Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η εποχή του Ολυμπιακού ανατέλλει

Η εποχή του Ολυμπιακού ανατέλλει
Κυριακή, 3 Μαΐου 2015 - 17:04

Η νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον αιώνιο μέσα στο ΟΑΚΑ και μάλιστα με διαφορά ρεκόρ για τους ερυθρόλευκους στο Μαρούσι, σκόρπισε ενθουσιασμό στους φιλάθλους. Δεν ήταν η νίκη αυτή καθ' αυτή αλλά ο τρόπος που ήρθε. Ίσως για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός έδειξε τέτοια αυτοπεποίθηση, μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, πάτησε γερά στο γήπεδο και δεν άφησε ούτε δευτερόλεπτο στον αντίπαλο την ευκαιρία να ελπίσει ότι θα μπορούσε να ανατρέψει το παιχνίδι όπως γινόταν παλαιότερα. Μην πάμε πολύ πίσω. Θυμηθείτε πως χάθηκε το παιχνίδι Κυπέλλου στην τελευταία φάση.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν μαχητικοί, κέρδιζαν τις προσωπικές τους μονομαχίες και έμπαιναν πολύ δυνατά στις φάσεις. Ο Σφαιρόπουλος έκανε σωστή διαχείριση και δείχνει ότι «το έχει» για προπονητής του Ολυμπιακού. Ακόμη και το πότε παίρνει τα time out είναι καλά μελετημένο. Αν το προσέξετε θα το καταλάβετε. Το έχει κάνει επιστήμη το συγκεκριμένο θέμα και έχει κερδίσει παιχνίδια σπουδαία όπως το τελευταίο με την Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα τα τελευταία χρόνια στο μπάσκετ. Ειδικά τις δύο τελευταίες χρονιές χάρισε το πρωτάθλημα στον αιώνιο αντίπαλό του γιατί δεν το πίστεψε. Αυτό δείχνει ότι αλλάζει και πλέον οι Πειραιώτες θα κερδίζουν αυτό που δικαιούνται και δεν θα κάνουν δώρα.

Η ποιοτική διαφορά σε σύγκριση με τον αιώνιο είναι πλέον εμφανής.

Τις αναλύσεις τις αφήνω σε άλλους συναδέλφους. Αυτό που κρατάω από τον χθεσινό αγώνα είναι η αίσθηση που μας δημιούργησαν οι ερυθρόλευκοι παίκτες, ότι δηλαδή είναι οι καλύτεροι και θα πάρουν αυτό που τους αξίζει μέσα στο γήπεδο. Και το κατέκτησαν. Σε καμία περίπτωση όμως να μην παρασυρθούν όλοι από τον ενθουσιασμό. Κερδήθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος.

Στο τέλος θα γίνει το ταμείο και ο Ολυμπιακός δικαιούται να είναι ο πρωταθλητής. Θα πρέπει όμως να το δείξει μέσα στο γήπεδο. Έχω την εντύπωση ότι αρχίζει η εποχή του δαφνοστεφανομένου και στο μπάσκετ όσο αφορά τα ελληνικά δρώμενα.

ΥΓ: Η χειρονομία του Σπανούλη ήταν ένας αθλητικός πανηγυρισμός και όχι άσεμνη χειρονομία που προσβάλει τους φιλάθλους της άλλης ομάδας. Το έχουμε ζήσει πολλές φορές στα γήπεδα με κορυφαία κίνηση ο παίκτης των φιλοξενούμενων να δείχνει στις κερκίδες τον αριθμό της φανέλας του μετά από ένα γκολ ή ακόμα και την κίνηση με το αφτί. Δεν δικαιολογείται η εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο.

ΥΓ2: Ο Λαρισαίος θα πρέπει να αποβάλλει αυτή την εμμονή που έχει να θέλει να κερδίζει μόνος του τον αιώνιο.

Διαβάστε επίσης

Είστε ανώτεροι... Δείξτε το!

Είστε ανώτεροι... Δείξτε το!

Ο Θ. Τυριντζής τονίζει πως αν ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ μπει όπως στη σειρά με την Μπαρτσελόνα θα αποδείξει τη διαφορά του...