Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα ΟΑΚΑ ερυθρόλευκο (vid)

Ένα ΟΑΚΑ ερυθρόλευκο (vid)
Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018 - 11:21

Στις 5 Ιανουαρίου 1994, ο Ολυμπιακός έπαιξε στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός (φιλοξενούμενος) ήταν πίσω στη βαθμολογία, τρίτος και ο ΠΑΟ δεύτερος. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα σε εκείνη την αναμέτρηση και αξίζει να τονιστεί πως αν και φιλοξενούμενοι οπαδοί, οι ΓΑΥΡΟΙ ήταν περισσότεροι από αυτούς του ΠΑΟ.

Πάρτι στην εξέδρα λοιπόν, πάρτι και στο χορτάρι, με τον Ολυμπιακό να είναι σαφώς καλύτερος και να χάνει την ευκαιρία για σκορ... πάρτι της τάξης του 1-4, 1-5 και παραπάνω. Στο 45' ο Καλαντζής με τρομερό γυριστό σουτ στον αέρα, όταν όλοι νόμισαν πως έγινε από το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Φαμπιάν Εστάι, έκανε το 0-1.

Και το 0-2 το έκανε Μηνάς Χαντζίδης στο 66'. Έκανε λάθος ο... αλάνθαστος Καλλιτζάκης, ο Μηνάς πήρε την μπάλα και τους έστησε στον τοίχο, κάνοντας το 0-2. Το 1-2 έγινε από τον Σαραβάκο στο 77' με εκτέλεση φάουλ, με τον ρέφερι Αμπάτζη να... σπρώχνει όλο και πιο κοντά τον ΠΑΟ προς την περιοχή του Ολυμπιακού.

Απίστευτες χαμένες ευκαιρίες με οριζόντιο δοκάρι του Κρίστενσεν ο Ολυμπιακός και τετ-α-τετ δίχως τερματοφύλακα με τον Βαΐτση, με τον επιθετικό του Θρύλου να στέλνει την μπάλα επάνω στον αμυντικό του ΠΑΟ που βρισκόταν πάνω στη γραμμή, καθώς ο Βάντσικ είχε προωθηθεί για να ισοφαρίσει και βρισκόταν εκτός τέρματος, τόπου και χρόνου.

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, πραγματικά!

Διαβάστε επίσης

«Καθάρισε» με Μάριν (vid)

«Καθάρισε» με Μάριν (vid)

Ακόμα ένα καθοριστικό τέρμα που σημείωσε ο Γερμανός και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Καλή χρονιά με φάπα (vid)

Καλή χρονιά με φάπα (vid)

Σαν σήμερα το 1983, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1 τον ΠΑΟ στον παλιό Ναό, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Νίκο Αναστόπουλο και τον Τάκη Λεμονή.