Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διαιτησία στη Euroleague: Οι πίνακες που διασύρουν τα πράσινα παραμύθια

Διαιτησία στη Euroleague: Οι πίνακες που διασύρουν τα πράσινα παραμύθια
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023 - 15:45

Το πράσινος θράσος αγγίζει τα όρια της στρατόσφαιρας με την ανακοίνωση κατά της λίγκας του Μποντιρόγκα και η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει αποκαλυπτικούς πίνακες με στοιχεία για τις φετινές διαιτησίες του Παναθηναϊκού στη Euroleague που μουδιάζουν...

Η βασική αρχή που διέπει παραδοσιακά τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, είναι η εξής:

Όσο περισσότερο ευνοούμαστε, τόσο περισσότερο εξοργιζόμαστε. Όσο πιο πολλά μας προσφέρουν, τόσο πιο πολύ μας πνίγει το άδικο. Όσο πιο πολύ μας χαϊδεύουν, τόσο περισσότερο βγάζουμε νύχια.

Τα παραδείγματα είναι δεκάδες στη διάρκεια της ιστορίας και χθες γίναμε μάρτυρες δύο ακόμη περιπτώσεων με τις ανακοινώσεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατά της Nova για τις περιγραφές των αγώνων της ομάδας στη Euroleague, αλλά και κατά της ίδιας της Euroleague για τη διαιτησία!

Αναφορικά με τη διαιτησία, ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για τα σφυρίγματα μετά την ήττα από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι και εμείς σηκώσαμε τα χέρια ψηλά. Δεν υπάρχουν πλέον λέξεις για να αποδώσουν το μέγεθος του θράσους.

Δεν περιμέναμε φυσικά μεγαλύτερη σοβαρότητα από αυτούς που απέδωσαν στην διαιτησία της Τσαρούχα το 32-4 του ημιχρόνου στον τελικό του σούπερ καπ της Ρόδου και που κατηγορούν τον Λιόλιο για το 14-0 σερί του Ολυμπιακού και τους 6/6 ερυθρόλευκους τίτλους της μετά φάρον εποχής.

Οι άνθρωποι που πανηγύριζαν για την πτώση του Μπερτομέου, τώρα γκρινιάζουν για τη διαιτησία σε μια λίγκα που διοικεί ένας πρώην παίκτης τους!

Η Αθλητική διαπλοκή πιστεύει στην αλήθεια των αριθμών που είναι αμείλικτη και ξεμπροστιάζει τα ψέματα και τα αφηγήματα.

Θα δούμε λοιπόν μερικούς πίνακες που θα ανοίξουν τα μάτια και στους πλέον δύσπιστους.

Μέχρι στιγμής, έχουν διεξαχθεί 11 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, δηλαδή σχεδόν το 1/3, οπότε έχουμε ένα ικανοποιητικό δείγμα για να δούμε την αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού από τη διαιτησία φέτος στη διοργάνωση.

Στον πρώτο πίνακα, βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος σε κερδισμένες βολές από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης, με 250 βολές σε 11 αγώνες.

Στον δεύτερο πίνακα, διαπιστώνουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος σε κερδισμένα φάουλ από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης με 245 φάουλ σε 11 αγώνες, ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας.

Ο τρίτος και ο τέταρτος πίνακας είναι οι πλέον ενδεικτικοί της τρομερής διαιτητικής εύνοιας που απολαμβάνει το τριφύλλι από την λίγκα του Μποντιρόγκα.

Σε αυτούς μπορείτε να δείτε τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πολύ χαμηλά στην κατάταξη των σουτ που επιχειρούν οι παίκτες του (14ος σε επιχειρούμενα δίποντα και 13ος σε επιχειρούμενα τρίποντα), αλλά παρόλα αυτά είναι πρώτος σε κερδισμένα φάουλ, όπως είδαμε παραπάνω!

Συνολικά εκτελεσμένα σουτ δύο πόντων:

Συνολικά εκτελεσμένα σουτ τριών πόντων:

Είναι τέτοια η υποτιθέμενη σφαγή της Euroleague προς τον Παναθηναϊκό, που οι παίκτες του κερδίζουν διαρκώς φάουλ, ενώ σουτάρουν σπάνια! Πώς γίνεται αυτό, δεν μπορούμε να σας διαφωτίσουμε...

Τα στοιχεία συνεχίζουν να είναι συγκλονιστικά, καθώς, ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή των κερδισμένων φάουλ, αλλά τα φάουλ που καταλογίζονται εναντίον του είναι ελάχιστα και βρίσκεται στον πάτο του σχετικού πίνακα!

Ένα άλλο στοιχείο που εντυπωσιάζει, είναι ότι το τριφύλλι βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα σε εύστοχες βολές με 187 εύστοχες βολές σε 11 αγώνες, αλλά είναι μόλις 6ος σε συνολικούς πόντους με 912 πόντους σε 11 αγώνες.

Αυτό σημαίνει ότι οι 187 από τους 912 πόντους του Παναθηναϊκού φέτος, προέρχονται από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Το ποσοστό ανέρχεται σε 20,5%.

Πίνακας εύστοχων βολών:

Πίνακας συνολικών πόντων:

Το ποσοστό αυτό (20,5% των πόντων) φέρνει τον Παναθηναϊκό πρώτο στην Ευρώπη στο ποσοστό βολών στους συνολικούς του πόντους! Ακολουθούν η Παρτιζάν που έχει πετύχει το 19,4% των πόντων της με βολές, η Μακάμπι με 18,5% η Βαλένθια με 18,32% και η Ρεάλ Μαδρίτης με 17,33%.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην όγδοη θέση, έχοντας πετύχει 139 πόντους με βολές, σε σύνολο 866 πόντων, δηλαδή 16,05%.

Οι πίνακες είναι σαφείς και τα νούμερα αμείλικτα. Όποιος γνωρίζει από μπάσκετ και αθλητισμό, καταλαβαίνει πόσο μεγάλο θράσος χρειάζεται για να φτάσουν στο σημείο να εκδώσουν επίσημη ανακοίνωση κατά της Euroleague για τη διαιτησία!

Φυσικά, κανένας νοήμων άνθρωπος δεν δίνει σημασία στα πράσινα παραμύθια και η πίεση αυτή ασκείται με την ελπίδα να πάρουν το αγαπημένο τους 100-0, καθώς το 90-10 δεν τους αρκεί. Δεν γνωρίζουμε αν θα πετύχουν το στόχο τους, αλλά το διαχρονικό 17-7 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα, αποδεικνύει ότι όσο σπρώξιμο και αν έχει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη, δεν θα πετύχει ποτέ έναν ευρωπαϊκό «φάρο».

Χθες ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση και για τις περιγραφές της Nova, κάτι που αποτελεί και πάλι επίδειξη θράσους.

Όποιος έχει μάτια και αυτιά, γνωρίζει τη στάση των δημοσιογράφων της συνδρομητικής πλατφόρμας απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι εξοργισμένος με τις περιγραφές και τους σχολιασμούς των αγώνων, αλλά είναι σοκαριστικό το θράσος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που διαμαρτυρήθηκε επίσημα και δημόσια για τις περιγραφές της Nova!

Όταν όμως έχεις μάθει σε περιγραφές-ταλιμπάν από την ίδια την κρατική τηλεόραση της χώρας, τότε είναι λογικό να ανεβαίνει ο πήχης των προσδοκιών σου. Ίσως θα μπορούσε η Nova να προσλάβει τον Γιάννη Κουβόπουλο του SDNA, για να απολαμβάνουμε περιγραφές όπως αυτή...

Διαβάστε επίσης

Πώς πέφτει λοιπόν μία χούντα;

Πώς πέφτει λοιπόν μία χούντα;

Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τη σφαγή του Πανθεσσαλικού σταδίου και αναλύει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να πέσει η ποδοσφαιρική χούντα στην Ελλάδα.

Καταλάβατε τώρα γιατί πιαστήκατε κορόιδα;

Καταλάβατε τώρα γιατί πιαστήκατε κορόιδα;

Οργή λαού στον Παναθηναϊκό μετά τη νέα τραγική εμφάνιση του Σλούκα κόντρα στην Εφές. Ο 34χρονος χαντακώνει διαρκώς το τριφύλλι και η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τις εμφανίσεις του και την οργή του κόσμου εναντίον του.

Το ερυθρόλευκο «γλυκό» και ο πικρός καφές του Μπούκουρα

Το ερυθρόλευκο «γλυκό» και ο πικρός καφές του Μπούκουρα

Μετά το φρουτάκι (Μήτρου-Λονγκ), ακολούθησε ένα σπέσιαλ γλυκό (Πετρούσεφ). Ο Ολυμπιακός έχει πλέον το 4άρι και το 5άρι της εθνικής Σερβίας και είναι υπερπλήρης ποσοτικά και ποιοτικά. Όπως είναι λογικό, κάποιους τους ζώνουν τα φίδια!

Οι μεταστάσεις του «φάρου» απειλούν ακόμα το Ελληνικό μπάσκετ

Οι μεταστάσεις του «φάρου» απειλούν ακόμα το Ελληνικό μπάσκετ

Η νόθευση του ανταγωνισμού με την παραχώρηση του ΟΑΚΑ, η διαιτητική σφαγή του δεύτερου τελικού τον Ιούνιο, το σκάνδαλο της μη αφαίρεσης βαθμών για τα έκτροπα του τέταρτου τελικού και τα στατιστικά-σοκ στις φετινές διαιτησίες Πουρσανίδη. Η Αθλητική διαπλοκή εντοπίζει τις μεταστάσεις της εποχής του φάρου στο σώμα του Ελληνικού μπάσκετ...