Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«El Pais»: «Ποιος Νίνης; Φετφατζίδης!»

«El Pais»: «Ποιος Νίνης; Φετφατζίδης!»
Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011 - 01:29

«El Pais»: «Ποιος Νίνης; Φετφατζίδης! Το νέο μαργαριτάρι της Ελλάδας»

ΕΧΩ βαρεθεί να γράφω από τότε που τέλειωσε το πρωτάθλημα ότι ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα του Ολυμπιακού είναι η αξιοποίηση του Φετφατζίδη. Φως φανάρι ότι το παιδί έχει το χάρισμα. Αρα, αν δεν μπορεί ο σύλλογος να επενδύσει πάνω στο ταλέντο του, θα κάνει κακό και στον εαυτό του, όχι μόνο στον παίκτη.

* Ο «Φέτφα» έχει μειονεκτήματα. Κτυπητά. Αλλά έχει και ποιότητα. Εμφανή. Χρειάζεται δουλειά και από τον ίδιο κι από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Εάν οι «ερυθρόλευκοι» δεν... εκμεταλλευθούν αυτό το παιδί, τότε θα έχουν χάσει το μεγαλύτερο ατού τους για την ανάπτυξη της ακαδημίας τους. Διότι, αν παίξει ο «Φέτφα» στον Ολυμπιακό, θα αποτελεί και το καλύτερο παράδειγμα για τόσα άλλα παιδάκια, ότι μπορεί να εκπληρώσουν τη φιλοδοξία τους να φορέσουν μία ημέρα τη φανέλα του Ολυμπιακού...

* Διάβαζα ένα σχόλιο της χθεσινής ισπανικής «El Pais» για τον νεαρό άσο: «Είναι το νέο μαργαριτάρι του ελληνικού ποδοσφαίρου, παίρνοντας τη θέση του Νίνη, που είχε παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τώρα, είναι η αποκάλυψη που λέγεται Φετφατζίδης. Ενας βραχύσωμος κυνηγός, γεννημένος το 1990. Γρήγορος, επιδέξιος και σκόρερ, ένας πολιορκητικός κριός αποσυναρμολόγησε τη Μάλτα».

* Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, ο «Φέτφα» έχει παίξει τέσσερις φορές βασικός στην Εθνική (συνολικά είναι εφτά φορές διεθνής) και έχει ήδη βάλει τρία γκολάκια. Εντάξει, δεν είναι κατόρθωμα να σκοράρεις επί του Καναδά και της Μάλτας, αλλά από κάπου θα ξεκινήσεις.

Το παιδί είναι 20 ετών και ουσιαστικά πρώτη χρονιά παίζει. Και στον Ολυμπιακό τα γκολ που έχει βάλει δεν είναι σημαντικά: το πέμπτο στο 6-1 με την Μπέσα, το τρίτο στο 3-0 στην Ξάνθη και το έκτο στο 6-0 με τη Λάρισα. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έχει προδιαγραφές. Και ασίστ βγάζει και δοκάρια έχει και σε ευκαιρίες είναι μέσα. Τέλος πάντων, για πρώτη του σεζόν μια χαρά τα πήγε και έδειξε πολλά...

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον ΓΑΥΡΟ στις 6/6/2011)

Διαβάστε επίσης

«Κανέναν όρο δεν έχει το συμβόλαιο του Βαλβέρδε...

«Κανέναν όρο δεν έχει το συμβόλαιο του Βαλβέρδε...

...ώστε να μπορεί να το σπάσει και να γυρίσει τώρα στην Ισπανία». Ο Βαλβέρδε είναι εδώ και περίπου ενάμιση μήνα επίσημα προπονητής του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν, αλλά ο… έρωτας των Βάσκων για τον Ερνέστο καλά κρατεί.