Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ορισμός... ποίημα!

Ο ορισμός... ποίημα!
Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 - 16:42

Κάνει ό,τι μπορεί η ΚΕΔ για να εκτεθεί και όπως φαίνεται από τους ορισμούς τα καταφέρνει θαυμάσια! Η επιλογή του διεθνούς Τάσου Κάκου (Κέρκυρας) στο Αρης - Παναθηναϊκός αποδεικνύει τα παραπάνω, δεδομένων των λαθών του 43χρονου διαιτητή στο ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 2-1, όπου δεν απέβαλε τον Νέτσιντ, ενώ το γκολ του Βούκιτς στην τελευταία φάση του αγώνα προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ. Στην ΚΕΔ είδαν άλλο ματς και εντυπωσιάστηκαν από την απόδοση του Κάκου, με αποτέλεσμα να τον ορίσουν δεύτερη σερί αγωνιστική;

Αυτό ισοδυναμεί με τεράστια πρόκληση. Οι παράγοντες του κορυφαίου οργάνου με τον ορισμό… ποίημα κατάφεραν να περάσουν το μήνυμα ότι όποιος διαιτητής ευνοεί τον ΠΑΟΚ έχει ασυλία. Εκτός αν έχουν άλλο σκεπτικό, οπότε κάθε εξήγηση δεκτή.

Ο Κάκος θεωρείται καλός διαιτητής, όμως στην Τούμπα φάνηκε ότι ευνόησε τον ΠΑΟΚ. Ούτε η ΚΕΔ τον βοηθά επιβραβεύοντας τον για τα λάθη υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ούτε ο ίδιος βοηθά τον εαυτό του με τέτοια απόδοση. Τι δεν καταλαβαίνουν δηλαδή; Ενας διαιτητής για να ορίζεται πρέπει να κάνει λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ;

Οταν πριν από δύο αγωνιστικές οι Θεσσαλονικείς διατύπωσαν παράπονα κατά του Ιωαννίδη, παρότι νίκησαν τον Αστέρα Τρίπολης, η ΚΕΔ δεν τον προστάτευσε με το να τον ορίσει σε κάποιο ματς, επειδή ο ΠΑΟΚ δεν είχε δίκιο στις διαμαρτυρίες του. Την περασμένη Κυριακή ο Εργοτέλης έβγαλε ανακοίνωση για τη διαιτησία του Κάκου, όμως ο Κερκυραίος διεθνής ορίστηκε ξανά. Αν δεν υπήρχαν τα λάθη του 43χρονου διαιτητή στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ έμενε με δέκα παίκτες στο 86’ και δεν έδινε το ανύπαρκτο φάουλ στον Βούκιτς, σιγά μη σκόραρε στο 94’!

Είναι σοβαροί οι λόγοι που ο ορισμός του Κάκου προκαλεί ερωτηματικά. Η ΚΕΔ, ακόμη και αν ένας παρατηρητής δεν το έκανε, έχει δικαίωμα να τιμωρήσει έναν διαιτητή και με άλλους έχει συμβεί. Εκτός αν συμβαίνει κάτι άλλο…

Στην πορεία φαίνονται όλα. Τέτοια πολιτική ορισμών εξηγεί και γιατί ο ΠΑΟΚ είναι η σούπερ ευνοημένη ομάδα του πρωταθλήματος και γιατί κάθε φορά που κάποιος παίκτης του (Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Λάζαρ, Στοχ) «βουτάει» στην Τούμπα φωνάζουν για πέναλτι!

«ΕΒΗΞΕ» Ο ΠΑΟΚ, «ΚΡΥΩΣΕ» Η ΚΕΔ

Ο ΠΑΟΚ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για τον Ιωαννίδη, χωρίς να έχει δίκιο, και η ΚΕΔ τον όρισε μετά από δύο αγωνιστικές συν μια Κυπέλλου.

-Να τος, να τος ο Μάλαμας Τεβεκέλης! Ολως τυχαίως ο υπεύθυνος διαιτησίας του ΠΑΟΚ αποφάσισε να βγει από την αφάνεια, κάνοντας δηλώσεις για τον ρέφερι του αυριανού αγώνα με τον Ολυμπιακό!

-Αφενός δήλωσε ότι «ο Παππάς σε όσα παιχνίδια έχει σφυρίξει τα έχει πάει καλά», αφετέρου είπε ότι «κάνοντας και μια προεργασία, ήταν η τρίτη προεπιλογή από αυτούς που περίμενα. Δεν θα απαντούσα ποιον ήθελα γιατί μετά θα έλεγαν οι διαιτητές γιατί ήθελες αυτόν και όχι εμένα». Επαναλαμβάνουμε «θα έλεγαν οι διαιτητές» κτλ., κτλ.

-Εμμέσως πλην σαφώς ο Τεβεκέλης άφησε να εννοηθεί (αν βγάζουμε λάθος συμπέρασμα κάθε διάψευση δεκτή) ότι θα ήθελε τον Κάκο: «Είναι ένα επιχείρημα να έπαιζε ο Κάκος. Το πρώτο πράμα που κάναμε στην ΚΕΔ όταν ήμουν ήταν να μελετάμε τι προβλήματα είχε ο κάθε διαιτητής. Ετσι με σωστές επιλογές ένα μέρος της ευθύνης φεύγει από πάνω της. Ισως το λάθος έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, με τον ορισμό Κάκου στο παιχνίδι ΠΑΟΚ - Εργοτέλης». Τέλος ο υπεύθυνος διαιτησίας του ΠΑΟΚ δήλωσε ότι δεν παίζει ρόλο που ο Παππάς είναι Αθηναίος.

Η προηγούμενη στον ΠΑΟ

Στις 10/02/13 σφύριξε Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1 και στο 23’ όχι μόνο έκλεισε στα μάτια σε πεναλτάρα στον Ονουάτσι, αλλά έπρεπε να αποβάλει τον Καρνέζη που τον ανέτρεψε.

Τα ωραία στατιστικά

Σε συνολικά 26 ματς με τον Κάκο, ο οποίος τον σφυρίζει με τον Αρη, ο Παναθηναϊκός μετρά 15 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες. Στα εννέα έδωσε έξι πέναλτι, ενώ απέβαλε πέντε παίκτες της αντίπαλης ομάδας! Επίσης, δεν έδειξε κόκκινη και πέναλτι σε βάρος του. Στο περσινό ΠΑΟ - Ξάνθη 0-1 ο Κερκυραίος είπε στον Τεροβίτσα ότι δεν υπήρχε πέναλτι στον Ονουάτσι, μια φάση που έβγαζε μάτια.

Ξέχασε τους βοηθούς

Στις δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Μετρόπολις» ο Τεβεκέλης, βάσει των αναγραφόμενων στο δελτίο Τύπου, ξέχασε να σχολιάσει την επιλογή των βοηθών, δηλαδή του Ακρίβου (Αθηνών) και κυρίως του Ποντίκη (φωτ.).

Αν το έκανε «ερυθρόλευκος»

Αν κάποιος παράγοντας του Ολυμπιακού σχολίαζε, όπως ο υπεύθυνος διαιτησίας του ΠΑΟΚ Μάλαμας Τεβεκέλης, έναν διαιτητή και μάλιστα πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν και δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να τον είχε καλέσει μέχρι και εισαγγελέας! «Η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχουμε δει σε μεγάλα ντέρμπι», είπε επίσης ο Τεβεκέλης για τον Παππά, ενώ τόνισε ότι «σίγουρα η πίεση παίζει ρόλο σε τέτοια παιχνίδια, θα κριθούν οι διαιτητές μετά το τέλος του αγώνα».

Στο… φουλ οι Αθηναίοι

Πλην του Τριτσώνη η ΚΕΔ όρισε όλους τους διαιτητές και όλους τους βοηθούς του πίνακα της Superleague! Αν είναι σωστός σχεδιασμός ή ίσα μέτρα και σταθμά στις υπόλοιπες ενώσεις, τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο Μπριάκος στην Κοζάνη

Στην Κοζάνη για ημερίδα και εξετάσεις σχολής διαιτησίας βρέθηκε χθες ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Θανάσης Μπριάκος. Πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης είναι ο Χρήστος Σάββας, ο οποίος πέρσι έκανε καταγγελίες περί δήθεν «στημένων πινάκων» διαιτησίας. Αυτός είναι φυσικά και ο λόγος που γράφουμε την είδηση. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη εισαγγελική έρευνα δεν έχει προχωρήσει, αν και έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος και αφορά το προηγούμενο πρωτάθλημα. Λες και υπάρχουν καλύτεροι διαιτητές να ανέβουν στη Λίγκα.

Ο Κάκος στα θρανία για να γίνει προπονητής!

Το επόμενο βήμα του μακριά από την διαιτησία σχεδιάζει ο Τάσος Κάκος. Ο Κερκυραίος διεθνής διαιτητής ξεκίνησε μαθήματα στην σχολή προπονητών στα Γιάννινα για την απόκτηση διπλώματος UEFA C. Το ενδιαφέρον του Κάκου για την προπονητική είχε αποκαλύψει ο «ΓΑΥΡΟΣ» στις 14 Οκτωβρίου. Μάλιστα οι αρμόδιοι αρχικά δεν τον είχαν δεχθεί, όμως λόγω του θορύβου που προκλήθηκε από το δημοσίευμα αναγκάστηκαν να αλλάξουν άποψη!

Από συζητήσεις που έχει κάνει ο Κάκος «εξομολογήθηκε» ότι όταν είχε αποφασίσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο - για όσους δεν ξέρουν ήταν ποδοσφαιριστής από το 1987 και για δέκα χρόνια (μέχρι το 1997) σε κερκυραϊκές ομάδες και συγκεκριμένα στον ΑΟ Κέρκυρα (σε Γ’ και Δ’ Εθνική), στον ΑΟ Κασσιόπη (στη Δ’ Εθνική) και στον Φαίακα (τοπικό Πρωτάθλημα) - το πρώτο που είχε στο μυαλό του ήταν να γίνει προπονητής. Με τη διαιτησία «κόλλησε» όταν το 1997 πήγε να κάνει μάθημα για να μάθει τους κανονισμούς και δοκίμασε, σφυρίζοντας στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κέρκυρας.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του passports.gr που επιβεβαιώνει την συμμετοχή του Τάσου Κάκου στο σεμινάριο των Ιωαννίνων: «Ξεκίνησε σήμερα στο ξενοδοχείο GRAND SERAI η σχολή προπονητών UEFA C που διοργανώνει η ΕΠΣ Ηπείρου και είναι υπο την αιγίδα της ΕΠΟ. Στην σχολή την πρώτη μέρα έδωσαν το παρών και οι 44 υποψήφιοι ενώ υπάρχουν ονόματα όπως ο διεθνής διαιτητής Τάσος Κάκος, ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ και του ΠΑΣ Ηλίας Κώτσιος (ο οποίος παρακολούθησε την πρωινή προπόνηση του ΠΑΣ), ενώ από τα 44 άτομα οι μισοί είναι από τα Γιάννενα, ενώ υπάρχουν υποψήφιοι από Λαμία, Σέρρες και Κρήτη».

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 09/11/2013)

Διαβάστε επίσης

SOS ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΑΚΗ!

SOS ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΑΚΗ!

Σοβαρό πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει ο Έλληνας ρέφερι και χρειάζεται άμεση βοήθεια για να γίνει καλά.

Όπου δύσκολα και Μάνταλος

Όπου δύσκολα και Μάνταλος

Μπορεί να μην έγινε ακόμη διεθνής και να ακούγεται ότι θα είναι ο επόμενος, δηλαδή μόλις ελευθερωθεί θέση, όμως ο Σταύρος Μάνταλος.