Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι αυτόκλητοι εξυγιαντές, η διαπλοκή, το Grexit και το λάθος Κοντονή

Οι αυτόκλητοι εξυγιαντές, η διαπλοκή, το Grexit και το λάθος Κοντονή
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 - 22:14

Θέλω να πιστεύω, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, ότι ο Σταύρος Κοντονής δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ή συνειδητοποιήσει τον μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και είναι προφανές πως οι «αυτόκλητοι εξυγιαντές» του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου τούς χαρακτήρισε, αντί να ασχοληθούν με τη βελτίωση της εικόνας των ομάδων τους και τη δημιουργία υποδομών, έχουν καταφέρει, διαμορφώνοντας κλίμα μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχουν, να πείσουν τον αρμόδιο υπουργό ότι η κοινωνία στο σύνολό της είναι αγανακτισμένη με όσα συμβαίνουν και πως είναι έτοιμη να αποδεχθεί την αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Και εδώ ακριβώς εστιάζεται η λάθος προσέγγιση του Κοντονή. Εδώ ακριβώς είναι που πάει να κάνει το μεγάλο λάθος και να κινδυνεύσει να χαρακτηριστεί ιστορικά ως ο άνθρωπος που μετέτρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο από ευρωπαϊκό σε παιχνίδι τριτοκοσμικό!

Γιατί η αλήθεια είναι μία και μόνο μία: η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως οπαδικής απόχρωσης, ούτε θέλει ούτε συμμερίζεται ούτε ανέχεται την άποψη ενός ενδεχόμενου Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την έξοδο από τις διεθνείς διοργανώσεις, που αναμφίβολα θα σημάνει τη συνολική καταστροφή σε ό,τι γνωρίζουμε και ό,τι έχει χτιστεί μέχρι σήμερα -με πρωτεργάτη τον μόνιμο πρωταθλητή Ολυμπιακό και τις επενδύσεις που πραγματοποιεί διαχρονικά σε όλα τα επίπεδα- την επιδιώκουν μόνο όλοι όσοι έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο του μίσους, της εμπάθειας, της εμμονής και του συνδρόμου καταδίωξης που, προκειμένου να αποκαθηλωθεί ο Ολυμπιακός από την κορυφή, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να καταστραφεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του.

Μόνο αρρωστημένα μυαλά μπορούν να θέλουν την ολική καταστροφή προκειμένου να ικανοποιήσουν το «εγώ» τους και να στηρίξουν τις θέσεις τους στις ηγεσίες των ΠΑΕ, οι οποίες αιωρούνται, είναι έωλες, χωρίς βάσεις και θεμέλια, χωρίς τη στήριξη των οπαδών τους, οι οποίοι δεν αντέχουν πια το ίδιο παραμύθι, την ίδια κλάψα, την ίδια μιζέρια, χρόνο με τον χρόνο! Αλίμονο, λοιπόν, εάν ο Σταύρος Κοντονής, που πιστεύω ότι έχει θετική σκέψη και πραγματικά επιθυμεί την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, πέσει θύμα αυτής της γκεμπελικής προπαγάνδας από ελεγχόμενα Μέσα των εχθρών του Ολυμπιακού και από αμφιβόλου προέλευσης επιχειρηματίες, οι οποίοι έρχονται να παραστήσουν τους σωτήρες των ομάδων τους, αφού προηγουμένως η πολιτεία τούς χάρισε τα 2/3 των φόρων που όφειλαν, ενώ τους ανέδειξε αναδόχους σε κρίσιμους διαγωνισμούς για την αγορά ξενοδοχείων, εργοστασίων και αστικών παραλιακών ακινήτων.

Και επειδή στις μέρες μας μείζον ζήτημα αναδεικνύεται η διαπλοκή και ο ρόλος της, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει τώρα ο κύριος Κοντονής, πριν να είναι πολύ αργά, ότι το Grexit και την παραπληροφόρηση πως δήθεν η κοινωνία το θέλει και το επιδιώκει τα στηρίζουν οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, εκείνοι που ελέγχουν ταυτοχρόνως Μέσα Ενημέρωσης και εμπλέκονται σε μπίζνες του Δημοσίου, σε αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών σταθμών και προβαίνουν εξόφθαλμα σε παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες αρχές, ιδίως στη Δικαιοσύνη.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 31/03/2016)

Διαβάστε επίσης

Η πιο ισχυρή έδρα της Ευρώπης

Η πιο ισχυρή έδρα της Ευρώπης

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τις 13 νίκες που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα.