Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι κανονικές οι κούπες…

Οι κανονικές οι κούπες…
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 - 17:12

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Δεν έχουμε φτάσει στα μέσα Μάρτη καλά-καλά κι έχουμε κάνει ήδη τρεις απονομές. Τέσσερις, αν συνυπολογίσουμε και την ομαδική που κάναμε στους «εξυγιαντές» μήνα Αύγουστο. Αυτή, όμως, είναι καθιερωμένη. Οι άλλες τρεις είναι καινούργιο φαινόμενο. Πρώτα κάναμε τον Γενάρη την απονομή στον ΠΑΟΚ επειδή έκανε δύο κολλητές νίκες με τον Παναιτωλικό. Ενθουσιαστήκαμε από τη Ρεάλ Μαδρίτης Τούμπας και της δώσαμε την πρώτη κούπα. Ακολούθησε ο Παναθηναϊκός.

Τον έφερε η μοίρα απέναντι στους κολοσσούς της Βέροιας και του Αστέρα κι επειδή κατάφερε να τους νικήσει με μεγάλα σκορ, μας συγκίνησε. Δεύτερη κούπα, αυτή απονεμήθηκε τον Φλεβάρη κι ας είχε κάτσει η στραβή στο ντέρμπι με την Ξάνθη. Η τρίτη κούπα θα δοθεί τον Μάρτη και θα την πάρει η ΑΕΚ. Και πώς να μην της δώσουμε μια κούπα, αφού κατάφερε να νικήσει με μεγάλη ευκολία τον ΠΑΟΚ, που είναι και το μεγαλύτερο φαβορί για το πρωτάθλημα. Μπαλάρα και η ΑΕΚ, μεγαλείο ποδοσφαιρικό κι ας έχει καταφέρει να κάνει μόνο δύο νίκες μακριά από την έδρα της. Λεπτομέρειες…

Κι αν δεν ντρέπονται που είναι τόσο πίσω από τον Ολυμπιακό, τον οποίο και απειλούσαν ότι θα του πάρουν την κούπα και πανηγυρίζουν για δύο κολλητές νίκες, θα έπρεπε να ντρέπονται που πέρα από τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα τους κάνει χοντρή πλάκα και ο Πανιώνιος. Γιατί, για όσους δεν κοιμούνται και δεν βελάζουν, η αλήθεια είναι ότι αυτοί που έχουν σηκώσει ήδη από μία κουπίτσα μουσαντένια θα δώσουν μεγάλη μάχη για να μη μείνουν έξω και από τα πλέι οφ. Ο Πανιώνιος είναι εξασφαλισμένος, η Ξάνθη είναι εκεί κοντά, ενώ και ο Πλατανιάς θα την κάνει την προσπάθεια.

Με αυτούς να ασχοληθείτε, λοιπόν, αυτοί είναι οι αντίπαλοί σας, αυτοί σας απειλούν με μία ακόμα ιστορική ξεφτίλα. Οσο για την κανονική κούπα, να ξέρετε ότι τη δίνουν τον Μάη. Με αγάπη σάς το λέω γιατί θεωρώ λογικό να μη θυμάστε λεπτομέρειες, από τη στιγμή που έχετε χρόνια ολόκληρα να τη δείτε από κοντά. Α, και κάτι ακόμα. Τις κανονικές τις κούπες τις παίρνει ο Ολυμπιακός.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/03/2017)

Διαβάστε επίσης

Τα τρία ονόματα…

Τα τρία ονόματα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον Μανθάτη και τον Βρουσάι, τα δύο εξτρέμ του Ολυμπιακού, οι οποίοι είναι οι λόγοι που οι «ερυθρόλευκοι» δεν κινούνται προς το παρόν για την απόκτηση του Λημνιού από τον Ατρόμητο.