Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με όσους είναι έτοιμοι να πέσουν στη φωτιά

Με όσους είναι έτοιμοι να πέσουν στη φωτιά
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 - 17:14

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Τα είπαμε με το φινάλε του αγώνα κόντρα στην Αστάνα. Με τα ντόρτια που της έριξε ο Ολυμπιακός και την μπάλα που έπαιξε -κυρίως στο πρώτο ημίχρονο- δεν ανέβηκε μόνο ως ομάδα ψυχολογικά. Εδωσε τεράστια ώθηση και στον κόσμο του. Εύκολα το καταλαβαίνεις τι πρόκειται να αντιμετωπίσει απόψε ο ΠΑΟΚ από το γεγονός ότι οι πρωταθλητές έχουν προπωλήσει περίπου 25 χιλιάδες εισιτήρια. Μάγκες, κουράγιο, δηλαδή…

Για το ματς, τώρα, και όσα πρέπει να κάνουν παίκτες και προπονητής, τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Κατ’ αρχάς ο Πορτογάλος πρέπει, πέρα από τακτικές και συστήματα, να ρίξει μια ματιά και στη… διάθεση των παικτών του. Οσοι είναι έτοιμοι να πέσουν και στη φωτιά για μια μπάλα στη γραμμή του πλαγίου άουτ είναι απαραίτητο να παίξουν. Στα ντέρμπι μετρά περισσότερο από το 4-2-3-1, το 4-4-2 και το 3-5-2 η θέληση των παικτών να πάρουν όλες τις μονομαχίες και να πέφτουν πρώτοι στην μπάλα. Ας μη μείνουμε, λοιπόν, σε αυτούς που άφησε εκτός ο Μπέντο και ας επικεντρωθούμε σε αυτούς που θα πάρουν εντολή να παίξουν.

Μετά από καιρό με την αποστολή θα είναι τόσο ο Σιόβας όσο και ο Ομάρ. Ειδικά για τον δεύτερο τα έχω πει και στο παρελθόν: πιστεύω ότι δεν υπάρχει μπακ με τη δική του ποιότητα στην Ελλάδα και η απουσία του φάνηκε. Παρά το γεγονός ότι ο Φιγκέιρας έχει βελτιωθεί, Ομάρ δεν είναι. Κανένας από τους δύο, όμως, δεν νομίζω ότι θα παίξει. Βλέπω τον Ιντέγε βασικό στην επίθεση, βλέπω τον Φορτούνη, βλέπω τον Ελιουνούσι, τον Καπίνο, τον Μιλιβόγεβιτς, τον Φιγκέιρας, τον Μποτία, τον Ντα Κόστα. Από εκεί και πέρα μένει να δούμε πώς θα καλύψει το κενό του Ντε Λα Μπέγια ο Μπέντο στα αριστερά, ενώ άποψή μου είναι πως με την εμφάνιση που έκανε και κόντρα στην Αστάνα ο Μαρτίνς είναι σε τέτοια κατάσταση που πρέπει να μη βγαίνει από την 11άδα.

Είπαμε όμως… Αυτά βλέπουμε εμείς από απόσταση. Το θέμα είναι τι βλέπει ο Μπέντο, που αναλόγως θα αποφασίσει. Οπως, άλλωστε, έκανε και στο προηγούμενο ντέρμπι που έδωσε ο Ολυμπιακός και το πήρε με περίπατο.

Διαβάστε επίσης

Πάλι καλά που δεν το πλήρωσε…

Πάλι καλά που δεν το πλήρωσε…

Ο Τόλης Λεούσης γράφει ότι ο Ολυμπιακός στο ματς με την Δόξα Λευκάδας γλίτωσε από του χάρου τα δόντια, όμως, αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη.

Μάγκικη η νίκη του Θρύλου

Μάγκικη η νίκη του Θρύλου

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει ότι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε στραβά για τον Ολυμπιακό, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν τσαμπουκά και πάθος και κατάφεραν να πάρουν μια μεγάλη νίκη.

Έχουν μνήμη... χρυσόψαρου!

Έχουν μνήμη... χρυσόψαρου!

Την περασμένη Τετάρτη, μια μέρα πριν ανακοινωθούν οι ορισμοί, ο μηχανισμός της προπαγάνδας που στοχοποιεί και λασπολογεί διαιτητές, παράγοντες και δημοσιογράφους (επιπλέον στην ποδοσφαιρική πιάτσα λέγεται ότι κάποιοι, δεν λέμε οι ίδιοι, στέλνουν και ανώνυμα δημοσιεύματα στις δικαστικές αρχές για να στηθούν δικογραφίες) μας… ενημέρωναν ότι το σύστημα τάχα δεν θέλει τον Σιδηρόπουλο για το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και τάχα προωθεί τους Χάρη Καλογερόπουλο (Αθηνών) και Σταύρο Μάνταλο (Καβάλας).

ΛΙΜΠΑΝΤΣΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ... ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ!

ΛΙΜΠΑΝΤΣΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ... ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ!

Το γνωστό «σάπιο φρούτο» του ποδοσφαίρου, του οποίου η ομάδα (Κέρκυρα, Κασσιόπη ή όπως αλλιώς λέγεται) παίζει παρανόμως στη Superleague, δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να πέσει η ΕΠΣ Κέρκυρας στα χέρια του Γραμμένου!