Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πήρε το πρώτο σετ ο Θρύλος!

Πήρε το πρώτο σετ ο Θρύλος!
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 - 19:29

Ο 5ος τελικός στο «Μελίνα Μερκούρη» ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ με την Κατερίνα Γιώτα για το 1-0. Η Άγκοστ υπέπεσε σε παράβαση στο φιλέ για το 1-1. Η Σάσκια Χίπε με μπλοκ άουτ έκανε το 3-1 για να ακολουθήσει μόνο μπλοκ στην Κωνσταντίνου για το 4-1.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με άσο της Στεπανένκο σε 4-3 και με εκπληκτικό πλάσε της Χριστοδούλου ο Θρύλος πήρε προβάδισμα και πάλι τριών πόντων με το σκορ 6-3. Εκατέρωθεν λάθη από τη θέση του σερβίς για τις δύο ομάδες για το 7-5. Η Βίλμα Σάλας τελείωσε επιτυχώς την επίθεση από τη διαγώνιο κάνοντας το σκορ 9-6 και η Γκρόθες με ωραίο πλασέ μείωσε σε 9-7. Πρώτος χρόνος και πάλι από τη Γιώτα για το 10-7. Η υποδοχή της Άγκοστ χάλασε την επίθεση του Ολυμπιακού και η Χίπε έστειλε τα μπάλα άουτ για το 10-8. Φάση διαρκείας στο παρκέ, με ωραίες άμυνες από τις δύο ομάδες και τον Ολυμπιακό να κερδίζει τον πόντο αναγκάζοντας ν πάγκο των «πρασίνων» να καλέσει στο πρώτο τάιμ-άουτ με το σκορ στο 13-10.

Η Εμμανουηλίδου σκόραρε για το 14-11 και η Κουβανή ακραία του Θρύλου μεγάλωσε τη διαφορά στο +4.Η Χίπε με δυνατό καρφί δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στην άμυνα του Παναθηναϊκού και έκανε το 16-12. Η ασταμάτητη Γερμανίδα πήρε τον 17ο πόντο για τον Ολυμπιακό και ξεσήκωσε το κόσμο στο Ρέντη. Με το σκορ στο 18-14 η Γιώτα σέρβιρε αλλά η Χαντάβα σε διπλό μπλοκ πήραν τον πόντο και μείωσαν σε 18-15. Η Χαντάβα πήρε τον πόντο για να μειώσει στους δύο μετά από ώρα αλλά η Χριστοδούλου με πανέξυπνο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ και πάλι στους τέσσερις με το φωτεινό πίνακα να δείχνει 20-16.

Η Τέιλορ Άγκοστ βρήκε άσσο για το 22-17 και η αρχηγός των «πρασίνων», Εύα Χαντάβα, συνέχισε να είναι μόνη επιθετική λύση για την ομάδα της καθώς με δύο προσωπικούς πόντους έκανε το σκορ 22-19. Ο Ολυμπιακός ζήτησε videocheck για επαφή στο φιλέ χωρίς να δικαιωθεί και το σκορ έγινε 22-20. Το σετ πήγε στο πόντο 22-21 και ο Κάρλο Παρίζι κάλεσε το δεύτερο τάιμ άουτ με σκοπό να κόψει και το ρυθμό της Χαντάβα στο σερβίς.

Η Σάλας έδωσε τη λύση από τη διαγώνιο για το 23-21 και η Γκρόθες με μπλοκ άουτ έκανε το 23-22. Φοβερή επίθεση και πάλι από την Κουβανή ακραία του Θρύλου που έδωσε set point για τον Ολυμπιακό. Το σετ ολοκληρώθηκε 25-23 για το 1-0.

Διαβάστε επίσης