Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Δημήτρης Τζιαβράς στο gavros.gr: «Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι στο γήπεδο»

Ο Δημήτρης Τζιαβράς στο gavros.gr: «Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι στο γήπεδο»
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 - 17:12

Την ημέρα του θριάμβου μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού, ο Τζιαβρά συμπλήρωνε 24 χρόνια ζωής και δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο δώρο για τα γενέθλια του. Πραγματοποίησε καταλυτική εμφάνιση με ποσοστό 61% στις υποδοχές και απέδειξε για ποιον λόγο αποτελεί τον βασικό λίμπερο της ομάδας.

Σε μία άκρως ενδιαφέρουσα κουβέντα αναφέρθηκε στην πίστη η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να υπάρχει στους συμπαίκτες του, στις άσχημες εικόνες που διαδραματίστηκαν στο Κλειστό του Αγίου Θωμά, αλλά και στην επιρροή του προπονητή στο παιχνίδι του. Εκμυστηρεύτηκε την απίστευτη ατάκα που είπε στον Ανέστη Δαλακούρα πριν τον δεύτερο ημιτελικό, ενώ έστειλε το δικό του ιδιαίτερο μήνυμα στον κόσμο της ομάδας. Τα όσα είπε... σίγουρα απολαυστικά!

Συνέντευξη στον Αντώνη Νιανιά

Είσαι μόλις 23 ετών και έπαιξες καθοριστικό ρόλο για να γραφτεί μία από τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του Ολυμπιακού. Πως αισθάνεσαι γι αυτό;

«Ήτανε κάτι μοναδικό, το βίωσα πιο έντονα και από το πρωτάθλημα που πήραμε, λόγω της απήχησης του κόσμου αλλά και του γεγονότος ότι μιλάμε για έναν ευρωπαϊκό τελικό. Είναι κάτι μοναδικό».

Μετά το παιχνίδι στο Ρέντη πιθανόν να ήσασταν οι μόνοι που πιστέψατε στην ανατροπή. Τι είπατε μεταξύ σας πριν το παιχνίδι στον Άγιο Θωμά;

«Όντως ήμασταν οι μόνοι που το πιστέψαμε και αυτό ήταν το κλειδί. Ότι το πιστεύαμε! Βάλαμε παρωπίδες σε αυτά που ακούγαμε. Θεωρώ ότι όσοι είμαστε στην ομάδα και όσοι είναι καθημερινά γύρω από αυτή, ξέραμε ότι μπορούμε να το γυρίσουμε και ότι το ματς στο Ρέντη ήταν μία κακή παρένθεση».

Πως ήταν η ατμόσφαιρα κατά την διάρκεια των επεισοδίων και κατά πόσο ταλαιπωρήθηκαν οι παίκτες για να αγωνιστούν την επόμενη ημέρα;

«Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, το να γινόταν το ματς την ίδια μέρα ήταν αδύνατο. Το δακρυγόνο δεν μπορούσε να φύγει με τίποτα από μέσα. Προφανώς μας επηρέασε πάρα πολύ η αναμονή, παρ' όλα αυτά ήμασταν έτοιμοι να αγωνιστούμε ακόμη και αν μας έλεγαν ότι η απόφαση ήταν να παίξουμε εκείνη την ώρα. Ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε!»

Αληθεύει ότι ο Ολυμπιακός από πλευράς του είπε στην CEV ότι θέλει να αγωνιστεί;

«Από όσο γνωρίζω αυτό συνέβη. Το συζητήσαμε στα αποδυτήρια, παίκτες και staff... Αυτή ήταν η απόφαση μας, ότι θέλουμε να παίξουμε. Δεν υπήρχε κάτι άλλο στο μυαλό μας, θέλαμε το παιχνίδι να το κερδίσουμε στο γήπεδο».

Η φετινή σεζόν σε βρήκε να πέφτεις στα βαθιά. Λόγω της περιπέτειας υγείας με τον Γκαρά πήρες όλο το βάρος πάνω σου, αλλά φάνηκε και στον Άγιο Θωμά ότι στέκεσαι επάξια. Πως χειρίζεσαι την πίεση;

«Η αλήθεια είναι ότι όταν αγωνίζεσαι βασικός σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό η πίεση είναι πολύ μεγαλύτερη. Ωστόσο αυτά τα τρία χρόνια, ακόμη και από τα λιγότερα λεπτά συμμετοχής που είχα, δούλευα καθημερινά και έψαχνα αυτή την ευκαιρία. Ήμουν έτοιμος να μπω και να παίξω. Η ευκαιρία μου ήρθε με άσχημο τρόπο, ελπίζω ο Γκαράς να επανέλθει σύντομα στα γήπεδα γιατί είναι εξαιρετικό παιδί, αλλά και αθλητής. Από εκεί και πέρα, αυτό που έμενε ήταν να κερδίσω ένα στοίχημα με τον αγωνιστικό ρυθμό που έλλειπε τα προηγούμενα χρόνια και βοήθησε το γεγονός ότι ήμαστε μέσα σε τέσσερις διοργανώσεις. Μπορεί να είναι επίπονο αλλά εμένα προσωπικά μου έκανε καλό».

Συνεργάζεσαι με έναν καταξιωμένο προπονητή όπως ο Τζουλιάνι. Σε έχει βοηθήσει να γίνεις καλύτερος και αν ναι σε ποιο κομμάτι;

«Προσωπικά είναι ο καλύτερος προπονητής που έχω συνεργαστεί. Σε όλους τους τομείς, τακτικά, ψυχολογικά, αλλά και στο τεχνικό κομμάτι. Συνδυάζει όλα τα κομμάτια αρμονικά, δεν πιέζει πολύ τον αθλητή, αλλά δεν τον αφήνει χαλαρό, κρατάει τις ισορροπίες. Σου δίνει τον χώρο να εκδηλώσεις το ταλέντο σου, αλλά σε ένα πλαίσιο που θα βοηθήσει και την ομάδα».

Πως βιώνεις την συνύπαρξη σου με έμπειρους παίκτες όπως ο Τράβιτσα;

«Αν μου έλεγες πρόπερσι ότι θα είμαι συμπαίκτης με τον Τράβιτσα δεν θα το πίστευα. Μέχρι που ήρθε ο κ. Τζουλιάνι και μας τον έφερε! Είναι μία προσωπικότητα που κρατάει όλη την ομάδα ενωμένη, στα εύκολα και στα δύσκολα. Ένας εξαιρετικός αθλητής, με εξαιρετικό χαρακτήρα, μία προσωπικότητα που χρειάζεται η κάθε ομάδα».

Είχατε μία υποδοχή από τους οπαδούς αντίστοιχη με αυτές που βλέπουμε στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Πως το βιώσατε;

«Ακούγεται περίεργο αλλά ήμουν κάπως προετοιμασμένος γι΄αυτό. Πριν καν φύγουμε για το παιχνίδι, πριν αγωνιστούμε στο Κλειστό του Αγίου Θωμά είπα στον Ανέστη που είμαστε συγκάτοικοι στο ίδιο δωμάτιο, "Άντε πάμε γιατί θα μας περιμένει στο Ρέντη ο κόσμος..." Προφανώς χαριτολογώντας αλλά να που έγινε. Ήταν όμορφο, τόσο κόσμο δεν είχαμε ούτε όταν πήραμε το πρωτάθλημα, μέσω COVID-19 βέβαια, αλλά ήταν απίστευτο. Ακόμα δεν μπορώ να μιλήσω καλά, καλά!»

O κόσμος γέμισε το Μελίνα Μερκούρη και θα το ξανακάνει. Αύριο (18/02) αγωνίζεστε ξανά με τον Παναθηναϊκό. Ποιο είναι το μήνυμα σου στους φίλους του Ολυμπιακού;

«Αρχικά μιλάμε για ένα παιχνίδι στο οποίο θα πρέπει να πάμε προσγειωμένοι. Να έχουμε σαν οδηγό τη νίκη αλλά να μην μας επηρεάσει. Μιλάμε για έναν αγώνα που κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια και κατά συνέπεια το πλεονέκτημα έδρας. Η παρουσία του κόσμου είναι πάρα πολύ σημαντική, θέλουμε να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο. Τους στεναχωρήσαμε στον πρώτο αγώνα και πρέπει να επανορθώσουμε».

Διαβάστε επίσης