Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υπέταξε την φιναλίστ της προηγούμενης χρονιάς (vid)

Υπέταξε την φιναλίστ της προηγούμενης χρονιάς (vid)
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 - 12:04

Σαν σήμερα πριν από 2 χρόνια ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι Μαδριλένοι μερικούς μήνες νωρίτερα είχαν βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης και έφτασαν μία ανάσα από την κατάκτησή του, με την συμπολίτισσα Ρεάλ όμως να κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να μπουν με το… δεξί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, χωρίς να κοιτάζουν με ποιον αντίπαλο έπαιζαν.

Το αντίθετο μάλιστα. Μπήκαν στο γήπεδο «καμικάζι» και έδειξαν την δυναμική τους και της έδρας τους, με τον κόσμο να έχει κατακλύσει τον Ναό για να υποστηρίξει τον Θρύλο.

Οι Πειραιώτες μόλις στο 13’ άνοιξαν το σκορ με μακρινό σουτ του Αρτούρ Μαζουακού με τους ΓΑΥΡΟΥΣ να παραληρούν. Στο 31’ ο Ιμπραΐμ Αφελάι έγραψε το 2-0 με την Ατλέτικο να μοιάζει να τα έχει… χαμένα.

Παρόλα αυτά η ποιότητά της και η κλάση των παικτών της, της έδωσε ελπίδες καθώς στο 38’ ο Μάντζουκιτς μείωσε σε 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο κυλούσε πιο ήρεμα και ουσιαστικά κρεμόταν σε μία κλωστή με το τέρμα που χώριζε τις δύο ομάδες να είναι μόλις ένα.

Ο Κώστας Μήτρογλου όμως με μία «σεντερφορίσια» κίνηση που είναι βούτυρο στο ψωμί του, ρόλαρε πάνω στον αντίπαλο αμυντικό και έγραψε το 3-1 για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, ήταν να σκοράρει με τον Γκριζμάν και ουσιαστικά να γράψει το τελικό σκορ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 μπαίνοντας πολύ δυνατά στο Champions League απέναντι στην φιναλίστ της περασμένης σεζόν, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Διαβάστε επίσης

Γκολάρα από το... κέντρο (vid)

Γκολάρα από το... κέντρο (vid)

Η πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, συνδυάστηκε από την γκολάρα του Γιαννακόπουλου στον αγώνα με την Πόρτο και τη νίκη με 1-0.

«Πάτησε» την φιναλίστ του Champions League (vid)

«Πάτησε» την φιναλίστ του Champions League (vid)

Σαν σήμερα, το 2002, ο Ολυμπιακός πέτυχε την ευρύτερη νίκη στην ιστορία του στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων επικρατώντας με 6-2 της Μπάγερ Λεβερκούζεν στους ομίλους του Champions League.

«Καρέ» του… άσου (vid)

«Καρέ» του… άσου (vid)

Σαν σήμερα, το 2013, ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας της Ξάνθης με 4-0 για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.