Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πόντοι και ειδικά στο Ολυμπιακός-Φενέρ

Πόντοι και ειδικά στο Ολυμπιακός-Φενέρ
Κυριακή, 26 Μαΐου 2024 - 12:49

Ο μικρός τελικός του Final-4 2024 ανοίγει τους αγώνες της Κυριακής (26/5/24) και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Φενέρμπαχτσε για την 3η θέση με το BetMarket να έχει τα προγνωστικά Euroleague.

Η τελευταία ημέρα της φετινής Euroleague είναι η σημερινή. Μετά από μία καυτή Παρασκευή με δύο πολύ ενδιαφέροντες ημιτελικούς, σήμερα πέφτει η αυλαία με τους τελικούς. Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την 3η θέση και δεν λείπουν φυσικά τα προγνωστικά.

Ας δούμε την ανάλυση και τα προγνωστικά μπάσκετ για το Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε.

Προγνωστικά Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε (26/5/24): Ανάλυση ομάδων

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στον δεύτερο ημιτελικό του Final-4 2024. Πλήρωσε σε ένα μεγάλο βαθμό το κακό α’ δεκάλεπτο, εκεί όπου δεν βρήκε λύσεις αμυντικά με τους Μαδριλένους να πετυχαίνουν 28 πόντους, ενώ και επιθετικά δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι του. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν άνευροι και δεν έβρισκαν τις κλασσικές κάθετες κινήσεις τους. Μόλις έσφιξαν αμυντικά, κυρίως στο γ’ δεκάλεπτο, επέστρεψαν, όμως ήταν πλέον αργά. Παράλληλα, στο τελευταίο δεκάλεπτο είδαμε και λίγες ανάσες από παίκτες που έπαιξαν για πολύ ώρα. Πιθανώς, λοιπόν, να δούμε σήμερα πιο ανοιχτό rotation από τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Η Φενέρμπαχτσε δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένη στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να δει τη διαφορά να μεγαλώνει στα πρώτα λεπτά και επί της ουσίας να κυνηγά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το κυριότερο είναι πως έπεσε σε όλες τις παγίδες που είχαν στήσει οι «πράσινοι». Ο Σάρας Γιασικεβίτσιους προσπάθησε να ακουμπήσει τη μπάλα στους σέντερ του, όμως το «τριφύλλι» έπαιζε με βοήθειες. Μόλις οι Τούρκοι έβγαζαν τη μπάλα προς τα έξω είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν, όμως οι βασικοί της ομάδας, Γουίλμπεκιν, Ντόρσεϊ και Γκούντουριτς ήταν αρκετά άστοχοι. Παράλληλα, η επιλογή να παίξει ο Χέιζ Ντέιβις στο «5» δεν βοήθησε τόσο, μιας και μπορεί το σχήμα αυτό να λειτούργησε κόντρα στην Μονακό, άλλο όμως Μοτεγιούνας και άλλο Λεσόρ.

Το σημείο

Επικίνδυνο ματς όσον αφορά την πρόβλεψη για τον τελικό νικητή. Στον μικρό τελικό επί της ουσίας κερδίζει η λιγότερο αδιάφορη ομάδα. Αυτό πρακτικά δεν μπορούμε να το ξέρουμε, οπότε θα αποφύγουμε το όποιο σημείο σε αυτό τον τομέα. Θα προτιμήσουμε να πάμε στους πόντους, εκεί όπου οι δύο ομάδες θα παίξουν πιο ανάλαφρα μιας και δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Άλλωστε και τα δύο φετινά τους παιχνίδια είχαν πολλούς πόντους. Γι’ αυτό θα πάμε στο over 156,5 σε απόδοση 1,91 στην Winmasters στα σημερινά (26/5/24) προγνωστικά Euroleague του Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε.

Τα ειδικά παικτών

Συνεχίζουμε τα προγνωστικά του Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε και έχουμε εντοπίσει τρία ειδικά παικτών.

Ξεκινάμε με τους παίκτες των «ερυθρολεύκων» και ειδικότερα τον Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος πραγματοποίησε το χειρότερο του παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, αφενός γιατί δεν έφτασε η μπάλα στα χέρια του, αφετέρου γιατί είχε απέναντι του τον Ταβάρες. Σήμερα, όμως, θα βρει σέντερ στα μέτρα του, οπότε περιμένουμε πιο παραγωγική εμφάνιση από τον ίδιο. Το over 6,5 στους πόντους του Φαλ έχει απόδοση 2,03 στην Novibet.

Συνεχίζουμε με τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, για τον οποίο είχαμε μιλήσει και στον ημιτελικό της Παρασκευής. Ο Αμερικανός point guard είναι σε τρομερή φόρμα και κόντρα στην Ρεάλ αποτέλεσε έναν από τους ελάχιστους διασωθέντες με βοήθειες σε άμυνα και επίθεση. Περιμένουμε πως και σήμερα θα πάρει προσπάθειες από τα 6,75, οπότε αξίζει να τον τιμήσουμε. Το over 1,5 στα εύστοχα τρίποντα του Γουίλιαμς Γκος έχει απόδοση 2,67.

BetMarket.gr Επιλογές

26/5, 18:00 Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε Over 156,5 @1,91

26/5, 18:00 Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε Over 156,5 @1,91

26/5, 18:00 Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε Γουίλιαμς Γκος over 1,5 εύστοχα τρίποντα @2,67

Διαβάστε επίσης