Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υπόθεση Σκάρπα και SDNA: Το χρονικό της σφαλιάρας

Υπόθεση Σκάρπα και SDNA: Το χρονικό της σφαλιάρας
Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 - 13:40

Ο Βραζιλιάνος Γκουστάβο Σκάρπα ντύθηκε στα ερυθρόλευκα και η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει το χρονικό του απόλυτου δημοσιογραφικού διασυρμού του τελευταίου χρόνου: SDNA και υπόθεση Σκάρπα. Καλή απόλαυση!

Ο Ολυμπιακός απέκτησε με κάθε επισημότητα τον σπουδαίο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Γκουστάβο Σκάρπα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά ποιοτικό ποδοσφαιριστή, σε πολύ καλή ηλικία, 29 ετών, ο οποίος διέπρεψε με τη φανέλα της Παλμέιρας στην Βραζιλία, με την οποία κατέκτησε 2 φορές το Κόπα Λιμπερταδόρες και 2 φορές το πρωτάθλημα Βραζιλίας, ενώ δύο φορές αναδείχθηκε μέλος της κορυφαίας ενδεκάδας του Κόπα Λιμπερταδόρες. Πέρυσι βρέθηκε στη Νότιγχαμ και φέτος έρχεται στον Ολυμπιακό. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται, σύμφωνα με το Transfermarkt, στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η πορεία του Σκάρπα από την Βραζιλία στη Νότιγχαμ και από εκεί, στον Ολυμπιακό, μας δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε πως λειτουργεί η προπαγάνδα σε μερίδα των αθλητικών ΜΜΕ. Θα δούμε λοιπόν αναλυτικά τα όσα διαβάσαμε τον τελευταίο χρόνο για τον Σκάρπα, τη Νότιγχαμ και τον Ολυμπιακό στο SDNA και ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του.

Εισαγωγικά, πρέπει να αναφέρουμε τα εξής: Όταν το καλοκαίρι του 2022, η Νότιγχαμ εξασφάλισε την άνοδό της στην Premier League, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε ο πρώτος Έλληνας ιδιοκτήτης στην κορυφαία ποδοσφαιρική Λίγκα του κόσμου. Για το SDNA ήταν μία δύσκολη στιγμή να βλέπουν τον Μαρινάκη να φτάνει σε αυτό το επίπεδο, καθώς κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021/22 οι τίτλοι του site προεξοφλούσαν υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία και τελικά η Νότιγχαμ ανέβηκε στην Premier League!

Στις αρχές Ιουλίου 2022, η Νότιγχαμ είναι πλέον επίλεκτο μέλος της Premier League. Τότε η Αγγλική ομάδα καταφέρνει να αποκτήσει τον Σκάρπα. Ο σχεδιασμός όμως είναι να παραχωρηθεί ο παίκτης ως δανεικός στον Ολυμπιακό κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2023.

Με λίγα λόγια, ο Αγγλικός σύλλογος αποκτούσε έναν παίκτη, ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό λίγους μήνες αργότερα. Άλλη μια απόδειξη ότι η ενασχόληση του Μαρινάκη με την Φόρεστ, λειτουργεί υπέρ των Ερυθρόλευκων.

11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
ΚΡΥΑ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΛΑΚΙΩΤΗΣ

Στο SDNA δεν μπορούν να το χωνέψουν. Ενοχλούνται. Στις 11/07/2022 αντιμετωπίζουν το θέμα με ειρωνείες:

12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΣΕ ΚΛΑΜΑΤΑ

Την επόμενη μέρα, στις 12/07/2022, συνεχίζουν στη λογική της ειρωνείας:

Την ίδια μέρα (12/07/2022), ο εκνευρισμός διαδέχεται τις ειρωνείες και εκδίδουν μέχρι και... «θέση SDNA» για το θέμα:

Η πιάτσα των ρεπόρτερς του Ολυμπιακού, γνωστοποιεί ότι ο παίκτης προορίζεται για τον Ολυμπιακό στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου 2023, παρότι υπέγραψε στη Νότιγχαμ. Στο SDNA... αφρίζουν, κραυγάζοντας «Σοβαρά τώρα; Σοβαρά;» Ναι παιδιά, σοβαρότατα. Μην χτυπιέστε:

Αμέσως τους έπιασε ο πόνος για την Νότιγχαμ. «Μα να ξοδεύει τα λεφτά της Premier League για χάρη του Ολυμπιακού»; Παρέλειψαν να ρωτήσουν οι επιτελείς της Φόρεστ τον Βασίλη Παπαθεοδώρου...

Για την ιστορία, δεν υπάρχει καμία απολύτως παρανομία. Η πολυιδιοκτησία ομάδων διαφορετικών χωρών είναι απολύτως νόμιμη και οι ομάδες που έχουν ίδιο ιδιοκτήτη, μπορούν να έχουν ελεύθερα όσες μεταγραφικές δοσοληψίες επιθυμούν.

Θυμίζουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από το παρελθόν. Όταν το 1998 η ΠΑΕ ΑΕΚ ανήκε στην Αγγλική πολυεθνική εταιρεία ENIC (στην οποία ανήκε, μεταξύ άλλων και η Ιταλική Βιτσέντζα), η ιδιοκτήτρια εταιρεία παραχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στην ΑΕΚ τον Κροάτη Γκόραν Τόμιτς από την Βιτσέντζα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όταν η Ένωση αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ήταν μία καθόλα νόμιμη κίνηση.

Βέβαια για να προσπαθήσουν να υποτιμήσουν τον Ολυμπιακό, δείτε τι σκέφτηκαν να γράψουν οι κύριοι του SDNA στο ίδιο άρθρο:

Παρομοίασαν τον Σκάρπα με λιμούζινα, την Νότιγχαμ με τον ιδιοκτήτη της λιμούζινας και τον Ολυμπιακό με τον... παρκαδόρο που βγάζει selfie με τη λιμουζίνα που δεν του ανήκει και επιστρέφει τα κλειδιά στον ιδιοκτήτη (επειδή ο Σκάρπα προοριζόταν ως δανεικός!)

Εδώ πραγματικα μπορεί να γελάσει ο κάθε πικραμένος, καθώς, σύμφωνα με το SDNA, όλες οι ομάδες που αποκτούν δανεικούς ποδοσφαιριστές, είναι... παρκαδόροι του αφεντικού!

Βέβαια, πώς γίνεται να έγραψαν οι άνθρωποι ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΘΡΟ ότι με τα λεφτά της ανόδου της Νότιγχαμ ενισχύεται ο Ολυμπιακός και αμέσως μετά να γράφουν ότι ο Ολυμπιακός δεν ενισχύεται, απλά λειτουργεί σαν παρκαδόρος και βγάζει selfies με τους δανεικούς για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του, αυτό χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης!

16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022
ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Τον Αύγουστο, ο Σκάρπα έχει αποκτηθεί πλέον από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο σχεδιασμός είναι να παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο (αν απαιτηθεί), αλλά εκείνη τη στιγμή, ανήκει στους Άγγλους. Όπως είναι φυσικό, ο άνθρωπος αναφέρει ότι το όνειρό του ήταν να αγωνιστεί στην Αγγλία.

Το SDNA ξεσαλώνει που δεν αναφέρθηκε ο Σκάρπα στον Ολυμπιακό: «Ούτε αναφορά στον Ολυμπιακό!»

Δηλαδή, σύμφωνα με το site του Παπαθεοδώρου, θα έπρεπε ο Σκάρπα να πάρει μεταγραφή στη Νότιγχαμ και να λέει στους δημοσιογράφους της χώρας του ή της Αγγλίας, ότι το όνειρό του είναι να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, επειδή προβλέπεται να πάει μελλοντικά εκεί. Γιατί να το κάνει; Μέχρι και τα τρολάκια του SDNA, παραξενεύτηκαν:

Στο SDNA συνέχισαν απτόητοι. Με νέο άρθρο μίλησαν για τον «ενθουσιασμό» του Σκάρπα που θα αγωνιστεί στην Premier League, κάνοντας λόγο για «αδιαφορία» προς τον Ολυμπιακό.

Φυσικά, αν ο Σκάρπα έλεγε ότι το όνειρό του ήταν να αγωνιστεί στην Ελλάδα, θα έχρηζε δικαστικής συμπαράστασης ή ακούσιας νοσηλείας. Το φυσιολογικό για έναν ποδοσφαιριστή θα ήταν να θέλει αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη και όχι στο Μπαλτακιστάν, αλλά ούτε αυτό συγκίνησε το site της αλήθειας...

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ!

Και φτάνουμε στον Οκτώβριο. Πάρτε μαθήματα για το πως διαστρεβλώνονται οι δηλώσεις και περνάνε τα μηνύματα που θέλουν...

Όπως είπαμε, προτού πάρει μεταγραφή στην Νότιγχαμ, ο Σκάρπα αγωνιζόταν στην Παλμέιρας. Προπονητής του ήταν ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα. Σε συνέντευξή του σε Βραζιλιάνικο μέσο ενημέρωσης, ο ποδοσφαιριστής ανέφερε ότι δεν είχε όνειρο να αγωνιστεί στην Ελλάδα και ότι ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ τον συμβούλεψε να μην πάει στην Ελλάδα.

Ο τίτλος όμως ήταν διαφορετικός, παρουσιάζοντας ότι ο Βραζιλιάνος παίκτης είπε ότι δεν ήταν όνειρό του να πάει στον Ολυμπιακό (όχι στην Ελλάδα) και ότι τον απέτρεψε (από τον Ολυμπιακό προφανώς) ο Αμπέλ Φερέιρα. Έτσι για να χαρούν λίγο και οι παοκτσήδες αναγνώστες βρε αδερφέ.

Ο τίτλος:

Η πραγματική δήλωση:

Δηλαδή με λίγα λόγια, ο Σκάρπα δεν είχε το όνειρο να έρθει στην Ελλάδα (δεν τον αδικούμε, ούτε εμείς θα το είχαμε στη θεση του), αλλά το SDNA συνέχιζε με μανιακούς ρυθμους να ασχολείται με το θέμα...

2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΞΕΡΑΣΜΑ ΜΙΣΟΥΣ

Εν τέλει, ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε πέρυσι τον Σκάρπα. Έτσι συμβαίνει στη ζωή, ο κόσμος είναι δυναμικός! Οι μεταγραφικές εξελίξεις του καλοκαιριού οδήγησαν σε υπεροπλία στη θέση του Σκάρπα με Χάμες Ροντρίγκεζ, Μπιέλ, Φορτούνη και Βαλμπουενά. Με τέσσερα δεκάρια σε μία ομάδα και μάλιστα παίκτες αυτού του επιπέδου, το τελευταίο που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός ήταν ένα πέμπτο δεκάρι. Συνεπώς, δεν χρειάστηκε να υλοποιηθεί το σχέδιο του δανεισμού του Σκάρπα.

Τότε ήταν που έγινε το μεγαλύτερο ξεσάλωμα από το SDNA που δεν δίστασε να επιτεθεί με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε συναδέλφους του δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο για «τη μεγαλύτερη ξεφτίλα στη σύγχρονη ιστορία του αθλητικού Τύπου», επειδή οι ρεπόρτερς του Ολυμπιακού είχαν αναφέρει ότι θα πάει τον Ιανουάριο ο Σκάρπα στον Πειραιά και τελικά δεν χρειάστηκε να πάει:

Δεν δίστασαν ακόμα και να μιλήσουν για «ρόμπες ξεκούμπωτες». Αλήθεια, ελέγχθηκαν ποτέ πειθαρχικά για όσα έγραψαν για τους συναδέλφους τους;

10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

Η τούρτα της προπαγάνδας χρειαζόταν όμως και το κερασάκι της. Αυτό ήταν μία δόση τρολαρίσματος. Όταν στις 10/12/2022, δόθηκε φιλικός αγώνας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Νότιγχαμ Φόρεστ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ήρθε φυσικά και ο Σκάρπα με την αποστολή της Αγγλικής ομάδας. Στο SDNA ειρωνεύτηκαν, λέγοντας ότι η δέσμευση της διοίκησης του Ολυμπιακού έγινε πράξη και ο Σκάρπα ήρθε στο Καραϊσκάκη, έστω και με τη φανέλα της Νότιγχαμ:

ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ...

Και φτάνουμε στο σήμερα, 8 μήνες αργότερα... Βαλμπουενά και Χάμες αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό και ο Σκάρπα πλέον χρειάστηκε στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Έτσι λοιπόν, με συνοπτικές και απόλυτα νόμιμες διαδικασίες αποκτήθηκε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

- Οι άναρθρες κραυγές για «τη μεγαλύτερη ξεφτίλα στην ιστορία του αθλητικού Τύπου» και για «ρόμπες ξεκούμπωτες», γύρισαν για μία ακόμα φορά μπούμερανγκ στο απόλυτο «κουβανικό» site της ιστορίας του διαδικτύου στον πλανήτη και ενδεχομένως διαγαλαξιακά!

- Οι ρεπόρτερς του Ολυμπιακού που έλεγαν ότι ο Σκάρπα θα έρθει στον Πειραιά, δικαιώθηκαν.

- Οι ειρωνείες του SDNA ότι ο Σκάρπα ήρθε στο Καραϊσκάκη με τη λάθος φανέλα, γελοιοποιήθηκαν, καθώς σύντομα θα έρθει και με τη σωστή φανέλα.

- Οι συμβουλές του Αμπέλ Φερέιρα, δεν έπιασαν τόπο.

-Τα όνειρα του Σκάρπα να παίξει στην Αγγλία υπήρχαν (και καλώς υπήρχαν), αλλά δεν αποτέλεσαν εμπόδιο να έρθει στην Ελλάδα.

Ο Σκάρπα είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Το να διαπρέψει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη ένα δεκάρι που αγωνίζεται σε ομάδα που δίνει μάχη για τη σωτηρία και δεν έχει σύστημα με δεκάρι, δεν είναι εύκολο.

Οι ικανότητές του πάντως δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Δεν είναι τυχαίο ότι βρέθηκε δύο φορές στην κορυφαία ενδεκάδα του Κόπα Λιμπερταδόρες (το Τσάμπιονς λιγκ της Λατινικής Αμερικής).

Το μόνο που μας ανησυχεί όμως, είναι ότι το SDNA είχε περιγράψει πέρυσι με τα καλύτερα λόγια τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό. Κακός οιωνός, σπανίως πέφτουν μέσα σε όσα λένε:

Και επειδή κάποτε ρωτούσατε με ειρωνεία «Εν αναμονή της άφιξης και της παρουσίασης Σκάρπα στον Ολυμπιακό. Τι όχι;»

Να λοιπόν που αφίχθη ο Σκάρπα... Είδατε πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή;

ΥΓ: Ποιοι είναι τελικά οι ξεφτίλες και ποιοι πρέπει να έχουν ως πρώτο θέμα μία ξεκούμπωτη ρόμπα;

Διαβάστε επίσης

Βαζέχα ο βουτηχτής, ο Πειραιάς του Σπάθα, Κυράστας και Βαρδινογιάννης

Βαζέχα ο βουτηχτής, ο Πειραιάς του Σπάθα, Κυράστας και Βαρδινογιάννης

Μνήμες «παράγκας»: Σαν σήμερα ο Βαζέχα βουτάει για το σταυρό 2 μέτρα εκτός περιοχής και κερδίζει πέναλτι νίκης στις καθυστερήσεις με υπόδειξη διαιτητή του συνδέσμου Πειραιά! Οι δηλώσεις Κυράστα για «αλλοίωση» και «δολοφονία» και η αξέχαστη παρέμβαση του Βαρδινογιάννη. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει μία ξεχασμένη ιστορία...

Συνέντευξη Μαλακατέ: Τα προκλητικά ψέματα και η σκληρή πραγματικότητα

Συνέντευξη Μαλακατέ: Τα προκλητικά ψέματα και η σκληρή πραγματικότητα

Τα αφηγήματα, τα ψέματα και η πικρή αλήθεια. Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη και προκάλεσε, για να χαϊδέψει αυτιά. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τη σκληρή πραγματικότητα με στοιχεία.