Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρεμιέρα για τη μεγάλη παραγωγή ιστορικών ντοκιμαντέρ του Γεώργιου Π. Μαλούχου απόψε στις 00:10 στο MEGA

Πρεμιέρα για τη μεγάλη παραγωγή ιστορικών ντοκιμαντέρ του Γεώργιου Π. Μαλούχου απόψε στις 00:10 στο MEGA
Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 - 15:40

Η μεγάλη παραγωγή ιστορικών ντοκιμαντέρ του Γιώργου Μαλούχου, με τίτλο «’21 Η επανάσταση των Ελλήνων» και παρουσιαστή τον Τάσο Νούσια κάνει πρεμιέρα σήμερα στις 00.10 στο Mega.

Πρόκειται για ένα μοναδικό οδοιπορικό στην ιστορία και στους τόπους του Αγώνα για την Ελευθερία των Ελλήνων. Για πρώτη φορά, δεκάδες κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ειδικοί αναλύουν τα γεγονότα και αφηγούνται συγκλονιστικές ιστορίες των πρωταγωνιστών της Επανάστασης, ενώ σπάνια ντοκουμέντα του αγώνα αποκαλύπτουν τις άγνωστες πτυχές του.

Παράλληλα το ‘21 ζωντανεύει ξανά μέσα από πλήθος συναρπαστικών έργων τέχνης που αποτύπωσαν για πάντα τα πρόσωπα, τις μάχες, τον πόνο και τη δίψα των Ελλήνων για ελευθερία.

«21 επεισόδια, 1821, 200 χρόνια μετά. Είναι σημαντικό να παρακολουθήσουν αυτή τη δουλειά, άπαντες. Διακόσια χρόνια μετά βρισκόμαστε εδώ χάρη στη θυσία αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι δεν λογάριασαν τίποτα, διέθεσαν περιουσίες και τους εαυτούς τους για να καταφέρουμε να έχουμε την επικράτεια που έχουμε σήμερα, και τον ελληνισμό ελεύθερο και όχι υπόδουλο. Έτσι ξεκινάει και το πρώτο επεισόδιο. Με τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, τον αρχηγό της ελληνικής επανάστασης. Είναι γνωστή η ρήση που λέει ότι ένας Υψηλάντης άρχισε τον αγώνα και ένας Υψηλάντης τον τελείωσε. Ο Αλέξανδρος τον άρχισε. Ο Δημήτριος τον τελείωσε στη μάχη της Πέτρας το 1929», είπε ο Τάσος Νούσιας.

«Συγκλονίζομαι να έρχομαι ξανά σε επαφή με αυτά τα κείμενα, να ανακαλύπτω κομμάτια τα οποία δεν ήξερα και για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντική αυτή η δουλειά που καταθέτει για τον ελληνισμό το MEGA», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που συμμετέχω σε μια τόσο μεγάλη παραγωγή του MEGA. Εγώ συνυπογράφω τη μουσική μαζί με τον κ. Δημήτρη Ευαγγελινό. Νομίζω ότι είναι ένα ντοκιμαντέρ που πραγματικά αγγίζει την τελειότητα γιατί είναι πάρα πολύ προσεγμένο», ανέφερε από την πλευρά της η Ζωή Τηγανούρια.

Το MEGA συμβάλει στην ανάγκη για γνώση της ιστορίας μας την ώρα που την έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ, προσεγγίζοντας θεμελιώδη ερωτήματα και φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της Επανάστασης που θα εκπλήξουν.

Το πρώτο επετειακό επεισόδιο που θα προβληθεί απόψε στις 00.10 στο MEGA είναι αφιερωμένο στην έναρξη τέλος του αγώνα, στον αρχηγό της επανάστασης Αλέξανδρο Υψηλάντη που ξεκίνησε την επανάσταση το Φεβρουάριο του 1821, και τον αδερφό του Δημήτριο ο οποίος έδωσε την τελευταία μάχη του αγώνα το Σεπτέμβριο του 1829 στην Πέτρα της Βοιωτίας.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης