Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν τα κατάφεραν οι Έφηβοι

Δεν τα κατάφεραν οι Έφηβοι
Κυριακή, 13 Μαΐου 2012 - 03:40

ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί στο τελικό του Final 4 του πρωταθλήματος των Εφήβων που έγινε στην Τρίπολη. Στον ημιτελικό του Σαββάτου αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ και ο κανονικός αγώνας με την παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς γκολ. Ως εκ τούτου, το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ήταν πιο ψύχραιμος και νικώντας με 4-3, προκρίθηκε στον τελικό.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, ήταν η ομάδα που άξιζε να περάσει, καθώς από ένα σημείο και μετά αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, ενώ είχε και την ατυχία του Φουκαρά.

Ας πάρουμε, πάντως, τα πράγματα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά μόλις στο 9' έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Φουκαράς, καθώς τραυματίστηκε. Αυτή η απρόσμενη εξέλιξη άλλαξε τον τρόπο ανάπτυξης του Θρύλου, που παρουσιάστηκε στη συνέχεια μπερδεμένος.

Συν τοις άλλοις, τα πράγματα χειροτέρεψαν στο 45' όταν ο Μπαντούνας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κι όμως, αντί ο ΠΑΟΚ να γίνει καλύτερος και ο Ολυμπιακός χειρότερος, συνέβη το αντίθετο. Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν πιο σφιχτοί και προσεκτικοί, ενώ οι αντίπαλοι φαίνεται πως δεν πίστευαν στην πρόκριση.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια, ενώ όσον αφορά στην παράταση, τα πράγματα δεν άλλαξαν. Από το 45' και μετά ο Ολυμπιακός έπαιζε με παίκτη λιγότερο, δεν είχε τις απαραίτητες ανάσες και ήταν φυσιολογικό να κουραστεί γρηγορότερα και περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του έχασε μερικές ευκαιρίες, αλλά τίποτα περισσότερο.

Ως εκ τούτου, το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ήταν πιο εύστοχος και επικρατώντας με 4-3, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό που θα γίνει τη Δευτέρα κόντρα στον Άρη.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να προκριθεί, αλλά ούτως ή άλλως τα πράγματα είχαν δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό, αφού στα 75 από τα 120 λεπτά του ματς, έπαιζε με ποδοσφαιριστή λιγότερο.

Η σειρά των πέναλτι

Καλλέργης 0-1
Σαββίδης 1-1
Λάτσι, απέκρουσε ο Στρέζος 1-1
Ποζατζίδης 2-1
Παπασάββας 2-2
Βασαΐτης 3-2
Γενιτσαρίδης άουτ 3-2
Χατζηαναγνώστου, απέκρουσε ο Βλάχος 3-2
Ποτουρίδης 3-3
Τζεβελέκης 4-3

Διαβάστε επίσης

Έρχονται για δοκιμή

Έρχονται για δοκιμή

Οι 18χρονοι Άγγλοι, Χάρλεϊ και Μονακάνα φτάνουν στην Ελλάδα για να δοκιμαστούν από τον Ολυμπιακό…

Αυλαία με νίκη

Αυλαία με νίκη

Οι Νέοι επικράτησαν με 3-0 της Κέρκυρας στο Ρέντη σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής.

Το πρώτο βήμα...

Το πρώτο βήμα...

Οι Έφηβοι του Ολυμπιακού το Σάββατο αντιμετωπίζουν στην Τρίπολη τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του Final 4...