Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φρένο στον Θρύλο από ανυπεράσπιστη εστία!

Φρένο στον Θρύλο από ανυπεράσπιστη εστία!
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 - 19:16

Από την ημέρα της κλήρωσης όλοι γνωρίζαμε ότι το έργο του Ολυμπιακού θα είναι δύσκολο. Είχαμε επισημάνει ότι η ομάδα θα έπρεπε να κάνει την υπέρβαση για να περάσει το εμπόδιο της Μπεσίκτας. Τώρα που έχουν ολοκληρωθεί τα δύο παιχνίδια με την τουρκική ομάδα, η γεύση που μένει είναι πικρή. Και δεν είναι πικρή μόνο γιατί ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά γιατί πραγματικά μετά από δύο ματς με την Μπεσίκτας άξιζε και μπορούσε να περάσει. Η εικόνα των Τούρκων δεν ήταν για να δικαιολογεί ούτε το χθεσινό 4-1, αλλά πολύ περισσότερο ούτε το 1-1 στον Πειραιά.

Ηταν μία καλή ομάδα, με τρομερή ποιότητα, αλλά μέχρι εκεί. Η χθεσινή αντίδρασή της μετά το γκολ του Ελιουνούσι τα λέει όλα. Σαν να βάρεσε διάλυση έμοιαζε η Μπεσίκτας. Εμεινε με δέκα παίκτες, δεν μπορούσε να αλλάξει πάσα, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και η εικόνα του αγώνα σε προετοίμαζε για το 2-2. Αντί, όμως, να γίνει αυτό, ο Θρύλος έφυγε από την Κωνσταντινούπολη έχοντας δεχτεί τέσσερα γκολ από την Μπεσίκτας. Από μία καλή, αλλά τρελή ομάδα. Πέταξε ακόμα μία ευκαιρία στα σκουπίδια. Και την πέταξε γιατί και στα δύο ματς δεν υπήρχε άνθρωπος να υπερασπιστεί την εστία του.

Ο Νίκολα Λεάλι αποδείχτηκε κατώτερος των προσδοκιών, κρέμασε τον Θρύλο και χάρισε μόνος του την πρόκριση στους Τούρκους. Είναι τρομερό στο χθεσινό ματς να έχουν γίνει πέντε σουτ στην εστία και τα τέσσερα να έχουν καταλήξει στα δίχτυα. Δυστυχώς, αλλά ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα μία ευρωπαϊκή πρόκριση, ακόμα μία ευκαιρία για καλή πορεία εξαιτίας του τερματοφύλακα του. Η ομάδα ήταν μαχητική και στο πρώτο και στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά όταν το τέρμα της είναι άδειο δεν μπορεί να πάει πουθενά. Ο Λεάλι ήταν αυτός που έβαλε τους Τούρκους μέσα στο παιχνίδι με το λάθος στο γκολ του πρώτου αγώνα και αυτός που χθες ό,τι πήγε μέσα, το «έφαγε»!

ΥΓ.: Τη μία ήταν ο Μέγιερι με τη Μέταλιστ, την άλλη ο Ρομπέρτο, πέρσι, στο ματς με την Αρσεναλ και στη συνέχεια με την Αντερλεχτ. Πραγματικά είναι κρίμα για τον Ολυμπιακό να τον προδίδουν κάθε φορά οι τερματοφύλακές του.

ΥΓ.2: Ολα τα λεφτά σε ακόμα ένα ματς ήταν ο Εστέμπαν Καμπιάσο. Τέτοιους παίκτες έχει ανάγκη η ομάδα και δυστυχώς μετά την αλλαγή του κόπηκε στα δύο ο Ολυμπιακός.

ΥΓ.3: Θυμάμαι τον Μπέντο σε μία συνέντευξη Τύπου να δέχεται ερώτηση για τους τερματοφύλακες και να απαντάει ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος απ’ όλους και πως έχουν εξελιχθεί όλοι. Αλήθεια, ο κ. Μπέντο είναι τόσο ικανοποιημένος από τη δουλειά που έκανε ο προπονητής τερματοφυλάκων που είχε φέρει ζητώντας την απομάκρυνση του Ράντου; Μετά από τόσους μήνες αυτό που είδαμε ήταν τον Καπίνο να έχει δύο θλάσεις, πράγμα αδιανόητο για τερματοφύλακα, και τον Λεάλι να μην παρουσιάζει την παραμικρή βελτίωση. Τόσους μήνες αυτός ο προπονητής τερματοφυλάκων τι έκανε στο Ρέντη;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/03/2017)

Διαβάστε επίσης

Μη θεωρείς τίποτα δεδομένο

Μη θεωρείς τίποτα δεδομένο

Ο Τόλης Λεούσης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι με τη Γαλατά χθες στο ΣΕΦ.

Μια κουβέντα για τον Πατριάρχη

Μια κουβέντα για τον Πατριάρχη

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον Θεόδωρο Νικολαΐδη, ο οποίος ήταν και παραμένει ένα τεράστιο κεφάλαιο και για τον τεράστιο Ολυμπιακό.

Οι κανονικές οι κούπες…

Οι κανονικές οι κούπες…

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τις «κούπες» των ΠΑΟΚ τον Γενάρη, ΠΑΟ τον Φλεβάρη και ΑΕΚ τον Μάρτιο, μόνο που ο Θρύλος θα σηκώσει τον Μάιο το κανονικό τρόπαιο...