Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν μπορούν να γιατρευτούν, ούτε φάρμακο να βρουν

Δεν μπορούν να γιατρευτούν, ούτε φάρμακο να βρουν
Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011 - 22:29

ΤΟ 1988 ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Δεν μπορούν να γιατρευτούν, ούτε φάρμακο να βρουν οι ΓΑΥΡΟΙ της Νέας Υόρκης.

Γεια σας. αδέρφια μου ΓΑΥΡΟΙ! Είμαστε ακόμα σε αμερικανικά εδάφη, έχουμε λιώσει από το ξενύχτι και το ξίδι με τους άρρωστους και τρελούς αδερφούς μας, που έχουμε μπλέξει εδώ και δεν μας έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί. Να σε καλούν και να σε τιμούν ΓΑΥΡΟΙ, που από τόσο πολύ μακριά είναι τόσο κοντά, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα και στις πράξεις, όπως η συνδεσμάρα που έχουμε στη Νέα Υόρκη, για εμένα προσωπικά είναι πολύ μεγάλη τιμή! Η αγάπη αυτών των ανθρώπων για τον Ολυμπιακό και τη Θύρα 7 είναι τεράστια, ξεπερνάει τα όρια της λογικής και θα σας το ξαναπώ, πως μπορεί τα αδέρφια μας εδώ να ζουν μακριά μας, αλλά η αγάπη τους για την ομαδάρα μας και την Ελλαδάρα μας σβήνει τις αποστάσεις και μας φέρνει πάντα πιο κοντά!

Τα αδέρφια μας από Νέα Υόρκη, με τον φετινό τους ετήσιο χορό, παρά το άγχος που είχαν, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Γιόρτασαν, και είχαμε τη χαρά να είμαστε μαζί τους, άλλον έναν τίτλο. Τον 38ο, έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε. Τώρα θα σας πω λίγα λόγια για αυτόν τον σύνδεσμο. Η ιδέα, έτσι ώστε να ιδρυθεί ο σύνδεσμος, ήταν του Πέτρου Μουτάφη με τον Θύμιο Γερμανό και τον μπαρμπα-Κώστα τον Φασουλή, τον πατριάρχη του συνδέσμου! Μαζεύτηκαν τα αλάνια μια χειμωνιάτικη νύχτα στο εστιατόριο Λεμονιά, ο Πέτρος και ο Θύμιος, που συνέλαβαν αυτή την ιδέα, έτσι ώστε να πάρει σάρκα και οστά με την ίδρυση του συνδέσμου φιλάθλων Ολυμπιακού Νέας Υόρκης. Μέσα στον μήνα έγινε και η πρώτη μάζωξη, στο Κρητικό Σπίτι. Με σκοπό, να μπουν οι βάσεις γι’ αυτό το πολύ ωραίο και δυνατό που πλέον έχουν υλοποιήσει.

Η πρώτη τους γενική συνέλευση έγινε στις 20 Μαρτίου του 1988. Και το πρώτο διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε από τους Πέτρο Μουτάφη (πρόεδρο), Θύμιο Γερμανό (α’ αντιπρόεδρος), Γεωργία Κυνηγού (β’ αντιπρόεδρος), Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο (γενικός γραμματέας), Λεωνίδα Κακούνη (ειδικός γραμματέας), Κώστα Πλατή (ταμίας) και μέλη ήταν οι Ρόδης, Ανδρέου, Αλέκος Αναστόπουλος, Τάκης Βύρων, Νίκος Ζάχαρης και ο αείμνηστος Βαγγέλης Σαπόκολος.

Ο σύνδεσμος αυτός, αδέρφια μου, εκτός από κοινωνικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, κάνει ακόμα πολύ περισσότερα πράγματα για τους ΓΑΥΡΟΥΣ και εδώ στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα μας. Θα έχετε τη χαρά μέσα στις επόμενες ημέρες, να δείτε μια αναλυτική εικόνα για τις ενέργειες του συνδέσμου, όπως και για την ίδρυσή του, αφού ο τωρινός πρόεδρός του, Θεόδωρος Μενής, ή αλλιώς ο γνωστός Τέρης, αυτές τις ημέρες, που είμαστε εδώ, μάς ενημέρωσε για τα πάντα… Και από την εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ» σε αφιερώματα, αλλά ειδικά από το gavros.gr, με τα πάρα πολλά βίντεο που έχουμε τραβήξει εδώ με τον Διονύση Βερβελέ, θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση και για τον σύνδεσμο με τους άρρωστους ομογενείς μας εδώ, αλλά και για το πώς περάσαμε αυτές τις ημέρες μαζί τους.

ΜΠΡΟΝΞ, ΓΑΥΡΟΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ!
Δεν γινόταν να μην «κάνει σκασιά» ο Χάρος και να μην πάρει γεύση από τις κακόφημες συνοικίες της Αμερικής. Ετσι, με πήρε και με πήγε ο ταμίας του συνδέσμου, Γιάννης Μάνεσης, μαζί με τον Γιάννη Νικολή, στα μέρη όπου μένει, δηλαδή στο Μπρονξ! Περάσαμε τη γέφυρα που σκάει στο Μπρονξ και με το που τελείωνε, καταλάβαινες που είχες φτάσει. Μαυρίλα σε όλο της το μεγαλείο! Σαν τη μύγα μες στο γάλα ήμασταν! Θα σας αφήσω με την περιέργεια, διότι αυτά καλύτερα είναι να τα βλέπετε παρά να τα διαβάζετε!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον ΓΑΥΡΟ στις 6/6/2011)

Διαβάστε επίσης