Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χαίρε κόμπλεξ αμέτρητο!

Χαίρε κόμπλεξ αμέτρητο!
Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 - 20:34

Το κόμπλεξ που υπάρχει με τον Ολυμπιακό, είναι γνωστό της πάση. Και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά παντού, μιας και ο Θρύλος είναι κυρίαρχος σε όλα τα σπορ και πάντα όλοι θέλουν να κυνηγήσουν τον πρώτο και καλύτερο. Ωστόσο αυτό που γίνεται με τις μεταδόσεις της ΕΡΤ, είναι άξιον απορίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, είδαμε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, και η περιγραφή της κρατικής τηλεόρασης ήταν λες και οι γηπεδούχοι, έπαιζαν κόντρα σε… ξένη ομάδα. Τα «μπράβο» στις επιθέσεις του ΠΑΟΚ, έδιναν και έπαιρναν, από τον σπίκερ της αναμέτρησης, αλλά και τον κ. Χαριτωνίδη ο οποίος ήταν στο σχόλιο, ενώ σε κάποια στιγμή ξέφυγε και ένα «μας» μετά από μια επίθεση της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, σε όλο το παιχνίδι, μιλούσαν σε πρώτο πληθυντικό, λες και ο ΠΑΟΚ έπαιζε με ξένη ομάδα.

Πάνω κάτω τα ίδια ακούστηκαν και πριν από μια εβδομάδα, όταν ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη, αυτή τη φορά για τον ημιτελικό του Κυπέλλου στο μπάσκετ.

Βέβαια, υπάρχει και κάτι πιο χαρακτηριστικό. Όταν στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγηθεί με 2-7 (το οποίο τελικά το κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση) στην μετάδοση είπαν «παιχνίδι δεν παίζεται μέχρι τώρα», λες και ο Ολυμπιακός τους επτά πόντους τους είχε πάρει μόνος του.

Παράλληλα, υπήρξε η αναφορά, τουλάχιστον για τρεις φορές, και μάλιστα λεπτομερέστατα, στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ, ενώ βρέθηκαν όλα και όλα 5 δευτερόλεπτα, για να μάθουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε Ευρωπαϊκό αγώνα την περασμένη εβδομάδα και την ερχόμενη Τετάρτη, έχει τη ρεβάνς κόντρα στην Ινεγκόλ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του αγώνα, μάθαμε και για τα ρεκόρ της ομάδας του ΠΑΟΚ σε κόσμο στο γήπεδο. Ωστόσο, και πάλι δεν έγινε καμία αναφορά, όταν ο Ολυμπιακός γέμιζε και γεμίζει το γήπεδό του. Ενώ φυσικά ούτε που ακούστηκε το γεγονός ότι όταν ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν στο κατάμεστο ΣΕΦ, ο ΠΑΟΚ δεν είχε ομάδα βόλεϊ και στην ουσία κανείς άλλος εκτός από τον Ολυμπιακό, δεν ασχολιόταν με το άθλημα.

Διαβάστε επίσης

«Σημαντική νίκη σε μια δύσκολη έδρα»

«Σημαντική νίκη σε μια δύσκολη έδρα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, μίλησε για τη νίκη της ομάδας του και στο πόσο σημαντική είναι αυτή.