Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ορχήστρα μέχρι το 30’, αλλά... παραφωνία στο τέλος

Ορχήστρα μέχρι το 30’, αλλά... παραφωνία στο τέλος
Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016 - 16:03

Ενα ακόμα εύκολο απόγευμα για τον Ολυμπιακό στην επαρχία ήταν το χθεσινό. Ο κόσμος που αγόρασε ένα εισιτήριο στο κλειστό της Ηλιδας σίγουρα θα χάρηκε απ’ όσα είδε στο παρκέ στις δύο ομάδες. Η Αμαλιάδα αγαπάει το μπάσκετ και οι φίλοι του σπορ γέμισαν το κλειστό της Ηλιδας λες και περίμεναν την περιοδεία κάποιου μεγάλου θιάσου. Ετσι αντιμετωπίζεται εξάλλου ο Ολυμπιακός όπου και να παίζει εκτός ΣΕΦ. Εκτός Λεκανοπεδίου γεμίζει κάθε γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται. Δεν αλλάζει αυτό το… τροπάριο και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Θρύλος στην επίθεση σου θυμίζει τη Λερναία Υδρα. Του κόβεις ένα κεφάλι και κάποια άλλα θα προβάλουν. Ο Ολυμπιακός φέτος, με υγιή τον Λοτζέσκι και τον Γκριν «συμπαίκτη» του Σπανούλη στην επίθεση, είναι κίνδυνος θάνατος από την περιφέρεια. Και δεν είναι τα 7/13 τρίποντα των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο ημίχρονο. Είναι πως άπαντες έχουν τη δυνατότητα να απειλήσουν μακριά από τα 6,75μ. Ειδικά η πεντάδα με τους Γκριν, Σπανούλη και Λοτζέσκι στην περιφέρεια είναι ικανή να προβληματίσει και την πιο σταθερή άμυνα.

Σχετικά με τον Γκριν, λατρεύω τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το στήσιμο των πέντε απέναντί του. Σε μια φάση στη δεύτερη περίοδο, με τη ζώνη του Κόροιβου, πρόσεξε πως δεν μπορεί να πασάρει στο «φτερό» (μου φαίνεται ήταν ο Χάκετ εκεί), αφού ο ψηλός είχε συγκλίνει και είχε αφήσει ανοιχτό τον διάδρομο. Ο Γκριν παρατήρησε την κλίση του σώματος του αντιπάλου του που του ελευθέρωσε το πεδίο, επιτάχυνε και πραγματοποίησε το ντράιβ. Τόσο απλά έσπασε τη ζώνη του Κόροιβου και ας έχασε το καλάθι.

Μη λέμε όμως μόνο τα θετικά. Δεν νοείται ο Κόροιβος να σκοράρει στον Ολυμπιακό 21 πόντους σε εφτά λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο και οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν μόλις ένα αμυντικό φάουλ. Να σκοράρει με κάθε τρόπο από την περιφέρεια ο σύλλογος της Αμαλιάδας και να μην κόβει την επίθεσή τους ο Θρύλος με φάουλ. Η χαλάρωση αυτή στην άμυνα ενόχλησε τον προπονητή δικαίως. Γιατί έρχεται η Ρεάλ και δεν είμαστε καν σε περίοδο συντήρησης.

Οπως και να έχει, ένα ματς πέρασε αναίμακτα. Χωρίς κάτι λιγότερο ή περισσότερο από ό,τι περιμέναμε άπαντες. Το ροζ φύλλο αγώνα συλλέχθηκε και τώρα από τις 8 και κάτι του Σαββάτου ζουν σε ρυθμούς Μαδρίτης. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, λένε, και όχι άδικα, με τον Ολυμπιακό να καλείται να υπερβεί τον εαυτό του με το… καλημέρα στην Ευρωλίγκα. Ο Σφαιρόπουλος θα περιμένει τον Γιανγκ να ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρεί, όπως και τον Αθηναίου, που πονάει στον προσαγωγό. Αν και ο Πάτρικ είναι ο παίκτης που έχει ανάγκη πιο πολύ την Τετάρτη στην Ισπανία. Απέναντι σε μια Ρεάλ που έχει… μικρύνει στην περιφέρεια με τη φυγή του Σέρχι, αλλά είναι η πιο γεμάτη ομάδα της Ευρωλίγκας στους παίκτες ρακέτας.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 08/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Ο Κωστής και τα δικά μας παιδιά

Ο Κωστής και τα δικά μας παιδιά

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για την αγωνιστική άνοδο του Κώστα Φορτούνη, αλλά και των πρώην ερυθρόλευκων παικτών που αγωνίζονται στην Εθνική Ελλάδος.

Θρύλος παντού

Θρύλος παντού

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για το σπουδαίο κοινωνικό έργο του Ολυμπιακού και του Προέδρου του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Να κι ένα ελληνικό δίδυμο

Να κι ένα ελληνικό δίδυμο

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τους Σιόβα και Ρέτσο, οι οποίοι μπορούν να γίνουν κι ένα εξαιρετικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας.

Το θέμα δεν είναι η ΚΕΔ, αλλά ο Σαραϊδάρης

Το θέμα δεν είναι η ΚΕΔ, αλλά ο Σαραϊδάρης

Aλλο που δεν ήθελε ο Παναθηναϊκός να σηκώσει πάλι τους τόνους στη διαιτησία με αφορμή την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να είναι επιδιαιτητής η ΚΕΔ, αντί του Βασάρα, η οποία θα παρεμβαίνει στους ορισμούς μόνο σε περίπτωση διαφωνίας των Γκρούτση, Σαραϊδάρη στην επιλογή κάποιου ρέφερι σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας.