Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι «πεταλούδες» στο Ντέμπρετσεν

Οι «πεταλούδες» στο Ντέμπρετσεν
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 - 02:10

Ενώ η Βουδαπέστη κινείται- και αυτό δεν ενέχει υπερβολή, από τη στιγμή που ο λόγος γίνεται για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας- στον ρυθμό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο πόλο, ωστόσο στο Ντέμπρετσεν γίνεται μία εξίσου ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Το ουγγρικό πρωτάθλημα κολύμβησης. Και δεν είναι καθόλου σαν το ελληνικό, που σκάει μύτη η Έλλη Ρουσσάκη και λες, «ουάου, η Έλλη Ρουσσάκη». Είναι η Ουγγαρία, που πριν μία 20ετία λάνσαρε στον κόσμο το «Μικρό Ποντίκι» (το «Εγκέρκε»), που αντιστοιχεί στο επώνυμος της σπουδαίας ύπτιας Κριστίνα Εγκερζέγκι (το ρεκόρ της στα 200μ. ύπτιο συμπληρώνει, στις 25 Αυγούστου, 23 χρόνια ζωής), που έχουν τον φοβερό και τρομερό Ντάνιελ Γκιούρτα και τον Γκέργκο Κις, τον άτυχο (έπεσε πάνω στον Μάικλ Φέλπς και Ράιαν Λόχτε σε πεταλούδα και μεικτή ατομική) Λάζλο Τσεχ και τη σπουδαία κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων, Κατίνκα Χόζου.

Για αυτό και, από τη μεριά του Ολυμπιακού, η αποστολή στο Ντέμπρετσεν είναι μία… ωδή στην πεταλούδα. Για τον Στέφανο Δημητριάδη (με το μοναδικό 1.56.68 στα 200μ. πεταλούδα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα) και τον Κωνσταντίνο Μαρκόζη, η διοργάνωση είναι η τελευταία πριν το ταξίδι τους στο Βερολίνο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (ξεκινάει 13 Αυγούστου και τελειώνει στις 21, ενώ στις 18 εκκινούν οι αγώνες της πισίνας) και ασφαλώς θέλουν να τσεκάρουν τον ανταγωνισμό και να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Μαζί τους θα πάνε ο Κριστιάν Γκολομέεβ και ο Ανδρέας Βαζαίος, που έγινε ο τελευταίος κολυμβητής που έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό, στα 200μ. μεικτή ατομική, αλλά και μία κυρία, η Κριστέλ Βουρνά. Μαζί θα είναι και ο Μιχάλης Κοντιζάς, ο οποίος δεν έχει πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό και πληρώνει από την τσέπη του για να πάει στο συγκεκριμένο μίτινγκ, το οποίο ξεκινάει στις 16 και τελειώνει στις 19 Ιουλίου. Η αποστολή αναχωρεί από την Αθήνα την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης

Ο ορισμός του ταλέντου

Ο ορισμός του ταλέντου

Ο Απόστολος Χρήστου επέστρεψε στην Αθήνα, βρίσκεται ακόμα στην απογείωση αλλά πρέπει να ελέγξει τα καύσιμα.

«Είναι μόνο η αρχή»

«Είναι μόνο η αρχή»

Την πεποίθηση ότι θα έρθουν και άλλες επιτυχίες στο μέλλον εξέφρασε ο αρχιπροπονητής του Ολυμπιακού Νίκος Γέμελος.

Στη σκιά των γιγάντων

Στη σκιά των γιγάντων

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο πιο υποτιμημένος τενίστας της γενιάς του και αυτό τον κάνει ξεχωριστό.