Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έκλεισε ένας κύκλος, θα επιστρέψει πιο δυνατός!

Έκλεισε ένας κύκλος, θα επιστρέψει πιο δυνατός!
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 - 21:21

Την ήττα με 3-1 σετ από τον Παναθηναϊκό γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Ρέντη και έχασε το πρωτάθλημα στο Βόλεϊ Γυναικών μετά από 8 διαδοχικές κατακτήσεις. Η ομάδα του Θρύλου ήταν η μοναδική πρωταθλήτρια Ελλάδας τα τελευταία 9 χρόνια και παρά την απώλεια του τίτλου, χειροκροτήθηκε από τους 1.500 οπαδούς του Ολυμπιακού που έδωσαν δυναμικό παρών, οι οποίοι αναγνώρισαν όλα αυτά τα χρόνια που τους έχει προσφέρει τόσες στιγμές υπερηφάνειας. 8 σερί πρωταθλήματα, 9 σερί Κύπελλα, 7 διαδοχικά νταμπλ και ένα ευρωπαϊκό. Η στάση του κόσμου στο φινάλε ήταν η καλύτερη αναγνώριση για όλα όσα έχουν πετύχει. Στο αγωνιστικό, ο Θρύλος ξεκίνησε δυνατά, με την ώθηση του κόσμου του πήρε το πρώτο σετ και στο δεύτερο παρ' ότι ξεκίνησε με λάθος υπόδειξη του επόπτη (σε μία φάση που δεν μπόρεσαν να δουν ούτε στο VAR, αν και φάνηκε ξεκάθαρα στη μετάδοση του OSFP TV), είχε τον έλεγχο, είχε τρία σετ μπολ για να καθαρίσει και να πάρει το σετ που θα τον έφερνε ένα μακριά από το πρωτάθλημα, αλλά το έχασε μέσα από τα χέρια του. Ο τρόπος που χάθηκε φαίνεται πως άδειασε τα κορίτσια και στη συνέχεια δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. Μπορεί στο Ρέντη σήμερα να έκλεισε ένας κύκλος, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Θρύλος θα επιστρέψει πιο δυνατός.

Ο 5ος τελικός στο «Μελίνα Μερκούρη» ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ με την Κατερίνα Γιώτα για το 1-0. Η Άγκοστ υπέπεσε σε παράβαση στο φιλέ για το 1-1. Η Σάσκια Χίπε με μπλοκ άουτ έκανε το 3-1 για να ακολουθήσει μόνο μπλοκ στην Κωνσταντίνου για το 4-1. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με άσο της Στεπανένκο σε 4-3 και με εκπληκτικό πλάσε της Χριστοδούλου ο Θρύλος πήρε προβάδισμα και πάλι τριών πόντων με το σκορ 6-3. Εκατέρωθεν λάθη από τη θέση του σερβίς για τις δύο ομάδες για το 7-5. Η Βίλμα Σάλας τελείωσε επιτυχώς την επίθεση από τη διαγώνιο κάνοντας το σκορ 9-6 και η Γκρόθες με ωραίο πλασέ μείωσε σε 9-7. Πρώτος χρόνος και πάλι από τη Γιώτα για το 10-7. Η υποδοχή της Άγκοστ χάλασε την επίθεση του Ολυμπιακού και η Χίπε έστειλε τα μπάλα άουτ για το 10-8. Φάση διαρκείας στο παρκέ, με ωραίες άμυνες από τις δύο ομάδες και τον Ολυμπιακό να κερδίζει τον πόντο αναγκάζοντας ν πάγκο των «πρασίνων» να καλέσει στο πρώτο τάιμ-άουτ με το σκορ στο 13-10. Η Εμμανουηλίδου σκόραρε για το 14-11 και η Κουβανή ακραία του Θρύλου μεγάλωσε τη διαφορά στο +4.Η Χίπε με δυνατό καρφί δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στην άμυνα του Παναθηναϊκού και έκανε το 16-12. Η ασταμάτητη Γερμανίδα πήρε τον 17ο πόντο για τον Ολυμπιακό και ξεσήκωσε το κόσμο στο Ρέντη. Με το σκορ στο 18-14 η Γιώτα σέρβιρε αλλά η Χαντάβα σε διπλό μπλοκ πήραν τον πόντο και μείωσαν σε 18-15. Η Χαντάβα πήρε τον πόντο για να μειώσει στους δύο μετά από ώρα αλλά η Χριστοδούλου με πανέξυπνο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ και πάλι στους τέσσερις με το φωτεινό πίνακα να δείχνει 20-16. Η Τέιλορ Άγκοστ βρήκε άσσο για το 22-17 και η αρχηγός των «πρασίνων», Εύα Χαντάβα, συνέχισε να είναι μόνη επιθετική λύση για την ομάδα της καθώς με δύο προσωπικούς πόντους έκανε το σκορ 22-19. Ο Ολυμπιακός ζήτησε video check για επαφή στο φιλέ χωρίς να δικαιωθεί και το σκορ έγινε 22-20. Το σετ πήγε στο πόντο 22-21 και ο Κάρλο Παρίζι κάλεσε το δεύτερο τάιμ άουτ με σκοπό να κόψει και το ρυθμό της Χαντάβα στο σερβίς. Η Σάλας έδωσε τη λύση από τη διαγώνιο για το 23-21 και η Γκρόθες με μπλοκ άουτ έκανε το 23-22. Φοβερή επίθεση και πάλι από την Κουβανή ακραία του Θρύλου που έδωσε set point για τον Ολυμπιακό. Το σετ ολοκληρώθηκε 25-23 για το 1-0.

Το 2ο σετ ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές για τον Ολυμπιακό καθώς η Βίλμα Σάλας βρήκε άσσο για το 1-0. Η Γιώτα με πρώτο χρόνο έκανε το 2-1 και μετά από video check που είχε πλάνο για επαλήθευση οι «πράσινοι» προηγήθηκαν προσωρινά με 2-3.Η Χριστοδούλου έδωσε ξανά το προβάδισμα στο Θρύλο με το σκορ 4-3 και η Χαντάβα με μπλοκ το 4-4. Παράβαση των φιλοξενούμενων και ισοφάριση για το 5-5. Η αρχηγός του Παναθηναϊκού σκόραρε ξανά για το 6-6 αλλά με δικό της λάθος στο σερβίς έγινε το 7-6. Οι ομάδες ξεκίνησαν πόντο- πόντο το 2ο σετ με το σκορ 7-7 αλλά με εκπληκτικό πόντο της Σάλας ο Θρύλος πήρε προβάδισμα με 9-7 ξεσηκώνοντας και πάλι το κόσμο που έχει δημιουργήσει «καυτή» ατμόσφαιρα στο Ρέντη. Η Χίπε ανέβασε ρυθμούς στο σετ για να ολοκληρώσει ένα μίνι σερί τριών πόντων για τον Ολυμπιακό με το σκορ 10-7. Η Μεταξά μείωσε στον πόντο για τον Παναθηναϊκό αλλά ο θρύλος απάντησε για το 11-9. Η Άγκοστ με ψηλό άλμα κάρφωσε δυνατά για το 12-10 και η Κωνσταντίνου μείωσε ξανά στον έναν για το 12-11. Φάση «καρμπόν» για με την Τέιλορ Άγκοστ για το 13-12 και μετά από λάθος τελείωμα των «πρασίνων» έγινε το 14-12. Η Κουβανή με καρφί στην ευθεία έκανε το 15-12 και η Κωνσταντίνου και πάλι σκόραρε για το 15-13. Εκπληκτική φάση με τη Χίπε να πατάει δυνατά στο παρκέ και να καρφώνει για το 16-13 μετά από φάση διαρκείας και άμυνες για σεμινάριο. Το σερβίς του Παναθηναϊκού σημάδεψε την Κουβανή ακραία με σκοπό να χαλάσει την υποδοχή του Ολυμπιακού και τα κατάφερε με το σετ να είναι ισόπαλο 16-16. Οι φιλοξενούμενοι με σερί 4-0 πήραν προβάδισμα με 16-17 και μετά από video challenge που ζήτησε ο πάγκος των «πράσινων» το σκορ έγινε 16-18. Έλλειψη συγκέντρωσης και άουτ επίθεση της Σάλας για το 16-19 με τον Κάρλο Παρίζινα βλέπει το +3 να γίνεται -3 και να καλεί σε τάιμ-άουτ. Η Κουβανή πήρε τον πόντο και το «αίμα της πίσω» για το 17-19 και το 18-19 ανάγκασε αυτή τη φορά τον κ. Γκάιτς να καλέσει σε διακοπή. Το σερί μεγάλωσε σε 3-0 για την ομάδα του Θρύλου που έφερε ξανά το σετ ισόπαλο 19-19. Μπλοκ άουτ για το 20-20 και νέα ισοπαλία στο σετ. Η Γκρόθες με έξυπνο τρόπο πήρε τον πόντο για το 20-21και η Σάσκια Χίπε απάντησε ωραίο καρφί για την ισοφάριση. Μονό μπλοκ της Εμμανουηλίδου έδωσε προβάδισμα ενός πόντου στα κορίτσια του Ολυμπιακού 22-21 και άμεση ισοφάριση σε 22-22. Κρίσιμος πόντος που καταλήγει στον Θρύλο με τη Χίπε να σκοράρει για το 23-22 και την Κωνσταντίνου να ισοφαρίζει ξανά. Οριακή φάση με τους διαιτητές να δίνουν άουτ και το video check να δικαιώνει το θρύλος φτάνοντας μια ανάσα από το σετ με το σκορ 24-23. Η Στεπανένκο αστόχησε στο σερβίς για το 25-24. Η Χατζηευστρατιάδου σκόραρε για το 26-26 και με άσσο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 26-27. Το σετ ολοκληρώθηκε 26-28 με μπλοκ στη Σάλας και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το 3ο σετ με τον Παναθηναϊκό να ανοίγει το σκορ 0-1 με τη Χαντάβα. Η Κωνσταντίνου σκόραρε για το 1-2 και με μπλοκ της Κρος έγινε το 1-3. Η Χίπε σέρβιρε και η Άγκοστ πήρε τον πόντο για το 3-3. Ολιγωρία στην άμυνα του Ολυμπιακού για το 3-4 αλλά η Εμμανουηλίδου ισοφάρισε σε 4-4. Άουτ σέρβις για το 4-5 αλλά και πάλι η Μελίνα Εμμανουηλίδου πήρε τον πόντο για τον Θρύλο ΓΙΑ ΤΟ 5-5. Πόντο- πόντο στην έναρξη του 3ου σετ με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό. Η Σάλας δεν αστόχησε από τη διαγώνιο και μείωσε σε 7-8 για να ακολουθήσει μπλοκ του ΠΑΟ που πήρε ξανά προβάδισμα δύο πόντων με το σκορ 7-9. Η Άγκοστ έστειλε τη μπάλα άουτ και ανάγκασε τον κ. Παρίζι να καλέσει για οδηγίες στον πάγκο με τη διαφορά στο -3. Άσσος της Χατζηευστρατιάδη για το 8-12 και λάθος επίθεση του Ολυμπιακού έστειλε τη διαφορά πρώτη φορά στο -5. Μείωση σε 9-13 με την Γενιτσαρίδη αλλά η Χίπε αστόχησε από τη θέση του σερβίς κάνοντας το σκορ 9-14. Η Σάλας με καρφί στην ευθεία μείωσε και πάλι στους 3 και με ίδια με κερδισμένο μπλοκ άουτ έκανε το σκορ 12-14 βάζοντας «φωτιά» στην κερκίδα. Η Κονόμη δεν κατάφερε να βγάλει άμυνα για το 12-15 και η Γκρόθες σκόραρε για το 12-16. Η τύχη ευνόησε την αρχηγό των φιλοξενούμενων στο σερβίς και με άσσο το σκορ έγινε 12-17 με τον Ιταλό προπονητή να καλεί στο δεύτερο τάιμ άουτ. Η Ξανθοπούλου με πρώτο χρόνο μείωσε σε 13-17 και με άουτ επίθεση της Γκρόθες ο Ολυμπιακός πήγε τη διαφορά στους 3. Η Κουβανή ακραία έκανε λάθος για το 14-18 και η Χίπε απάντησε με ωραίο πόντο για το 15-18. Η Κωνσταντίνου με καρφί στην διαγώνιο έκανε το σκορ 16-20. Η Κελεσίδη πέρασε στον αγώνα για να πιέσει με δυνατό σερβίς την υποδοχή των «πράσινων» και τα κατάφερε μειώνοντας προσωρινά το σκορ σε 18-20. Εύκολος πόντος τους γηπεδούχους μετά από άουτ σερβίς για το 19-21. Η Γενιτσαρίδη τελείωσε την επίθεση για το 20-22 και η Σάλας έφερε ξανά την διαφορά του σετ στην ελάχιστη τιμή της μειώνοντας σε 21-22. Μετά το τάιμ άουτ του κ.Γκάιτς η Κρος έκανε το 21-23 το άουτ της ακραίας Κουβανής έγινε το 21-24. Το σετ ολοκληρώθηκε 21-25 με άσσο της Χαντάβα.

Η αντίδραση που όλοι περίμεναν, δεν ήρθε ποτέ. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 0-1 στο 4ο αλλά ο Ολυμπιακός με δύο γρήγορους πόντους έκανε το 2-1. Η Χίπε ολοκλήρωσε την επίθεση για το 3-2 αλλά η Κρος με κερδισμένο μπλοκ άουτ ισοφάρισε σε 3-3. Η Χριστοδούλου κόπηκε στο φιλέ για το 3-4 και με λάθος επίθεση της Εμμανουηλίδου το σκορ έγινε 3-5. Η Γρόθες άνοιξε την διαφορά στους τρείς πόντους και ίδια έκανε το σκορ 3-7 με τον Κάρλο Παρίζι να παίρνει νωρίς στο 4ο σετ το πρώτο τάιμ άουτ. Η Χαντάβα συνέχισε να σερβίρει και με άσσο έκανε το σκορ 3-8 δυσκολεύοντας την υπόθεση τίτλο για τον Ολυμπιακό που δεν έχει άλλα περιθώρια απώλειας σετ στον αγώνα. Η Σάλας ζήτησε επαφή στο μπλοκ και δικαιώθηκε αφού το video challenge που ζήτησε ο Ιταλός προπονητής έδειξε πως υπάρχει επαφή για το 5-9. Η Κωνσταντίνου με καρφί στην πίσω ζώνη έκανε το 6-11 για να απαντήσει η Βίλμα Σάλας με ωραίο τελείωμα για το 7-11. Παράβαση στο φιλέ για το 8-12 αλλά η Γενιτσαρίδη με καρφί μείωσε σε 9-12. Ο κόσμος έδινε παλμό για την ανατροπή και η Γιώτα από την θέση του σερβίς έβαλε δύσκολα στην υποδοχή των φιλοξενούμενων για μειώσει το σκορ σε 11-12. Η Γκρόθες έδωσε λύση στην επίθεση των «πράσινων» για το 11-13 και η Χαντάβα κέρδισε μπλοκ άουτ για ανεβάσει ξανά τη διαφορά στους 3 με το σκορ 11-14. Η Σάσκια Χίπε έκανε το 12-14 αλλά η Κρος με δυνατό καρφί έδωσε το 15ο πόντο στον Παναθηναϊκό. Η Γκρόθες ήταν μόνιμη απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού καθώς ξανά με κερδισμένο μπλοκ άουτ έκανε το 13-16 και μετά από φάση διαρκείας το 14-17.Η Κωνσταντίνου κέρδισε το μπλοκ άουτ για το 14-18 μεγαλώνοντας τη διαφορά στους τέσσερις. Ο Ολυμπιακός μείωσε το σκορ σε 16-19 αλλά η Χατζηευστρατιάδου με πρώτο χρόνο έκανε το 16-20 και με προσωπικό άσσο σκόραρε για το 16-21. Η Γενιτσαρίδη μείωσε στους δύο πόντους τη διαφορά με το σκορ 20-22 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα αλλά Η Κρος με καρφί έκανε το 20-23. Η Χαντάβα έχασε το σερβίς για το 21-23 αλλά η Γκρόθες έκανε το σκορ 21-24. Το σετ ολοκληρώθηκε με 22-25 και ο Ολυμπιακός έχασε 1-3 σετ τον αγώνα και το πρωτάθλημα. Κακό φινάλε.

Τα σετ: 25-23, 26-28, 21-25, 22-25

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλο Παρίζι): Γιώτα 6 (4/9 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Εμμανουηλίδου 6 (5/12 επ., 1 μπλοκ), Άγκοστ 9 (8/26 επ., 1 άσσος, 35% υπ. - 15% άριστες), Σάλας 20 (19/44 επ., 1 άσσος, 68% υπ. - 39% άριστες), Χριστοδούλου 5 (3/5 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χίπε 19 (18/47 επ., 1 μπλοκ) / Κονόμι (λ, 50% υπ. - 29% άριστες), Γενιτσαρίδη 7 (5/17 επ., 2 μπλοκ, 60% υπ. - 40% άριστες), Κελεσίδη 1 (1 μπλοκ), Ξανθοπούλου 1 (1/1 επ.), Τοτσίδου

Παναθηναϊκός (Μπράνκο Γκάιτς): Κωνσταντίνου 14 (13/38 επ., 1 μπλοκ), Κρος 10 (8/19 επ., 2 μπλοκ), Γκρόθες 23 (21/37 επ., 2 μπλοκ, 65% υπ. - 40% άριστες), Παπαφωτίου 1 (1 άσσος), Χαντάβα 19 (11/46 επ., 4 άσσοι, 4 μπλοκ, 35% υπ. - 18% άριστες), Μεταξά 5 (5/7 επ.) / Ρόγκα (λ, 30% υπ. - 21% άριστες), Χατζηευστρατιάδου 7 (1/4 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Στεπανένκο 3 (2/8 επ., 1 άσσος)

Διαβάστε επίσης