Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο Ολυμπιακός στέκεται στον συνάνθρωπο»

«Ο Ολυμπιακός στέκεται στον συνάνθρωπο»
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 - 01:50

Με τα καλύτερα λόγια για την εκδήλωση «Αθλητισμός και Άτομα με Νοητική Υστέρηση», που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Ρέντη από τον Ολυμπιακό, μίλησαν ο Πατήρ Νικόδημος Φαρμάκης και Διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη», ο Αντιδήμαρχος Νίκαιας Ρέντη, Δημοσθένης Σταματάτος, καθώς και ο Πρόεδρος Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης!

Ο Πατήρ Νικόδημος Φαρμάκης δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς και ευχαριστούμε πολύ την κ. Τσιλιγκίρη και τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Ένας αθλητικός σύνδεσμος που προάγει τον αθλητισμό αλλά είναι και ευαίσθητος στην κοινωνία για τα άτομα αυτά με νοητική αναπηρία. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας που τους δίνονται τέτοιες ευκαιρίες ώστε να δείξουν παραέξω αυτό το οποίο έχουν. Δηλαδή την αγάπη, το χαμόγελο τους, την ευαισθησία τους και τη χαρά τους πάνω από όλα. Είναι ίσως από τα σημαντικά γεγονότα από τα οποία συμβαίνουν τώρα πριν και μετά όπου είναι ουσιαστική η προσφορά του αθλητικού γίγνεσθαι σε αυτά τα άτομα με νοητική αναπηρία».

Από την πλευρά του, ο Δημοσθένης Σταματάτος τόνισε: «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση. Πραγματικά, ο Ολυμπιακός έχει δείξει για άλλη μια φορά το πως στέκεται δίπλα και στους ανθρώπους γενικότερα αλλά και στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες και πως αυτό μπορεί να συνδυαστεί με τον αθλητισμό, ο οποίος αθλητισμός προάγει και παράγει και πολιτισμό αλλά και πάνω από όλα καλύτερες συνθήκες μέσα από τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί».

Τέλος, ο Ιωάννης Μαρωνίτης είπε: «Μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία σαν αυτή μας κάνει όλους χαρούμενους! Πάνω από όλα η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα σημαντική, η συμμετοχή των παιδιών, των ανθρώπων των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που είναι εδώ μαζί μας σε ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός! Έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, έχει επίκεντρο τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

Διαβάστε επίσης

«Η ανάπτυξη μιας περιοχής έχει άμεση σχέση με την πρόοδο του αθλητισμού»

«Η ανάπτυξη μιας περιοχής έχει άμεση σχέση με την πρόοδο του αθλητισμού»

Η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, μίλησε στο gavros.gr για την αδιάκοπη προσφορά του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου και τον Πειραιά που πρέπει να είναι πάντα πρωταγωνιστής.