Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποιά ΕΠΟ; Πόλεμος γίνεται!

Ποιά ΕΠΟ; Πόλεμος γίνεται!
Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018 - 22:17

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί να διαφημίζουν ότι τάχα το πρωτάθλημα έγινε ανταγωνιστικό, όμως η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν ξέφυγε από τους υπόλοιπους, επειδή δεν τον άφησε η διαιτησία, η οποία του στέρησε οκτώ βαθμούς, ενώ την ίδια στιγμή ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ευνοήθηκαν σε αρκετά παιχνίδια τους. Μπορεί να λένε ότι ο… εικονικός ανταγωνισμός στις πρώτες θέσεις να αποτελεί… εξυγίανση, όμως ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν δείξει ότι δεν τους ενδιαφέρει το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το τελευταίο προκύπτει και από τις διχαστικές δηλώσεις του Σαββίδη, την παραμονή των Χριστουγέννων, με τις οποίες κήρυξε πόλεμο στην ΑΕΚ, αφού με αυτή συνεργάστηκε από το «αθηναϊκό κατεστημένο» για να πάρει την ΕΠΟ. Ετσι στην ποδοσφαιρική πιάτσα γνωρίζουν άπαντες ότι η σύγκρουση των δικεφάλων ξεκίνησε, με την ΑΕΚ να έχει… σύμμαχο την FIFA… Αιγάλεω.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ βρίσκονται στα χαρακώματα και οργανώνονται ποιος θα επικρατήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, και από τις δυο πλευρές έγιναν τηλεφωνικά… γκάλοπ, με την ευκαιρία και των γιορτών, ώστε να «ακτινογραφήσουν» ποιος σύμβουλος της ΕΠΟ και ποιος πρόεδρος ένωσης είναι με το μπλοκ του βορρά και ποιος με το μπλοκ του νότου. Ο διαχωρισμός είναι τόσο εμφανής και είναι χαρακτηριστικό ότι πρόεδροι ποδοσφαιρικών ενώσεων της Βορείου Ελλάδας κλήθηκαν να έρθουν στην Αθήνα, προκειμένου να κάνουν κουβέντα για τα ποδοσφαιρικά… δρώμενα. Το τελευταίο γνώριζε ο Σαββίδης, όταν έκανε τις δηλώσεις που επιβεβαίωσαν και τον πόλεμο. Αιφνιδιάστηκαν μόνο όσοι δεν μας διάβαζαν…

Ο Γραμμένος θα ήθελε να διατηρηθεί η ανακωχή, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως μπορεί να ήταν πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, όμως η κεντρική διοίκηση είναι διαφορετική υπόθεση.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος ήταν πολλά χρόνια στην ΕΠΣ Μακεδονίας όμως δεν έχει πείρα από κεντρική διοίκηση

Ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλεύεται ομάδες: Τι ώρα;

Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε ότι δεν θα εκμεταλλευτεί τη δύσκολη φάση που περνάει ο Παναθηναϊκός και δεν θα πάρει παίκτη του ως ελεύθερο, δηλαδή τον Χουλτ, δεσμευόμενος πως αν ενδιαφέρεται για κάποιον θα καταθέσει πρόταση. Όμως, δεν έπραξε το ίδιο και με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο οποίος κατέθεσε πρόταση για οφειλές ύψους 2.360 ευρώ, ώστε το καλοκαίρι να μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Λίγη ώρα πριν την εκδίκαση της προσφυγής οι δυο πλευρές τα βρήκαν, ο Πασχαλάκης έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στον ΠΑΟΚ.

Ηταν και… φίλοι

Με την ανακοίνωσή του, στις 26 Ιουλίου 2017, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε… φωτογραφίσει ότι πίσω από την προσφυγή κρύβεται άλλη ομάδα, όμως δεν εξαπέλυσε επίθεση στον ΠΑΟΚ, επειδή δεν ήθελε να χαλάσει τις καλές σχέσεις του, από όπου έχει και δανεικούς. Ετσι η ομάδα της Ηπείρου στην ανακοίνωσή της έκανε αναφορά σε προσφυγή «ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος πριν μόλις από μια εβδομάδα δήλωνε σε συνέντευξη του στα Μέσα ενημέρωσης ότι περνάει πολύ καλά στον ΠΑΣ».

Οι φόβοι για διάλυση της Superleague

Το… σπάσιμο της Κεντρικής Διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ισοδυναμεί και με τη διάλυση της Superleague, αφού δεν θα υπάρχουν έσοδα και δεν θα μπορεί να επιβιώσει ως οργανισμός. Ηδη, κάποιοι άρχισαν να φωτογραφίζουν ότι οι ομάδες θα πορευτούν με βάση το… μοντέλο του ΠΑΟΚ, τον οποίο θα συνέφερε, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα το πρωτάθλημα να διοργανώνεται από την ΕΠΟ, την οποία θεωρεί ότι ελέγχει. Παράλληλα, ο Σαββίδης θα ήθελε το κανάλι του, το Ε, να δείχνει τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του.

Για το θέμα των τηλεοπτικών της Λίγκας θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα εξής:

1)Ακόμη και με διάλυση της Κεντρικής Διαχείρισης ο Ολυμπιακός δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. Είναι η πιο εμπορική ομάδα και αν διεκδικήσει μόνος του χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, θα πάρει περισσότερα από τα τωρινά.

2)Δεν υπάρχει κανένα «μοντέλο ΠΑΟΚ» στα τηλεοπτικά, όπως διαφημίζουν. Αρχικά ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε στην κεντρική διαχείριση, όμως δεν κατάφερε να βρει …στέγη. Κατόπιν εορτής, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ζήτησε να μπει στην Κεντρική Διαχείριση, όμως επειδή η NOVA είχε κάνει πρόταση, βρέθηκε η «χρυσή τομή» να υπογράψει μόνος του, για να μην πάρουν λιγότερα χρήματα οι «μικροί».

3)Η ημερομηνία, δηλαδή η 15η Ιανουαρίου, που αναφέρεται ως καταληκτική για να απαντήσει η NOVA, περιλαμβάνεται στο ισχύον συμβόλαιο της Λίγκας με το συνδρομητικό. Δηλαδή, δεν ανακάλυψαν την… Αμερική. Όμως, η NOVA δεν μπορεί να απαντήσει, καθώς οι μετοχές της έχουν δεσμευτεί από τις τράπεζες και βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης, διαδικασία που δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

4)Η προσφορά της NOVA είναι 30 εκατ. ευρώ. Όμως, η Λίγκα θέλει συν 1,5 εκατ. ευρώ για τους μικρούς και συν 2 εκατ. ευρώ, επειδή η NOVA πούλησε τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος και σε εταιρίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας (Wind, Vodafone).

5)Οι «μικροί» θα κάνουν μέτωπο για να μη σπάσει η κεντρική διαχείριση και θα απειλούν με απεργία, αν δεν βρουν «στέγη».

6)Για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει πρώτα να αποφασιστούν οι όροι διεξαγωγής του πρωταθλήματος (πλέι οφ κτλ).

Διαβάστε επίσης

Επιλογή με… άρωμα εξετάσεων

Επιλογή με… άρωμα εξετάσεων

Ο Διαμαντόπουλος άκουσε τα παράπονα του ΠΑΟΚ και τον έβαλαν ΑΕΛ-Ολυμπιακός. Ορισμός για… κλάματα που δείχνει ότι έχασαν τη… μπάλα