Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οδηγός το Futsal, όπου μπορεί να εφαρμοστεί…

Οδηγός το Futsal, όπου μπορεί να εφαρμοστεί…
Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020 - 13:14

Μπροστά σε ένα… ιδιαίτερο σταυροδρόμι, βρίσκονται τα ερασιτεχνικά αθλήματα, τα οποία επίσης πλήττονται σφοδρά, από την πανδημία του κορονοϊού. Η Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας δείχνει τον δρόμο, ως προς την εξέλιξη που πρέπει να έχουν τα ερασιτεχνικά αθλήματα, τα οποία διεξάγονται σε κλειστά γήπεδα, όπως εν προκειμένω το Futsal και τα οποία δεν μπορούν να συνεχιστούν…

Με τις συνθήκες για την επανέναρξη των ερασιτεχνικών αθλημάτων που παίζονται σε κλειστούς χώρους, να παραμένουν ιδιαιτέρως δύσκολες, θα πρέπει, αφού εξαντληθούν, φυσικά, όλα τα χρονικά περιθώρια, αλλά χωρίς να δημιουργηθούν αβάσταχτα οικονομικά δεδομένα, για τα σωματεία, να συζητηθεί η προοπτική του να ακολουθηθεί το παράδειγμα του Futsal. Εκεί όπου υπάρχει έστω και μία ελάχιστη διαφορά, του πρώτου με τους άλλους και αποδίδεται δικαιοσύνη, στον πρώτο, για την προσπάθειά του, τα πρωταθλήματα αντιστοίχως να διακοπούν, με την ανάδειξη πρωταθλητή. Κάτι το οποίο, φυσικά, δεν είναι δυνατό να συμβεί, λόγου χάρη, στο χάντμπολ. Εκεί όπου η κορυφή έχει συγκατοίκους, με ισοβαθμία. Εκεί δεν είναι δυνατό να αποδοθεί δικαιοσύνη, με την ανάδειξη πρωταθλητή.

Διαφορετική είναι η ιστορία, επίσης, στα ερασιτεχνικά σπορ ανοικτού χώρου, όπως είναι λόγου χάρη το πόλο. Εκεί όπου μπορεί να δοθεί και μεγαλύτερη παράταση και τα ματς να μεταφερθούν πιο μετά, μέσα στο καλοκαίρι… Αλλά σε ό,τι αφορά τα σπορ σε κλειστά γήπεδα, το Futsal αποτελεί ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα, ως προς τον τρόπο χειρισμού των -σε εκκρεμότητα- πρωταθλημάτων.

Διαβάστε επίσης