Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θυμίζει Σέλουκ ο Ενροτό

Θυμίζει Σέλουκ ο Ενροτό
Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011 - 01:52

Από τον Τουρέ στον… Μιραλάς!

Η περίπτωση του Ενροτό, του μάνατζερ του Μιραλάς, μου ξυπνάει μνήμες, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, της εποχής Σέλουκ και Τουρέ. Ο τρόπος με τον οποίο ο Ενροτό διαχειρίζεται την υπόθεση του πελάτη του, Μιραλάς, έχει εξαιρετικές ομοιότητες με τον τρόπο που είχε διαχειριστεί αντίστοιχα την υπόθεση του Γιάγια Τουρέ ο διαβόητος μάνατζερ Σέλουκ, τότε, αν θυμάστε, ο Σέλουκ είχε φέρει τον Τουρέ στον Ολυμπιακό από τη Μέταλουργκ, όπου ούτε καν αγωνιζόταν, δηλαδή η πορεία του παρά το νεαρό της ηλικίας και το εξαιρετικό ταλέντο διέγραφε κάθετη πτωτική πορεία.

Ο Ολυμπιακός, παρά το ρίσκο, έδωσε την ευκαιρία στον παίκτη και ο Τουρέ, παίζοντας τότε στο Champions και τον Ολυμπιακό δίπλα στον Ριβάλντο και τους παιχταράδες της εποχής έλαμψε και έπιασε από τα μαλλιά τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε στη ζωή! Τη συνέχεια τη θυμάστε: εκβιασμοί του Σέλουκ, διλήμματα του παίκτη, απειλές ότι θα προσφύγει στη FIFA για να μείνει ελεύθερος, αλλά και δακρύβρεχτα σχόλια με πολύ μελό του τύπου ότι δήθεν ο Ολυμπιακός δεν έβγαζε εισιτήριο για να έρθει στην Ελλάδα η σύζυγος του Γιάγια! Το ζήτημα ήταν προφανές: Πώς ο Τουρέ, τον οποίο ο Ολυμπιακός έκανε ξανά παίκτη από τα αζήτητα, θα διαπραγματευόταν ουσιαστικά ελεύθερος ή με όσο το δυνατόν χαμηλότερη εκταμίευση προς τον Ολυμπιακό τη μεταγραφή του.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, πόσα κοινά σημεία υπάρχουν στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε τότε στον Ολυμπιακό ο Σέλουκ και στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται σήμερα στον Θρύλο ο Ενροτό. Πρόκειται για παραλλαγές του ιδίου θέματος για δύο μάνατζερ με την ίδια λογική και τις ίδιες εκβιαστικές προσεγγίσεις, για δύο ποδοσφαιριστές, τον Τουρέ και τον Μιραλάς, τεράστια ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που και οι δύο ήθελαν να αγωνιστούν μετά τον Ολυμπιακό σε πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ και που ο ένας υπό το βάρος των απειλών του Σέλουκ το κατάφερε, ενώ ο άλλος με τα ίδια μέσα που χρησιμοποιεί ο μάνατζέρ του το επιδιώκει.

Οι διαφορές των περιπτώσεων είναι μόνο οι εξής, οι οποίες και στο τέλος της ημέρας θα κρίνουν την υπόθεση παραμονής ή όχι του Μιραλάς.

Πρώτον, ο Σέλουκ εκβίασε τότε τον Ολυμπιακό έχοντας ήδη στα χέρια του πρόταση της Μονακό και έχοντας ήδη κάνει εκ των προτέρων συζητήσεις για μεταπώληση του παίκτη στην Μπαρτσελόνα, όπως ακριβώς και έγινε. Και διερωτώμαι, έχει άραγε στα χέρια του ο Ενροτό μία σοβαρή οικονομική πρόταση για τον Μιραλάς από μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και με τις πλάτες της πρότασης αυτής εκβιάζει τον Ολυμπιακό ή απλώς μπλοφάρει προκειμένου να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο συμβόλαιο για τον πελάτη του και περισσότερα δικά του προσωπικά λεφτά; Γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, το πόσα λεφτά παίρνουν οι μάνατζερ, άσπρα ή μαύρα, κρίνουν πολλές φορές την έκβαση των υποθέσεων…

Δεύτερον, ο Μιραλάς δείχνει να σέβεται και να εκτιμά πολύ περισσότερο τον Ολυμπιακό από όσο τον σεβάστηκε ο Τουρέ και τουλάχιστον επίσημα ο παίκτης παρουσιάζει την εικόνα ενός ανθρώπου που θέλει να μείνει. Εάν λοιπόν τα συναισθήματά του προς τον Ολυμπιακό είναι ειλικρινή και ο σεβασμός προς τον Βαλβέρδε που τον ανέδειξε πραγματικός, τότε εάν το θέλει μπορεί να παραμείνει.

Για να μην κοροϊδευόμαστε περί Μαρκάνο και αριστερού μπακ…
Επειδή κάποιοι έχουν λυσσάξει να φέρουν σώνει και καλά κάποιον Ισπανό παίκτη ονόματι Μαρκάνο, ο οποίος παίζει δανεικός στη Χετάφε, δηλαδή στον «Πανσερραϊκό» της Ισπανίας που διαθέτει μία από τις χειρότερες άμυνες της Πριμέρα Ντιβιζιόν, ας μη μας παραμυθιάζουν ότι πρόκειται για έναν σούπερ αριστερό μπακ που ανεβοκατεβαίνει την πλευρά και βγάζει σέντρες στους επιθετικούς!!! Πρόκειται για έναν παίκτη με ύψος 1.90 μ. (!!!) ο οποίος μόνο αριστερό μπακ δεν είναι, αλλά πρόκειται για αριστερό στόπερ τον οποίο δεν κράτησε στη σύνθεσή της η μέτρια πέρυσι Βιγιαρεάλ και τον έδωσε δανεικό στη Χετάφε. Το παιδί δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός παίκτης, όμως Τζαβέλλας δεν είναι, ούτε Ραούλ Μπράβο είναι, ενώ αριστερός μπακ είναι μόνο κατά συνθήκη.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 08/05/2011)

Διαβάστε επίσης

Και το Αμβούργο για «Τόρο»

Και το Αμβούργο για «Τόρο»

Η ΠΑΕ επιβεβαιώνει ότι θέλει να τον κρατήσει. Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στις «Μεγεθύνσεις» για τον διεθνή μπακ του Θρύλου.

Παντού είναι Πειραιάς!

Παντού είναι Πειραιάς!

Από την 01:00 μέχρι τις 03:40 ο Γιάννης Χάρος άνοιξε διάλογο με όλους τους ΓΑΥΡΟΥΣ σε κάθε γωνιά της γης!