Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα στοιχεία που τον έστειλαν στον Θρύλο

Τα στοιχεία που τον έστειλαν στον Θρύλο
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 - 22:17

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Οσα ζήτησε ο Μπέσνικ Χάσι του τα πρόσφερε η διοίκηση του Ολυμπιακού. Στα χέρια του 45χρονου προπονητή βρίσκεται πλέον και ο Γιάγκος Βούκοβιτς, ο στόπερ που είχε ζητήσει και ήθελε ο κόουτς. Η ιστορία τράβηξε λίγο περισσότερο απ’ ότι περίμεναν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά αυτό δεν ήταν δική τους ευθύνη. Η διοίκηση της Κόνιασπορ είχε σοβαρά θέματα με τους οπαδούς της. Οι αντιδράσεις ήταν πολύ έντονες για την πώληση του Βούκοβιτς στον Ολυμπιακό. Τον λατρεύουν τον παίκτη στο Ικόνιο και φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε χθες. Γι’ αυτό και η Κόνιασπορ τρέναρε όσο μπορούσε περισσότερο τη μεταγραφή του στον Πειραιά.

Ο Βούκοβιτς μπαίνει στην «ερυθρόλευκη» μηχανή και το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και στο εξής. Τι περιμένει να πάρει από αυτόν ο Χάσι και τι έχει δει που τελικά επέλεξε τον 29χρονο Σέρβο. Σημαντικότατο ότι είναι αριστεροπόδαρος και αυτή τη στιγμή λείπει από την ομάδα. Πέρσι για παράδειγμα ο Ολυμπιακός είχε αριστερό στόπερ τον Ντα Κόστα (που είναι δεξιοπόδαρος) και με εντολή να κάνει γιόμες και αυτό γιατί ο Μπέντο επέμενε να μην παίζει ο Σιόβας. Τέλος πάντως ο Χάσι ήθελε στόπερ με αριστερό πόδι όπως θέλει να έχει κάθε σοβαρός προπονητής. Ηθελε επίσης ύψος στην άμυνα του και ο «Βούκο» μπορεί να το δώσει.

Από τα 195 εκατοστά βλέπει τον κόσμο ο διεθνής αμυντικός. Στην Κόνιασπορ ήταν ο ηγέτης της άμυνας, ήταν ο άνθρωπος που πάνω του στηρίζονταν τα μετόπισθεν. Αυτό ακριβώς που έλειπε από τον Ολυμπιακό. Ενας στόπερ ηγέτης που θα μπορέσει να κατευθύνει την αμυντική λειτουργία. Ο Χάσι είδε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια ο παίκτης έχει γεμάτες χρονιές και μάλιστα χωρίς τραυματισμούς. Ο Βούκοβιτς βγάζει τις σεζόν με ελάχιστες έως μηδαμινές κίτρινες κάρτες. Μεγάλο προσόν για τον Σέρβο αμυντικό να μην δέχεται εύκολα κάρτες. Πάντως με τα στοιχεία που έχει ο 29χρονος αμυντικός το πιθανότερο είναι πως θα παίξει με τον Ρέτσο δίπλα του παρά με τον Μποτία. Θέλει έναν γρήγορο αμυντικό να έχει στο πλάι του, γιατί είναι λογικό ως παίκτης με ύψος 1,95 να υστερεί στην ταχύτητα.

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΦΕΝΕΡ, ΓΑΛΑΤΑ

Απορούν μερικοί γιατί τον παίκτη δεν τον πήρε στην Τουρκία κάποια από τις μεγάλες ομάδες. Είχε υπάρξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του από τη Φενέρμπαχτσε και την Γαλατασαράι. Για την πρώτη το διέψευσε ο ίδιος χθες, αλλά τουρκικά δημοσιεύματα στο παρελθόν έγραφαν ότι είναι στο… στόχαστρο και των δύο. Πολύ δύσκολα, όμως, η διοίκηση της Κόνιασπορ θα έπαιρνε την απόφαση να τον δώσει σε άλλη ομάδα της χώρας. Εδώ τώρα με τον Ολυμπιακό και οι αντιδράσεις είναι πάρα πολύ έντονες.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/07/2017)

Διαβάστε επίσης

Η αγωνιστική διαφορά με πέρσι

Η αγωνιστική διαφορά με πέρσι

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει ότι ο Μπέσνικ Χάσι φτιάχνει μια επιθετική ομάδα που θα πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.