Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλοι σας και μόνοι μας και το 2018

Όλοι σας και μόνοι μας και το 2018
Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018 - 10:41

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Ευτυχώς στον Ολυμπιακό που έχουν μάθει οι πάντες να είναι ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή. Όταν μια ομάδα έχει φτάσει 44 πρωταθλήματα και οι αντίπαλοί του όλοι μαζί έχουν 37, είναι λογικό να κάνουν τα πάντα για τον ρίξουν από την κορυφή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα το πετύχουν.

Είδαμε τα προηγούμενα χρόνια μια επίθεση άνευ προηγουμένου από τα ΜΜΕ του Αλαφούζου, ο οποίος υποτίθεται ότι δούλευε για το καλό του Παναθηναϊκού. Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει 3 φορές, τα χρέη έχουν πνίξει τον μεγάλο αντίπαλο του Ολυμπιακού και η προπαγάνδα έχει πέσει στα σκουπίδια.

Βεβαίως, κατάφεραν να δηλητηριάσουν μεγάλο μέρος από τα νέα παιδιά, τα φανάτισαν με αποτέλεσμα το παιχνίδι της σεζόν 2015-2016 να μην ξεκινήσει ποτέ στην Λεωφόρο. Φοβόντουσαν την συντριβή από την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, είχαν αλλάξει άρον-άρον και προπονητή φέρνοντας τον Στραματσιόνι.

Σταδιακά η σημαία της «κάθαρσης» υψώθηκε και από τον Ιβάν Σαββίδη του ΠΑΟΚ σε σύμπραξη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη της ΑΕΚ. Όλοι εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, όλοι εναντίον του Ολυμπιακού, διότι μόνοι τους είναι πολύ μικροί για να αντιμετωπίσουν τον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μεταξύ τους έπαιξαν τον τελικό Κυπέλλου, μεταξύ τους πλακώθηκαν ανελέητα οι οπαδοί τους, μεταξύ τους έγινε διαιτητικό χειρουργείο.

Παρόλα αυτά ενώπιον του «μεγάλου εχθρού» ενώθηκαν και πάλι. Ό,τι έγινε-έγινε.

Σε αυτό το διάστημα διατυμπάνιζαν ότι θα κοιτάξουν να ελέγξουν την διαιτησία για «…το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου» και το κατάφεραν βγάζοντας πρόεδρο τον Γραμμένο. Τόσο ξεδιάντροπη ενασχόληση με την διαιτησία ούτε στην εποχή του Βαρδινογιαννισμού δεν είχαμε δει. Τότε που ο Παναθηναϊκός μέσω της ΕΠΟ άλλαζε τους νόμους εν μια νυκτί και έπαιρνε πίσω τον Κώστα Αντωνίου, που νόμιμα είχε υπογράψει και έκανε προπονήσεις με τον Ολυμπιακό.

Εμείς οι παλιότεροι αυτά δεν τα ξεχνάμε, όπως δεν ξεχνάμε και πολλά άλλα. Το πρόβλημα είναι ότι οι νεότεροι Ολυμπιακού τα θεωρούν όλα δεδομένα.

Όταν η ΑΕΚ έχει υποβιβαστεί στην Γ’ εθνική, όταν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται προ του γκρεμού, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται απλό, εύκολο και δεδομένο. Η κυβέρνηση υπενθυμίζει κάθε φορά, μέσω ανακοινώσεων από το υφυπουργείο αθλητισμού, να μην πηγαίνουν σε εκτός έδρας αγώνες οι οπαδοί του Ολυμπιακού και είναι μια αντιμετώπιση που δεν αρμόζει στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας.

Ο Ολυμπιακός προχωράει και αποτελεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κλαμπ, που το ζηλεύουν οι οπαδοί των άλλων ελληνικών ομάδων. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Όπως επίσης ότι το 2018 θα είναι δύσκολο και όπως πάντα θα ισχύσει το «όλοι σας και μόνοι μας».

Καλό είναι να γίνεται κριτική, αλλά μην χάνουμε το μέτρο. Κράζουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού για το παραμικρό. Οι παίκτες είναι υπό αφόρητη πίεση κι όμως ανταπεξέρχονται και έχουν την ομάδα πρώτη. Είναι μια χρονιά, που ο Θρύλος μπορεί να σπάσει το ρεκόρ του και να κάνει το 8ο σερί. Είναι μια σεζόν που οι αντίπαλοι έχουν… σκυλιάσει. Θέλουν να πάρουν τα πρωτεία έχοντας χειρότερες ομάδες. Αυτό δεν πρέπει να τους το επιτρέψει ο Ολυμπιακός, ούτε να βοηθήσει άθελά του ο κόσμος της ομάδας.

Διοίκηση και παίκτες χρειάζονται στήριξη και εφόσον την έχουν μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια ακόμα και με διοίκηση στην ΕΠΟ που έχουν διαλέξει και προωθήσει ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, ενώ ξεκίνησε την πορεία της με τις ευλογίες του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε επίσης

Πως ο Όσκαρ ξεγέλασε φίλους και… εχθρούς

Πως ο Όσκαρ ξεγέλασε φίλους και… εχθρούς

Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε την ομάδα με τον Μιραλάς πίσω από τον Τζούρτζεβιτς, αλλά η ταχύτητα του Βέλγου έδωσε την ευχέρεια το 4-2-3-1 να γίνεται 4-4-2 και 4-2-4. Γράφει ο Δημήτρης Ζώρζος.

Η γιούχα κάνει χειρότερο τον Σεμπά

Η γιούχα κάνει χειρότερο τον Σεμπά

Με λανθασμένες επιλογές και χωρίς καλή ψυχολογία λόγω των αντιδράσεων του κόσμου, ο Βραζιλιάνος είναι δύσκολο να γυρίσει πάλι το χαρτί στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Δημήτρης Ζώρζος.