Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πιο ισχυρή έδρα της Ευρώπης

Η πιο ισχυρή έδρα της Ευρώπης
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 - 22:34

Το Καραϊσκάκη είναι η πιο ισχυρή έδρα φέτος στην Ευρώπη! Απ’ όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν υπάρχει άλλη έδρα στην οποία ο γηπεδούχος να έχει κάνει μόνο νίκες και δη τόσες νίκες! Αυτό το 13 στα 13 του Ολυμπιακού είναι μοναδικό!

Αλλά ας δούμε πρώτα τον πίνακα με τις καλύτερες έδρες στα φετινά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πριν δούμε και κάποια συμπεράσματα. Τα αποτελέσματα κατά σειρά είναι νίκες, ισοπαλίες και ήττες. Αυτή, λοιπόν, είναι η πρώτη δεκάδα με τις δυνατές έδρες στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός 13-0-0
Σπάρτα Πράγας 11-0-0
Μπαρτσελόνα 14-1-0
Ερυθρός Αστέρας 13-1-0
Σκέντερμπεου Αλβανίας 12-1-0
Βικτόρια Πλζεν 10-1-0
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 13-2-0
Φενέρμπαχτσε 11-2-0
Βαρντάρ Σκοπίων 10-2-0
Σέριφ Μολδαβίας 8-2-0

Βλέπουμε ότι μόνο νίκες πλην του Ολυμπιακού έχει η Σπάρτα στην Τσεχία, που είναι η μόνη χώρα με δύο ομάδες στον πίνακα -η άλλη, η Βικτόρια Πλζεν.

Από τα μεγάλα πρωταθλήματα, παρούσα είναι μόνο η φοβερή Μπαρτσελόνα, με απώλεια μόλις μία ισοπαλία στη Βαρκελώνη.

Αντίθετα, «παίζουν» πολύ τα Βαλκάνια, με Ολυμπιακό, Αστέρα, Σκέντερμπεου, Ζάγκρεμπ, Φενέρ και Βαρντάρ.

Για τον Ολυμπιακό είναι μία τεράστια ευκαιρία φέτος να τελειώσει το πρωτάθλημα με μόνο νίκες στην έδρα του, αφού έχει ακόμη μόνο δύο παιχνίδια κι αυτά με τις ομάδες που έχουν υποβιβαστεί, τον Πανθρακικό και την Καλλονή… Αντίθετα, η Σπάρτα έχει τέσσερα παιχνίδια ακόμη εντός έδρας, μεταξύ των οποίων και το ντέρμπι κορυφής με την Πλζεν.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/03/2016)

Διαβάστε επίσης

Ο Αλαφούζος παράγει βία και μίσος…

Ο Αλαφούζος παράγει βία και μίσος…

Το ότι είναι πλέον “τοξικός” για το ποδόσφαιρο το έχουν καταλάβει όλοι.Ο άνθρωπος με τις καθημερινές κινήσεις και πρακτικές του γελοιοποιεί τον σύλλογο του.