Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο άγνωστος Λιαχούδης

Ο άγνωστος Λιαχούδης
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 - 22:20

Είναι η δεύτερη χρονιά του Γιώργου Λιαχούδη (Μακεδονίας), ο οποίος ορίστηκε στο εντός έδρας παιχνίδι Ολυμπιακός - ΟΦΗ, όμως ο 35χρονος διαιτητής δεν θέλει να θυμάται την πρώτη του! Την τρέχουσα σεζόν ο Θεσσαλονικιός κάνει νέο ξεκίνημα και βάσει της απόδοσής του πάει από το καλό στο καλύτερο. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πρώτη φορά θα σφυρίξει παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Μέχρι τώρα ο Λιαχούδης διαιτήτευσε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα Κυπέλλου και πάει στο Καραϊσκάκη για το τέταρτο της Λίγκας και με αυτή την επιλογή φτάνει ακριβώς στο σύνολο των περσινών ορισμών του. Συγκεκριμένα, για το τρέχον πρωτάθλημα διαιτήτευσε: 18/08/13 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 3-3, 15/09/13 Απόλλων - Καλλονή 1-3, 06/10/13 Ξάνθη - Απόλλων 3-2.

Στο Κύπελλο μπήκε στο παιχνίδι Παναθηναϊκός - Εργοτέλης 2-1, το οποίο έγινε στις 25/09/13. Μέχρι τώρα σφύριξε τρία πέναλτι, συγκεκριμένα ένα σε κάθε ομάδα στο Αστέρας - ΠΑΣ 3-3 και υπέρ του Απόλλωνα στο παιχνίδι της Ριζούπολης.

Την προηγούμενη σεζόν ο Λιαχούδης για το πρωτάθλημα ορίστηκε στα παιχνίδια 20/10/12 Πανιώνιος - Κέρκυρα 0-1, 10/11/12 ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 1-0, 16/12/12 Λεβαδειακός - Πλατανιάς 1-0, 23/02/13 Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 3-1 και στο Κύπελλο (12/12/12) Ολυμπιακός Β. - Ατρόμητος 1-1. Οπως θα παρατηρήσετε, το Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 3-1 ήταν το τελευταίο του περσινό, επειδή τιμωρήθηκε. Στο 17’ του αγώνα ο Περογαμβράκης ανετράπη από τον Μαρίνο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ομως ο ρέφερι δεν καταλόγισε το φάουλ, ενώ φυσικά θα έπρεπε να αποβάλει τον μετέπειτα σκόρερ του πρώτου γκολ των «πρασίνων».

Ο Λιαχούδης γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1978 και είναι πτυχιούχος τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων, όμως δεν ασχολείται με το αντικείμενο των σπουδών του, καθώς εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Το… μικρόβιο της διαιτησίας το κόλλησε σε ηλικία 26 ετών και αφού υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ ως χαφ και λίμπερο αγωνίστηκε και σε άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης (Χελιδόνια, ΠΑΟΔ, ΓΣ Ηλιούπολης και Εθνικός Πυλαίας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ (27/10, 20:30)

Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Μερκενίδης (Μακεδονίας),

Σίπκας (Πέλλας)

4ος: Κύζας (Δράμας)

Παρατηρητής: Μαζαράκος (Αρτας)

ΔΙΝΕΙ ΦΑΟΥΛ, ΟΧΙ ΚΑΡΤΕΣ

Ο φετινός μέσος όρος του Λιαχούδη στα φάουλ είναι 37,33, ιδιαίτερα υψηλός, όμως στις κίτρινες κάρτες είναι 4,33. Δεν έχει αποβάλει ποδοσφαιριστή.

ΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (26/10, 15:00)

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Δημόπουλος (Μακεδονίας),

Πασχάλης (Ηπείρου)

4ος: Μήτσιος (Ηπείρου)

Παρατηρητής: Σίπκας (Φλώρινας)

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (26/10, 17:15)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας),

Βασιλειάδης (Μακεδονίας)

4ος: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Παρατηρητής: Μαζαράκης (Κεφαλληνίας)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (26/10, 19:30)

Διαιτητής: Τοπούζης (Θράκης)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας),

Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Παρατηρητής: Τσορτανίδης (Αχαΐας)

ΑΡΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (27/10, 15:00)

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Αρτας)

Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου),

Μαγιάννης (Αρτας)

4ος: Κάκος (Κέρκυρας)

Παρατηρητής: Νταμπώσης (Πιερίας)

ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (27/10, 17:15)

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας),

Καραβασίλης (Καβάλας)

4ος: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Παρατηρητής: Γενναίος (Αθηνών)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (27/10, 17:15)

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Ακρίβος,

Ταρανάς (Αθηνών)

4ος: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτ/νιας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ (27/10, 17:15)

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών),

Ζυγούρης (Αιτ/νίας)

4ος: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Παρατηρητής: Κωνσταντινίδου (Δυτ. Αττικής)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ (27/10, 20:30)

Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Μερκενίδης (Μακεδονίας),

Σίπκας (Πέλλας)

4ος: Κύζας (Δράμας)

Παρατηρητής: Μαζαράκος (Αρτας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΚΑΛΛΟΝΗ (28/10, 19:30)

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας),

Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

4ος: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Παρατηρητής: Ζωγράφος (Αθηνών)

Από το «ψυγείο»

Ο Ηλίας Μαζαράκος (Αρτας), παρατηρητής του Λιαχούδη, έχει να οριστεί από την 3η αγωνιστική. Ηταν στο «ψυγείο» λόγω τιμωρίας για θέμα που έχει να κάνει με την ένωσή του.

Ντριν, ντριν ο Ευθυμιάδης

Ασφαλώς και δεν περνά απαρατήρητο ότι ο Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), βοηθός του Τοπούζη στο Εργοτέλης - ΠΑΟ, ορίζεται για δεύτερη φορά σε ματς των «πρασίνων». Ηταν και στο ΠΑΟ - Παναιτωλικός, όπου υπέδειξε στον Ζαχαριάδη (Μακεδονίας) να καταλογίσει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του ματς της πρώτης αγωνιστικής! Με τον Τοπούζη ήταν και στο Αρης - Παναιτωλικός 0-0.

Τον ρίχνουν στα βαθιά

Αναμφίβολα ο Γιάννης Τοπούζης (Θράκης) είναι καλός διαιτητής, όμως είναι και άπειρος. Η ΚΕΔ παίρνει ρίσκο με τον ορισμό του στο Εργοτέλης - Παναθηναϊκός. Μέχρι τώρα σφύριξε τέσσερα ματς της Λίγκας.

Διαχείριση για κλάματα

Η επιλογή του Τοπούζη για το Παγκρήτιο (Εργοτέλης - Παναθηναϊκός) δείχνει ότι η διαχείριση της ΚΕΔ είναι για κλάματα. Υπάρχει κίνδυνος να «κάψουν» έναν νέο διαιτητή της μεγάλης κατηγορίας σε ένα ματς που στις εξέδρες θα υπάρξουν και οπαδοί των «πρασίνων», άρα η πίεση θα είναι μεγαλύτερη. Επίσης, ο ΠΑΟ προέρχεται από ήττα με τον Πανθρακικό ενώ την Τετάρτη οι δυο ομάδες ξαναπαίζουν στο Κύπελλο. Ο Τοπούζης μπορεί να τα καταφέρει, όμως δεν είναι ευθύνη του αν συμβεί το αντίθετο.

Ακουσε «καμπάνα»

Στις 17/12/12 ο Ανδρέας Παππάς (Αθηνών), ο οποίος σφυρίζει Πανθρακικός - ΠΑΟΚ, είχε τιμωρηθεί για την διαιτησία του στο ΠΑΣ - ΠΑΟΚ 1-3 για «φάλτσο» υπέρ των φιλοξενουμένων. Εμεινε εκτός για 1,5 μήνα.

«Ξεπάγωσαν» τρεις ρέφερι

Σιδηρόπουλος, Μάνταλος και Δελφάκης επιστρέφουν από τιμωρία. Ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) είχε τιμωρηθεί την 5η αγωνιστική για λάθη σε βάρος του Θρύλου στο Αγρίνιο (0-0) και θα διαιτητεύσει Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός. Ο Μάνταλος (Καβάλας) έμεινε άδικα εκτός από την έκτη αγωνιστική (ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-1), καθώς η έκθεση του Καλαθενού (Δωδεκανήσου) ήταν μαγική εικόνα, και ορίστηκε στο Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Δελφάκης (Αρκαδίας), ο οποίος είναι τέταρτος στο Πανιώνιος - Καλλονή, είχε να οριστεί από την 3η αγωνιστική (ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 4-1).

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 25/10/2013)

Διαβάστε επίσης

Όπου δύσκολα και Μάνταλος

Όπου δύσκολα και Μάνταλος

Μπορεί να μην έγινε ακόμη διεθνής και να ακούγεται ότι θα είναι ο επόμενος, δηλαδή μόλις ελευθερωθεί θέση, όμως ο Σταύρος Μάνταλος.