπήσει με αιχμηρό αντικείμενο στο πρόσωπο τον Άγγελο Γεωργίου, προκαλώντας του μεγάλο και βαθύ τραύμα.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι ερυθρόλευκοι βρίσκοντουσαν έναν πόντο πίσω από την ΑΕΚ στη μάχη του τίτλου, ο οποίος μετέπειτα κατέληξε και πάλι στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης

Επτάρα ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Επτάρα ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Την ημέρα της εθνικής εορτής, πριν από 4 χρόνια, ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Αστέρα Τρίπολης, με τους ερυθρόλευκος να επικρατούν με το ευρύ 7-2 και ενώ οι Αρκάδες είχαν προηγηθεί με 2-0.

Με εμφάνιση και άνεση (vid)

Με εμφάνιση και άνεση (vid)

Σαν σήμερα, το 1995, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 2-0.

«Καρέ» τερμάτων ο Κρητικόπουλος

«Καρέ» τερμάτων ο Κρητικόπουλος

Σαν σήμερα το 1975 ο Μιχάλης Κρητικόπουλος, πέτυχε 4 τέρματα απέναντι στο Αιγάλεω, σε ένα παιχνίδι όπου τελείωσε με 6-1 υπέρ του Ολυμπιακού.