Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σκούξιμο και τα κουράγια

Το σκούξιμο και τα κουράγια
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 - 17:33

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Δεν πρόλαβε καλά-καλά ο Ολυμπιακός να πανηγυρίσει μια νίκη στο πρωτάθλημα και άρχισε η κλάψα και το σκούξιμο. Είναι το πρώτο σημάδι αυτό. Και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κρατήσει η ομάδα ενόψει της συνέχειας. Από τις αντιδράσεις των «εξυγιαντών» παίρνεις χαμπάρι πώς γουστάρουν να παίζουν το παιχνίδι. Και πόσο τρέμουν όταν τα μπλόκα που έχουν στήσει μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδειχθεί ικανά να φρενάρουν όσο θα έπρεπε τον Ολυμπιακό. Ακόμα κάνει μπαμ το «διπλό» που πήρε ο Θρύλος στη Νέα Σμύρνη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το χρησιμοποιήσει ο Τάκης στα αποδυτήρια. Να δείξει στους παίκτες του πόσο από πάνω είναι σε σχέση με τους αιώνια καταδικασμένους δευτερότριτους.

Δεύτερο πράγμα που πρέπει να κρατήσει είναι οι δύο σημαντικές επιστροφές: του Φορτούνη και του Ανσαριφάρντ. Ο πρώτος είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και η ανεβασμένη ψυχολογία του μπορεί να πουσάρει την ομάδα στην κορυφή πολύ πριν την ημερομηνία που έβαλε ο Λεμονής ως όριο. Ο δεύτερος είναι ο επιθετικός του Ολυμπιακού με τη μεγαλύτερη επαφή με το γκολ. Το έδειξε κόντρα στη Λάρισα την πρώτη αγωνιστική, το ξαναέδειξε στη Νέα Σμύρνη. Μέχρι τουλάχιστον να συνέλθει ο Τζούρτζεβιτς ή να γίνει εντελώς καλά ο Εμενίκε, ο Καρίμ πρέπει να είναι βασικός στην επίθεση του Ολυμπιακού. Να κρατήσουμε και την εικόνα του Πάρντο, να κρατήσουμε και αυτή του Ρομαό όσο είχε κουράγια ο Ολυμπιακός, αλλά... Υπάρχει και κάτι που πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Κι έχει να κάνει με τις δυνάμεις των παικτών.

Δεν είναι εύκολη δουλειά, μάλλον είναι δυσκολότερη ακόμα και από το να μάθεις στους παίκτες ένα καινούριο σύστημα. Η βελτίωση, όμως, της φυσικής κατάστασης φάνηκε και στη Νέα Σμύρνη ότι είναι βασική προτεραιότητα για τον Τάκη Λεμονή και τους συνεργάτες του. Αν βρει την άκρη και εκεί ο κόουτς, τότε με σιγουριά ο Ολυμπιακός πολύ γρήγορα θα πατήσει κορυφή και δεν θα πέσει από αυτή...

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/10/2017)

Διαβάστε επίσης

Ξεφτιλιστείτε ελεύθερα

Ξεφτιλιστείτε ελεύθερα

Εκτίθεται ο Γραμμένος με τα «όργια» στη διαιτησία * Με αρχιδιαιτητή τον Περέιρα έδιωξαν ανεξάρτητους και έμπειρους διαιτητές, κρατώντας τα «εργαλεία» του συστήματος που προκάλεσαν και επί Τριτσώνη, Κουκουλάκη.

Σας θέλω στα χάι σας

Σας θέλω στα χάι σας

Οι «απέναντι» θα πρέπει να χαλαρώσουν, το ποτήρι έχει μπόλικη πίκρα ακόμα- Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου