Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καρντόσο, Μάριο Γκόμες, Αλκάθερ…

Καρντόσο, Μάριο Γκόμες, Αλκάθερ…
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 - 18:09

Το μεγάλο μεταγραφικό μπαμ του καλοκαιριού ήταν ο Οσκαρ Καρντόσο. Μπορεί ακόμη να μην έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ο Παραγουανός -και λόγω αντικειμενικών δυσκολιών (βλέπε καθυστερημένη ενσωμάτωση στην ομάδα) και λόγω της φοβερής φόρμας του Ιντέγε- αλλά ουδείς αμφισβητεί την κλάση του.

Είναι αλήθεια ότι ο Λατινοαμερικάνος άσος ακόμη ψάχνεται να βρει τον εαυτό του. Σε πέντε παιχνίδια που έχει παίξει σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκ των οποίων βασικός στα δύο, ακόμη δεν έχει σκοράρει και γενικά δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. Ομως, μια ματιά αν ρίξουμε σε όλη την Ευρώπη, θα βρούμε πολλούς ακόμη Καρντόσο! Δηλαδή καλούς γκολτζήδες που έκαναν μεταγραφή το καλοκαίρι και για διάφορους λόγους ακόμη δεν έχουν… ξεμπουκώσει.

Δείτε εδώ!

Μάριο Γκόμες: Ο 31χρονος Γερμανός διεθνής (68 εμφανίσεις - 29 γκολ) σέντερ φορ έχει φέτος μηδέν γκολ (και μηδέν ασίστ) σε πέντε συμμετοχές, όλες 90λεπτες, στο πρωτάθλημα με τη Βόλφσμπουργκ, που πλήρωσε 7 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από τη Φιορεντίνα. Πέρσι είχε 26 γκολ στο τουρκικό πρωτάθλημα, ως δανεικός στην Μπεσίκτας! Και το καλοκαίρι ήταν βασικός με τη Γερμανία στο Euro (δύο γκολ).

Πάκο Αλκάθερ: Ο 23χρονος Ισπανός διεθνής (13-6) φορ έχει φέτος μηδέν γκολ (και μηδέν ασίστ) σε 5 συμμετοχές (δύο βασικός) σε πρωτάθλημα και Ευρώπη στην Μπαρτσελόνα, που πλήρωσε 30 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από τη Βαλένθια, με την οποία πέρσι είχε βάλει 15 γκολ.

Βίνσεντ Γιάνσεν: Ο 22χρονος Ολλανδός διεθνής (9 - 4) σέντερ φορ έχει φέτος μηδέν γκολ (και μία ασίστ) σε 9 συμμετοχές (3 βασικός) σε πρωτάθλημα και Ευρώπη στην Τότεναμ, που πλήρωσε 22 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από την ΑΖ Αλκμααρ, με την οποία πέρσι είχε βάλει 31 γκολ.

Μάρκο Πιάτσα: Ο 21χρονος Κροάτης διεθνής (12 - 1) φορ έχει μηδέν γκολ (και μηδέν ασίστ) σε 7 συμμετοχές (ως αλλαγή) σε πρωτάθλημα και Ευρώπη με τη Γιουβέντους, που πλήρωσε 23 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με την οποία πέρσι είχε βάλει 12 γκολ.

Σιμόνε Ζαζά: Ο 25χρονος Ιταλός διεθνής (14 - 1) φορ έχει φέτος μηδέν γκολ (και μηδέν ασίστ) σε 4 συμμετοχές (3 βασικός) στο πρωτάθλημα με τη Γουέστ Χαμ, που πλήρωσε ενοίκιο 5 εκατ. ευρώ για να τον πάρει δανεικό από τη Γιουβέντους, με την οποία πέρσι είχε βάλει 8 γκολ.

Βίνσεντ Αμπουμπακάρ: Ο 24χρονος Καμερουνέζος διεθνής (48 - 14) φορ έχει φέτος μηδέν γκολ (και μηδέν ασίστ) σε 6 παιχνίδια (2 βασικός) σε πρωτάθλημα και Ευρώπη με την Μπεσίκτας, που πλήρωσε ενοίκιο 2,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον πάρει δανεικό για έναν χρόνο από την Πόρτο, με την οποία πέρσι είχε βάλει 15 γκολ.

Μιτσί Μπατσουαγί: Ο 23χρονος Βέλγος διεθνής (9 - 3) σέντερ φορ έχει φέτος ένα γκολ σε 5 συμμετοχές (ως αλλαγή) στο πρωτάθλημα με την Τσέλσι, που πλήρωσε 39 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από τη Μαρσέιγ, με την οποία πέρσι είχε βάλει 23 γκολ.

Λέο Μπατιστάο: Ο 24χρονος Βραζιλιάνος φορ έχει φέτος ένα γκολ σε 6 συμμετοχές (όλες βασικός) στο πρωτάθλημα με την Εσπανιόλ, που πλήρωσε 3,5 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Λοράν Ντεποϊτρέ: Ο 27χρονος Βέλγος διεθνής (1-1) στράικερ έχει φέτος ένα γκολ (και μία ασίστ) σε έξι συμμετοχές (3 βασικός) σε πρωτάθλημα και Ευρώπη με την Πόρτο, που πλήρωσε 6 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από την Γκεντ, με την οποία πέρσι είχε βάλει 15 γκολ.

Οπως βλέπετε, μιλάμε για πανάκριβους παίκτες, ορισμένους με απίστευτα ποσά, που ακόμη δεν μπορούν να ρολάρουν. Και είναι παίκτες κάθε ηλικίας, μικρότεροι και μεγαλύτεροι. Και όχι μόνο στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και σε πρωταθλήματα πιο κοντινά με το δικό μας, όπως το τουρκικό και το πορτογαλικό. Δεν είναι δηλαδή ότι λες «μα εκεί, στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Ισπανία, είναι πιο δύσκολα πρωταθλήματα, ο Καρντόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα καλείται να σκοράρει». Κι ο Αμπουμπακάρ στο τουρκικό κι ο Ντεποϊτρέ στο πορτογαλικό, αλλά δεν τα καταφέρνουν.

Θέλω να πω ότι, επειδή ο Καρντόσο ακόμη δεν έχει μπορέσει να κάνει τη διαφορά, δεν σημαίνει και υποχρεωτικά κάτι. Μπορεί η συνέχεια να είναι εντελώς διαφορετική. Οπως και για άλλους διαπιστωμένης αξίας γκολτζήδες, σαν τον Μάριο Γκόμες και τόσα άλλα ονόματα που μνημόνευσα…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμη η έξοδος στη Νέα Σμύρνη

Κρίσιμη η έξοδος στη Νέα Σμύρνη

Ο Δημήτρης Ζώρζος γράφει για τον αγώνα με τον Πανιώνιο, στον οποίο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα, προκειμένου να πάρει το τρίποντο της νίκης.

Σπουδαία κίνηση!

Σπουδαία κίνηση!

ο ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ γράφει για την κίνηση της διοίκησης του Ολυμπιακού να «δέσει» τα αστεράκια της ομάδας έως το 2021.

Ο Ολυμπιακός που... χαντακώνει τους Ελληνες

Ο Ολυμπιακός που... χαντακώνει τους Ελληνες

Ο Νίκος Κώτσης γράφει ότι η ανανέωση των συμβολαίων Ρέτσου, Μανθάτη, Ανδρούτσου και Νικολάου είναι μέρος της κεντρικής απόφασης να στηριχθούν και να παίξουν αυτά τα παιδιά.