Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα λόγια του... αέρα

Τα λόγια του... αέρα
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 - 20:55

«Η διαιτησία είναι το 70% της επιτυχίας», δήλωσε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, σε μια προσπάθεια να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον των οπαδών της ομάδας του, στους οποίους έκατσε βαριά η τεσσάρα από τον Ολυμπιακό, και όχι στα λάθη του που είχαν ως συνέπεια τη στελέχωση ενός φτωχού ρόστερ. Αν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει δίκιο τότε η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην κάνουν μεταγραφές αλλά να ρίχνουν όλο το βάρος στο πώς θα εξασφαλίσουν την εύνοια της διαιτησίας και να παίζουν με τους… φούφουτους!

Μήπως έχει δει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ πόσες και ποιες μεταγραφές έκανε ο Ολυμπιακός; Ας κάνει τον κόπο να συγκρίνει τα βιογραφικά των παικτών που πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τους ποδοσφαιριστές, κυρίως πρώην του Παναθηναϊκού, που πήρε ο ίδιος στον ΠΑΟΚ. Αναρωτήθηκε ποτέ γιατί ο Στέφενς βάζει την ίδια και την ίδια ενδεκάδα και ο Μίτσελ έχει πλήθος επιλογών; Τόσο απλά είναι τα πράγματα!

Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού αναγνωρίζουν όλοι οι αντίπαλοι εντός των συνόρων! Ας κάνει τον κόπο να διαβάσει τι λένε οι προπονητές των άλλων ομάδων πριν και μετά τους αγώνες του Θρύλου, καθώς βάζουν τους «ερυθρόλευκους» όχι ένα αλλά περισσότερα σκαλιά πιο πάνω από τη δική του ομάδα.

Βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ με δηλώσεις τέτοιου στιλ επιδιώκει να δηλητηριάσει το ποδόσφαιρο. Εμείς αναφέρουμε με στοιχεία ότι η ομάδα του ευνοήθηκε και νίκησε Ξάνθη, Πανιώνιο, Εργοτέλη, Βέροια ενώ πήρε ισοπαλία από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Από την ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχουν πει σε ποιους αγώνες αλλοιώθηκαν αποτελέσματα σε βάρος τους. Με βάση τα παραπάνω ο ΠΑΟΚ έχει ευνοηθεί περίπου στα μισά παιχνίδια του και ζητάει και τα ρέστα! Με τη διαιτησία τα έβαζε και πριν από τους περσινούς ημιτελικούς Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης αλλά μετά έτρεχε για να διώξει τον Δώνη.

Να μην περάσει απαρατήρητο ότι μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Αρης 3-1 τόσο ο Στέφενς όσο και ο Τεβεκέλης έδωσαν συγχαρητήρια στον διεθνή ρέφερι Τάσο Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου), ο οποίος έκανε μια πολύ καλή διαιτησία, και ο Σαββίδης έσπευσε να βάλει στο… κάδρο την διαιτησία.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙΑ

ΠΑΟΚ: Τρία πέναλτι υπέρ, όσα και ο Ολυμπιακός που είναι η πιο επιθετική ομάδα του πρωταθλήματος. Δύο κόκκινες υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, μία υπέρ του Θρύλου.

-Τυχαίο; Οι δηλώσεις του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, έγιναν το βράδυ της Κυριακής μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Αρης 3-1. Δεν είχε λόγο και αιτία, καθώς η ομάδα του είχε νικήσει.

-Διαβάστε τι έγραφε ο «ΓΑΥΡΟΣ» στην παρούσα στήλη το περασμένο Σάββατο. Το ένα κομμάτι είχε τίτλο «Αλλάξτε πλευρό» και αναφέρονταν τα εξής: «Κάποιοι, από βόρεια Ελλάδα μεριά, ονειρεύονται αλλαγές στη διαιτησία μεσούσης της περιόδου για να έρθουν στα πράγματα οι συνεργάτες τού πρώην που τελευταία έγινε παράγοντας. Ομως, ουσιαστικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Το κατάλαβαν, άραγε, από την… καταμέτρηση δυνάμεων;»,

-Το διπλανό κείμενο είχε τίτλο «Τα όνειρα της παρεούλας» και το κείμενο είχε ως εξής: «Μια παρεούλα, ο κυρ Γιώργος και ένας ακόμη που βρέθηκε εκτός, επικοινωνεί πολύ συχνά τώρα τελευταία και ονειρεύεται περασμένα μεγαλεία. Μάλιστα άρχισαν να φτιάχνουν ξανά και ομάδα. Θέλουν να φέρουν (ξανά) την εξυγίανση, έτσι λέγεται σικ το “όλα δικά μας”. Ηδη άρχισαν να χτυπούν και μεγάλες πόρτες, σαν αυτές που βλέπουν οι καφετζούδες (“Μεγάλη πόρτα θα περάσεις” δεν λένε;)».

Είναι 2+1, τους λείπει ένας

Οι… ονειροπόλοι άρχισαν να φτιάξουν και το ρόστερ. Τώρα το απαρτίζουν 2+1, οπότε ψάχνουν έναν. Παρ’ όλα αυτά προβλέπεται να μείνουν… μπουκάλα και θα το καταλάβουν πολύ έγκαιρα!

Το… μάθημα με Μαντάκη

Το παράδειγμα της εμφάνισης του Μαντάκη (Ημαθίας), ο οποίος τα θαλάσσωσε στο Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης 0-1 θα πρέπει να προβληματίσει την ΚΕΔ. Είναι προτιμότερο να υποβιβάζουν προσωρινά έναν διαιτητή, παρά να τον τιμωρούν και να τον ορίζουν δύο μήνες μετά. Επιπλέον αφού τον κράτησαν τόσο καιρό εκτός, του έβαλαν και τους Καραϊσαρίδη, Βοσκάκη που επίσης προέρχονταν από τιμωρία. Συμπέρασμα; «Ετρεμε» ολόκληρη η διαιτητική ομάδα.

Δήλωσε «καρδιοπαθής»

«Εκείνη η κάρτα, η κόκκινη ήταν σωστή. Δεν μπορώ να πω τίποτα για την αποβολή του Γεωργίου στο 73’. Πήγατε καλά και η καρδιά μου στη θέση της γιατί έχω πρόβλημα. Τώρα όμως ηρέμησα», είπε μετά τη λήξη του Λεβαδειακός – Πανιώνιος 2-0 στον διαιτητή Γιάννη Κάμπαξη ο πρόεδρος της βοιωτικής ομάδας Γιάννης Κομπότης. Πολύ καλά λόγια του είπαν από τον Πανιώνιο, τόσο ο προπονητής Νίκος Παντελής όσο και ο στόπερ Τάσος Αυλωνίτης που είναι συντοπίτης του Κάμπαξη.

Του… έκανε Ζωγραφιά

Παρατηρητής του Κάμπαξη στη Λιβαδειά ήταν ο Χριστόφορος Ζωγράφος, ο οποίος του είπε στα αποδυτήρια: «Επαθα πλάκα με την απόδοσή σου. Είχα ακούσει καλά πράγματα για σένα και τα επιβεβαίωσες στο παιχνίδι. Θέλω όμως να παραμείνεις προσγειωμένος». Παράλληλα ο Αθηναίος παρατηρητής είπε στον βοηθό Βασίλη Καμπούρη: «Μικρέ, συνέχισε έτσι και όλα θα πάνε μία χαρά», ενώ για την απόδοσή του απέδωσε τα εύσημα στον έτερο και έμπειρο βοηθό Χρήστο Σωτηρόπουλο: «Τι να πω τώρα σε σένα. “Μίλησες” μέσα στο γήπεδο. Πολλά μπράβο».

Οι… πυροσβέστες ρέφερι

Στο 40’ του Ατρόμητος - Βέροια 1-0 άναψαν τα αίματα, όμως ο ρέφερι Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας), ο τέταρτος Ηλίας Σπάθας (Πειραιά) και ο βοηθός Ηλίας Αλεξέας ενήργησαν ως… πυροσβέστες. Ο γκολκίπερ της Βέροιας Λόπεζ βγήκε από την εστία του, παραχωρώντας αράουτ. Οι παίκτες του Ατρομήτου το εκτέλεσαν γρήγορα, με αποτέλεσμα ο βοηθός προπονητή Φερέιρα Κινγκ να ρίξει μπάλα μέσα στο τερρέν για να διακοπεί το ματς. Αρχισαν «κοκορομαχίες» μεταξύ των παικτών αλλά οι ρέφερι κατάφεραν να τους ηρεμήσουν έγκαιρα.

Απόφαση κλάσης

Την υψηλή ποιότητά του ως διαιτητής έδειξε ο Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας) στο Απόλλων - ΟΦΗ 0-1. Στο 71’ ο Κουτσιανικούλης «βούτηξε» χωρίς να τον ακουμπήσει ο Τζόρβας, όμως δεν… τσίμπησε. Για την απόφασή του δεν υπάρχει αμφιβολία, δεδομένου ότι τη φάση «συνέλαβε» μέχρι και ο φωτογραφικός φακός, ενώ λίγο μετά ο παίκτης του ΟΦΗ τούς είπε: «Ρέφερι, ΟΚ. Δεν είναι πέναλτι». Ο Δημητρόπουλος έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και για τέταρτο συνεχόμενο -και δύσκολο- φετινό του ματς ήταν άψογος.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 27/11/2013)

Διαβάστε επίσης