Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μάγκικη η νίκη του Θρύλου

Μάγκικη η νίκη του Θρύλου
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 - 16:57

Ξεκίνησε στραβά το παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να δέχεται γκολ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Βιάνα δεν μπορούσε να βρει τα πατήματά του ως αριστερός μπακ έφερε εκνευρισμό στην ομάδα. Ηρθε, όμως, το γκολ του Ιντέγε, ενώ και η αλλαγή του Βραζιλιάνου με τον Ελαμπντελαουί διόρθωσε την κατάσταση. Οι «ερυθρόλευκοι», όποτε έβαζαν την μπάλα κάτω και όποτε αυτή περνούσε από τα πόδια του Φορτούνη, έφτιαχναν τη μία φάση μετά την άλλη. Στις περισσότερες περιπτώσεις η γκίνια και σε κάποιες άλλες ο Γλύκος στέρησαν το γκολ από τον Θρύλο. Οι ποδοσφαιριστές του Μπέντο δεν το έβαζαν κάτω και συνέχισαν να παίζουν με τσαμπουκά και πάθος. Εψαχναν το γκολ της νίκης και το ήθελαν πολύ. Το βρήκαν με τον Μιλιβόγεβιτς λίγο πριν από το φινάλε και η ανωτερότητα των δύο ομάδων επιβεβαιώθηκε και στον φωτεινό πίνακα.

Οι ποδοσφαιριστές του Θρύλου δεν… μάσησαν ακόμα και όταν είδαν τον Αρετόπουλο να κλείνει τα μάτια στην καθαρή ανατροπή του Φιγκέιρας από τον Κάμπος. Ενα πέναλτι που δεν έδωσε ο Τρικαλινός ρέφερι, αλλά δεν πτόησε τους «ερυθρόλευκους». Γι’ ακόμα μία φορά, όμως, ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως δεν ενδιαφέρεται να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά να δημιουργήσει εντυπώσεις. Εψαχναν την ευκαιρία να φύγουν για τα αποδυτήρια και το έκαναν λίγα λεπτά πριν από το φινάλε για λόγο που κανείς δεν καταλαβαίνει. Ο Ολυμπιακός είναι μάγκας και γύρισε ένα παιχνίδι που του ξεκίνησε στραβά. Είχε τσαμπουκά και πάθος και σε συνδυασμό με την ποιότητά του πήρε δικαιότατα τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθει και να χάνει. Οταν θες να είσαι μεγάλη ομάδα, πρέπει να συμπεριφέρεσαι και σαν μεγάλη ομάδα. Τον περασμένο Απρίλιο δεν κατέβηκαν να παίξουν στο Καραϊσκάκη και χθες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια μετά το γκολ του Μιλιβόγεβιτς. Αυτές είναι συμπεριφορές μικρών ομάδων και συλλόγων που ψάχνουν άλλοθι για να δικαιολογήσουν τις ήττες. Σε ένα ματς που δεν έχει δοθεί ένα καθαρό πέναλτι στον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η ιστορία γράφεται στους αγωνιστικούς χώρους και εκεί ο πρωταθλητής Ελλάδας πήρε μία δίκαιη, πεντακάθαρη και μάγκικη νίκη.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 24/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Το γύρισε λόγω της πολύ βαριάς φανέλας του

Το γύρισε λόγω της πολύ βαριάς φανέλας του

Ο Δημήτρης Ζώρζος γράφει για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ και κάνει ειδική μνεία στον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος εξιλεώθηκε πετυχαίνοντας εξαιρετικό γκολ.

Πάλι καλά που δεν το πλήρωσε…

Πάλι καλά που δεν το πλήρωσε…

Ο Τόλης Λεούσης γράφει ότι ο Ολυμπιακός στο ματς με την Δόξα Λευκάδας γλίτωσε από του χάρου τα δόντια, όμως, αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη.