Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το βάρος στα άκρα

Το βάρος στα άκρα
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 - 20:31

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για την εμπρηστική ανακοίνωση που έβγαλε η θύρα 13 για το ματς που θα δώσουν οι Γιαννιώτες στη Λεωφόρο για τα προκριματικά του Europa League. Απλά θέλω να τους θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός έδωσε το γήπεδο του στην ΑΕΚ χωρίς να ανοίξει μύτη. Τα Γιάννενα έχουν στρατολογηθεί στην υπηρεσία του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη, τους παραπέμπω στις σχετικές δηλώσεις τους για τους εξυγιαντές και τις πρόσφατες μπαρούφες. Τώρα θα μου πεις, γιατί ανακατεύεσαι εσύ; Ετσι για την ιστορία και για να μη λέγονται παπάτζες. Και κάτι τελευταίο, αν αυτή η ανακοίνωση δεν είναι έκκληση για βία έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, τότε εγώ είμαι ελέφαντας. Και μία απορία: Πώς να αισθάνονται άραγε οι πολυπληθείς φίλοι του Παναθηναϊκού στην Ηπειρο;

Ο Βασίλης Τολιόπουλος έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις στο τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων - Ανδρών στη Χαλκίδα. Εκεί όπου διέπρεψε ένας ακόμη «ερυθρόλευκος», κυρίως για τα αμυντικά του καθήκοντα, και τα γράφω αυτά γιατί από ό,τι φαίνεται έρχονται και άλλα ελληνόπουλα για το μέλλον του Ολυμπιακού στο μπάσκετ και καλά θα κάνει ο κόουτς Σφαιρόπουλος να τους προσέξει σαν κόρη οφθαλμού και να τους δώσει τις ευκαιρίες, να πάρουν λεπτά συμμετοχής και να τους βάλει στο κλίμα της ομάδας . Εξάλλου είναι πάρα πολλά πλέον τα ματς στη σεζόν, που είσαι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να κάνεις ροτέισον για να μη σου μπουκώσουν οι βασικοί.

Δυο λόγια τώρα για το αυριανό ματς, αν και θα τα πούμε πιο αναλυτικά τις επόμενες μέρες. Ο προπονητής μας φαίνεται να τοποθετεί στον άξονα τον Κώστα Φορτούνη. Ρίχνει μεγάλο βάρος στο πρόβλημα που έχουν οι Ισραηλινοί στα δύο αμυντικά άκρα τους, πράγμα που το σκάουτινγκ του Θρύλου έχει εντοπίσει και για αυτό τον λόγο κάνει συζητήσεις με Φιγκέιρας και Ντε λα Μπέγια, οι οποίοι θα τοποθετηθούν εκεί με βασικό στόχο να έχουν ρόλο στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, αλλά παράλληλα να έχουν και τον νου τους στα αμυντικά καθήκοντα. Επίσης έχει ήδη αποφασίσει ότι θα πάει με Σεμπά και Ντουρμάζ στα άκρα της επίθεσης για να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των Ισραηλινών.

Διαβάστε επίσης

Με το μάτι να γυαλίζει

Με το μάτι να γυαλίζει

Ο Ακατονόμαστος γράφει για το ματς της Τετάρτης, που είναι το μοναδικό που υπάρχει στο μυαλό όλων αυτή τη στιγμή.