Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απαράδεκτος μέσα και έξω από το παρκέ

Απαράδεκτος μέσα και έξω από το παρκέ
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 - 16:00

Τη γνώμη μου την έσβησα και την ξεκίνησα από την αρχή. Να γράψω για το ματς που είδα (ή δεν είδα) δεν υπήρχε λόγος. Μία μέρα πριν τα έγραφα. Ευτυχώς που τελείωσε το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός νικήθηκε κατά κράτος στον πέμπτο τελικό. Ο Πασκουάλ έκανε ρουά ματ στον Σφαιρόπουλο, οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν ανήμποροι μετά το πρώτο δεκάλεπτο, που μόνο τότε εμφανίστηκανστο παρκέ. Ολοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Διοίκηση, τεχνικό τιμ, παίκτες. Να δουν τι δεν πήγε καλά, ή βασικά τι έφταιξε για να πάει τόσο στραβά. Γιατί, κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός ήταν φάντασμα του εαυτού του στους τελικούς.
Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε νωρίτερα να έχει πάρει το πρωτάθλημα. «Μα η διαιτησία ήταν… σφαγιαστική, ρε Λεούση», θα μου πεις τώρα εσύ που το διαβάζεις. Χτες ήταν υπέρ του δέοντος θα σου απαντήσω εγώ. Δεν ενόχλησε κανέναν αυτό το αποτέλεσμα. Ενέργεια δεν είχε η ομάδα, κανείς δεν είχε αποθέματα, έχασαν κατά κράτος. Πώς να κάνουμε...

Η διαφορά έφτασε δις στους 20 πόντους και ο Παναθηναϊκός, εκτός του πρώτου δεκαλέπτου και της αρχής της τέταρτης περιόδου, ήταν απόλυτος κυρίαρχος. Αντιθέτως οι γηπεδούχοι ήθελαν να βρουν οξυγόνο από το τρίποντο, αλλά είναι επιθέσεις αυτές; Με το… στανιό, να περάσει με το ζόρι η μπάλα από τα χέρια του Σπανούλη, χωρίς ποστ παιχνίδι και γενικά με κατεβασμένα τα χέρια να χάνεις το ματς.

Τα λόγια στερεύουν. Η εικόνα μέσα στο παρκέ και έξω από αυτό, ίσως ήταν και το… τελειωτικό χτύπημα. Οπως κάθε νοήμων άνθρωπος έτσι και εγώ καταδικάζω απερίφραστα τα επεισόδια. Δεν κερδίζεις τίποτα, ο Ολυμπιακός είναι υπότροπος, θα τιμωρηθεί υποδειγματικά (και έτσι πρέπει βάσει όσων έγιναν) και η επόμενη χρονιά θα είναι όλο εμπόδια.

Γιατί να γίνουν; Κανείς δεν θα απαντήσει με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό βουτηγμένο στη λογική. Να χαίρεσαι στη χαρά, αλλά και να αποδέχεσαι και την ήττα. Οταν παραδεχθείς την ανωτερότητα του αντιπάλου σου, γίνεσαι και καλύτερος και σοφότερος.

Οσο για την επόμενη μέρα; Ισως είναι ανάγκη πια να γίνουν γερές τομές ενόψει της νέας σεζόν. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα αναγκαστούν να αναζητήσουν τη ρίζα του κακού. Η χρονιά τελείωσε καταστροφικά για τους «ερυθρόλευκους». Και είναι αποτυχημένη, καθώς όταν κοιτάς πίσω και βλέπεις άδεια την τροπαιοθήκη σου, δεν λέει κάτι ο τελικός του Final 4.

ΥΓ.: Η στεναχώρια μου είναι τεράστια για δύο παλικάρια μέσα στην ομάδα του Ολυμπιακού για τα όσα έγιναν στην κερκίδα.

ΥΓ.2: Κάποιοι από τώρα πρέπει να ετοιμάζουν τα εισιτήριά τους δίχως επιστροφή. Αρκετές αλλαγές μυρίζομαι το καλοκαίρι. Και κάποιοι δεν χρειάζεται να μείνουν. Γιατί ήταν και απαράδεκτη η στάση τους όλη αυτήν την περίοδο. Μακάρι να πέσω έξω…

ΥΓ.3: Τραγική φιγούρα ο Πρίντεζης. Μακάρι να μείνεις εδώ, αγόρι μου. Εσκασες φέτος και τράβηξες τεράστιο κουπί. Μακάρι να τον πλαισιώσει σημαντικά στο «4» ο Ολυμπιακός του χρόνου.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/06/2017)

Διαβάστε επίσης

Το μεγάλο κίνητρο του Χάσι

Το μεγάλο κίνητρο του Χάσι

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τον 45χρονο τεχνικό και επισημαίνει ότι πλέον έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σεζόν.

Τσίτα στο παρκέ, φωνή και μόνο φωνή στην εξέδρα!

Τσίτα στο παρκέ, φωνή και μόνο φωνή στην εξέδρα!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον αποψινό τελικό στο ΣΕΦ και επισημαίνει ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να δώσει το παραμικρό δικαίωμα στους... γκρίζους να κάνουν ζημιά στον Ολυμπιακό με καμιά διακοπή

Olympiacos BC against all

Olympiacos BC against all

Ο Ακατονόμαστος γράφει για τον πέμπτο τελικό της Α1, όπου ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, αλλά και όλο το σύστημα!