Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Περίπατος για τον Θρύλο

Περίπατος για τον Θρύλο
Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012 - 22:55

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ (25-10, 25-15, 25-9) στο Ρέντη των Μακεδόνων Αξιού για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ Γυναικών.

Οι «ερυθρόλευκες» παραμένουν αήττητες και με μηδέν παθητικό στα χαμένα σετ και θα πάνε ως πρωτοπόρες την επόμενη αγωνιστική στη Ν. Φιλαδέλφεια για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με σερί 5-0, ωστόσο οι Μακεδόνες πίεσαν με τη Βεργίδου στο σερβίς και μείωσαν στον πόντο (5-4).

Η Τένεβα τελείωσε τις επιθέσεις και έστειλε τον Ολυμπιακό στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-5. Οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν να πιέζουν και πήγαν με νταμπλ σκορ στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-8).

Στο 20-10 μάλιστα μπήκε η Μπίλλια στη θέση της Μπλάνκο. Με όλες τις παίκτριές του να παίρνουν τουλάχιστον έναν άσο στο σετ, το μπλοκ να σταματάει τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων και τη Βουλγάρα ακραία να ολοκληρώνει τις φάσεις, ο Ολυμπιακός έκανε εύκολα το 1-0 με 25-10.

Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τις «ερυθρόλευκες» να φτάνουν εύκολα στο 8-4. H μεγάλη διαφορά δυναμικότητας επέτρεψε στον Σωτήρχο να συνεχίσει το φρεσκάρισμα της ομάδας, βάζοντας πασαδόρο την Τέζα αντί της Χριστοδούλου μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-9) και την Κωνσταντίνου αντί της Κοσμά στο 18-11.

Η κατάκτηση και του δεύτερου σετ ήταν απλά θέμα χρόνου, με τις Πειραιώτισσες να τελειώνουν με επίθεση από το Β1 της αρχηγού Δήμητρας Γιακουμή (25-15).

Στο τρίτο σετ παρέμειναν και οι δύο στην εξάδα. Οι Μακεδόνες προηγήθηκαν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στο 1-2, και άντεξαν μέχρι το 4-4. Τρεις σερί άσοι της Γιακουμή και πόντοι της Τέζα με επίθεση και μπλοκ αποκατέστησαν την τάξη (11-4), υποχρεώνοντας τον Μανώλη Σκουλικάρη να πάρει τάιμ άουτ.

Στο 15-6 ήταν ξανά η σειρά της Μπίλλια να ξαναμπεί και να πετύχει τον άσο για το 17-7 μόλις επέστρεψαν οι ομάδες από το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός έφτασε πανεύκολα στο 25-9 και το 3-0.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τ. Σωτήρχος): Κοσμά 6, Λούκοβιτς 10, Γιακουμή 11, Μπλάνκο 6, Χριστοδούλου 3, Τένεβα 14, Κονόμη (λ. 62% υπ.) / Κωνσταντίνου 2, Μπίλλια 1,
Τέζα 3.
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΞΙΟΥ (Μ. Σκουλικάρης): Μαλιγκάνη 1, Δραγουμάνου 6, Τυφλιώρη 3, Μερτέκη 10, Βεργίδου 1, Μεταξά 1, Αλβανού (λ. 43% υπ.) / Αλτίνι, Φαλέγκα, Δρακουλίδου, Ασλανίδου 1.

Διαβάστε επίσης

«Πετάει» για τη Βοσνία

«Πετάει» για τη Βοσνία

Την Τρίτη το πρωί θα αναχωρήσει για τη Βοσνία ο Θρύλος προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Μλάντοστ την επομένη.

Το απόλυτο πριν την ΑΕΚ

Το απόλυτο πριν την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κυριακή στο Ρέντη τους Μακεδόνες Αξιού (15:30), μία αγωνιστική πριν το ντέρμπι με τις «κιτρινόμαυρες».

Στην πρίζα...

Στην πρίζα...

Έτοιμος να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια είναι ο Ολυμπιακός, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.